Wishlist E3 2014 Deel 1

FOK!games staat over een krappe drie weken weer in Los Angeles om het gekkenhuis dat E3 heet mee te maken. Naar welke games kijken wij zelf uit?

header

Usericon2Happy4U

Het langverwachte Star Wars: Battlefront 3. In 2006 begon Free Radical Design met het derde deel van de reeks. Dat was tot 2008 in development, hoewel Lucas Arts het nooit officieel heeft aangekondigd. Er zijn nu wel beelden te vinden van toen het spel in alpha-fase was. Toen het werd geannuleerd, dacht ik dat we het spel nooit meer zouden zien. Tot de E3 van 2013. Electronic Arts toonde een kleine teaser waarin eigenlijk niets te zien was behalve sneeuw en een AT-AT. Desondanks klonk er veel gejuich uit de aanwezige pers in de persconferentiezaal en ook op het internet was iedereen erg enthousiast.

Star Wars: Battlefront 3 wordt ontwikkeld door DICE, dat een van de populairste online multiplayer shooters heeft ontwikkeld: Battlefield. Battlefront lijkt op Battlefield. Zo heb je in beide spellen classes waar je uit moet kiezen, voertuigen die je kunt besturen en domination-modus. Maar waarin Battlefront van Battlefield afwijkt is natuurlijk de setting. Lichtzwaarden, lasergeweren, ruimtevoertuigen, droids. Hoe vet is het wel niet om als een van de grote personages in het Star Wars-universum te spelen? Dat je als Darth Vader, Yoda of Obi-Wan spelers van het andere team in mootjes hakt. Of wanneer je X-Wings of TIE-fighters moet gebruiken om het vijandelijke ruimteschip op te blazen.

DICE heeft geweldig materiaal om een goed spel te maken en met de Frostbite 3-engine kunnen ze het er geweldig uit laten zien. Ik hoop dat het niet Battlefield met een andere uiterlijk zal worden. Deze E3 wacht ik vol met spanning wat ze er tot dusver mee hebben gedaan.

UsericonPheno

De E3 is elk jaar weer een feest qua nieuwe games en ook nu heb ik weer een volle agenda in Los Angeles. De game waar ik het meest naar uitkijk is Batman: Arkham Knight. Rocksteady heeft laten zien dat een superheldengame een dikke hit kan zijn, in hoge verkoop- en reviewcijfers van zowel critici als users. De twee vorige Batman-games van hen waren beide pareltjes en ik verwacht niets minder van dit derde deel dat de trilogie van Batman gaat sluiten.

Batman: Arkham Knight is dan ook eens next-gen only. Dus geen geklungel om maar te zorgen dat het nog werkt op oudere platforms. Hopelijk dus hoogstaande graphics en geen compromissen. Kortom, ik verwacht al zwevend de hele stad te kunnen overzien en gedetailleerde personages en sfeervolle belichting in het grauwe Gotham City aan te treffen. En ja, wie wil er nu niet in de Batmobiel rijden? Blijkbaar kunnen we ook als Harley Quinn spelen en gaan we weer heel wat bekende schurken zien.

Als de E3-presentatie vragen bij mij oproept, dan heb ik de mogelijkheid om die tijdens een interview te stellen aan de makers, hoewel ze vast niet op alles antwoord mogen geven. Ik kan in ieder geval niet wachten op mijn bezoek op de Warner-stand op E3, al ga ik natuurlijk nog veel meer toffe dingen zien.

UsericonNotorious_Roy

Nintendo kiest dit jaar weer voor een digitale videostream in plaats van een volwaardige persconferentie. Dit is natuurlijk veel minder interessant: het mist de sfeer, de spanning en de reacties uit de zaal. De inhoud wordt logischerwijs wel duidelijker gepresenteerd en zonder oponthoud, maar het is het gewoon net niet.

Toch hoop ik dat ze me kunnen wegblazen met een van hun aankomende Wii U-games. Zelda U zal vast wel getoond worden en hopelijk krijgt het net zo'n epische kippenveltrailer als Twilight Princess ooit kreeg. Daarnaast zien we geheid meer van 'X', de spirituele opvolger van het steengoede Xenoblade. En Smash Bros ... Dit is echter niet datgene wat me kan wegblazen. Dat zou een nieuwe game moeten zijn waarvan we nog niet weten dat hij eraan zit te komen.

Wat het zou moeten zijn? Dat weet ik niet ... Van Mario als platformheld hebben we voorlopig genoeg gezien en aangezien Kart weldra in de winkels ligt, hoef ik ook geen andere Mario-game. Er zijn genoeg franchises waar Nintendo iets mee kan gaan doen: Metroid, F-Zero en Star Fox om er drie te noemen. Daarnaast kunnen ze ook verrassen met iets compleet nieuws. Maar dat lijkt de laatste jaren helaas niet zo goed te lukken.

Al met al hou ik mijn hart vast. Ik hoop op iets episch, maar het kan een grote domper worden. Zelfs ik zie het allemaal niet zo rooskleurig meer.