Wishlist E3 2014 Deel 2

FOK!games staat over een krappe drie weken weer in Los Angeles om het gekkenhuis dat E3 heet mee te maken. Naar welke games kijken wijzelf uit?

header

Usericondonald_dick

War, War never changes. Elke keer als ik dat zinnetje hoor, krijg ik kriebels in mijn buik. Ik heb drie jaar lang elke zomervakantie Fallout 1 en Fallout 2 gespeeld. Gewoon omdat de spellen zo goed waren en ik me helemaal kon laten gaan. Dit jaar ben ik zelf naar Las Vegas geweest om gewoon de sites te bekijken die ik allemaal heb bezocht in Fallout: New Vegas.

Ik betrapte mijzelf ook op gedachten als: Hé, daar heb ik nog een robothoer geneukt en the Kings uitgemoord, terwijl ik door Freeside (Fremont Street) liep. Mijn vrouw (die ook zelf fan is van Fallout) zei nog tegen mij: "Daar heb ik de president vermoord en een coup gepleegd!", terwijl we op de Hoover Dam stonden. Ik moest mij continu inhouden om niet overal naar loot te zoeken. Dat soort momenten heb je niet bij Super Mario ...

De geruchtenmolen leek in volle gang te zijn toen er een site opdook met allerlei verwijzingen naar een nieuw deel. Het bleek allemaal nep te zijn en sindsdien is Bethesda doodstil over een vervolg. Toch hoop ik dat ze dit jaar ergens op de laatste dag nog iets hebben van SUPRISE MOTHERFUCKERS. HIER IS FALLOUT! Het free-roamingconcept van: 'Joh, doe maar lekker je eigen ding, ga lekker op onderzoek uit en ik merk wel wanneer je tijd hebt voor het verhaal', daarvan krijg ik nog steeds niet genoeg. Al veranderen ze geen drol aan het spel en brengen ze het alleen uit op de GameBoy Color en moet ik mijn cavia's ervoor inleveren, Fallout 4 wordt voor mij een instant-buy en ik wil hem nu!

UsericonNoppie2000

Sinds de E3 van 2011 is er 1 game die me alsmaar bezighoudt: The Legend of Zelda. Een getoonde tech-demo maakte me meteen enthousiast voor Wii U. Nu, drie jaar verder, is er nog altijd niets bekend over de nieuwste telg in de serie. Tenminste, niets ... Er zijn wel een paar kleine dingetjes, maar echte duidelijkheid schept het niet. Zo wordt er gewerkt aan twee basisregels voor Zelda-titels. Het lineare aspect wordt aangepakt (net als in het geweldige A Link Between Worlds) en er wordt gekeken naar het feit dat Zelda over het algemeen een singleplayerervaring is. Of dit hint naar een niet-lineaire multiplayer Zelda op Wii U is nog afwachten.

Wat we ook kunnen bepalen is dat de titel al redelijk ver in ontwikkeling is. Vorig jaar werd namelijk gemeld dat Nintendo de game had kunnen tonen op E3 en verder in het jaar, maar uiteindelijk is gekozen om dit niet te doen. Op deze E3 is de aanwezigheid een zekerheidje en gaan de geruchten zelfs dat het spel speelbaar zou zijn.

Ook wordt er gewerkt aan Hyrule Warriors en hoewel ik uitkijk naar die titel, is het geen 'echte' Zelda. De tech-demo was zo indrukwekkend in elkaar gezet en zag er zo goed uit dat ik niet anders kon dan gehypet worden voor dit spel. Uit het verleden weten we dat een tech-demo geen reden is om te geloven dat het uiteindelijke spel er hetzelfde uit komt te zien (ik kijk naar jou, Wind Waker), maar als het wel zo is ... Na het fantastische A Link Between Worlds en de teaser in The Winder Waker HD ben ik in ieder geval toe aan een nieuwe Zelda die dit niveau weet te bereiken. Hopelijk weet Nintendo te leveren.

wc-eend

Vroegah ... Toen ik nog een klein eendje was, was de E3 een festival vol verrassingen. Onverwachte aankondigingen, de eerste beelden van nieuwe games en mensen met bekken vol tanden. Dat waren de momenten, kippenvel op je arm vanwege die ene gametrailer van een totaal onbekende game die je nieuwsgierigheid deed wekken. De enige bronnen van informatie over games waren de gamesbladen met demodiscs waar de demo's en 'nieuwste' trailers op stonden.

Maar nu wordt van alles al een maand van tevoren aangekondigd en zijn de trailers al van tevoren te bekijken. Aan de ene kant heel logisch, maar dit is niet wat de E3 voor mij was en moet zijn. Ik wil in mijn luie stoel zitten, de stream aanslingeren en weggeblazen worden door onbekende, niet verwachte games en niet dezelfde trailers zien die nu al uitlekken. En natuurlijk ... Ik kan ervoor kiezen de trailers niet te bekijken, maar iedereen op internet weet dat, ondanks het niet kijken van de trailer, je toch weet wat er gaat komen vanwege alle geruchten, discussies en nieuwsberichten die er te lezen zijn.

Dus waar kijk ik naar uit deze E3? Geen game maar een nostalgisch gevoel ...