Pokémonfilms: Gotta watch 'em all! Deel 2

Pokemon logo

Welkom bij deel 2 van de Gotta watch 'em all!-Pokémonspecial! Zoals ik in deel 1 had uitgelegd, ga ik de Pokémonfilms bekijken en beoordelen als een volwassen persoon, die niets met anime in het algemeen heeft en ook niet echt iets met de Pokémon-serie en films. Omdat het zestien films in totaal zijn, heb ik besloten deze special in vier delen te hakken; vier films per deel.

Wat me na de eerste vier films opviel was de nogal wisselende kwaliteit; twee films zou ik persoonlijk als goed omschrijven (deel 2 en 4), één film als vrij slecht (de eerste) en één film als kijkbaar, maar niet fantastisch. Verder had ik mezelf als doelstelling gegeven om commentaar te leveren op de animatiekwaliteit, aangezien we zestien jaar aan films gaan bekijken, en verder leek het me leuk om te kijken of de films ook daadwerkelijk 'volwassener' zouden worden (voor zover dat mogelijk is met Pokémon natuurlijk). Iemand die negen jaar oud was toen de eerste film uitkwam, zeventien zou zijn tijdens de achtste. Blijven de makers mikken op de negenjarigen van de wereld of op verstokte fans?

Ik ben er in ieder geval klaar voor, de popcorn staat in de aanslag, mijn Pokédex is opgeladen, mijn pet staat achterstevoren op mijn hoofd en de riemen van mijn rugzak zijn wat losser gemaakt! Deel 5 t/m 8, daar gaan we!