Call of Duty: Ghosts launchparty

Sinds vandaag ligt Call of Duty: Ghosts officieel in de winkel. Vijfhonderd gelukkige gamers konden gisteren aanwezig zijn bij de speciale launchparty op Fort Eiland Pampus. Wij van FOK! waren er natuurlijk ook bij.

COD:Ghosts Pampus

Om negen uur gingen we geheel in stijl met twee goed gevulde boten richting het Fort Eiland. Om iedereen in de juiste stemming te krijgen werden we onderweg verwelkomd door een speedboot met daarin mariniers verkleed als Ghosts-personages. Op het eiland aangekomen stonden er mensen met bivakmutsen en Duitse herdershonden op ons te wachten en her en der stonden er silo's met vuur en klonk er overal Call of Duty-muziek.

COD Ghosts Hoody
Voordat we naar binnen konden moesten we eerst langs een tent waar je een echte Call of Duty: Ghosts-hoody meekreeg en dat was met het regenachtige en koude weer geen overbodige luxe. Eenmaal binnen moest je door een aantal sfeervolle gangetjes lopen, een beetje volgens het spookhuisprincipe, waar muziek en hondengeblaf te horen was.

Eenmaal aangekomen in de hoofdruimte werd duidelijk dat we hier dat het een gezellige avond zou gaan worden. Er stonden een groot aantal schermen waarachter je de game kon spelen. Een aantal BN’ers zoals Arie Koomen, Tony Star, Jamie Westland, Negativ, Ruud Feltkamp en Dennis Weening waren al druk bezig met hun eigen, via social media, samengestelde team een toernooitje te spelen. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Jamie Westland en de gelukkige winnaars kregen als prijs een Call of Duty: Ghosts Prestige Edition mee naar huis.

Negativ vs  Ruud Feltkamp

Na het toernooi werd er een nieuwe gameplaytrailer getoond en was het vervolgens ook mogelijk om zelf kennis te maken met de de game. Maar het hoogtepunt van de avond was wel toen de wereldberoemde DJ Nick Romero op het toneel verscheen en er persoonlijk voor zorgde dat het feest nog gezelliger werd. Natuurlijk droegen de gratis drank en dames met de schalen bitterballen ook hun steentje bij.

Nick Romero

Om twaalf uur werd er met een luid applaus de officiële release ingeluid en door middel van een live-actionshow werd de avond besloten. Onderweg naar de boot kreeg elke bezoeker een goodiebag met daarin een exemplaar van Call of Duty: Ghosts overhandigd, wat de avond nog beter maakte dan hij al was.