Griezelen in het dierenbos

Het is Halloween, en dat betekent feest in Animal Crossing: New Leaf! Ga de deuren langs om snoepjes te verzamelen en laat je buren schrikken met enge maskers. Weet jij al hoe je verkleed gaat?

Wil je alvast in de stemming komen voor de feestelijkheden? Of wil je de dagen na Halloween nog even lekker nagriezelen? Dat kan! Zoals je misschien wel weet kun je via de Dream Suite een kijkje nemen in de dorpjes van andere Animal Crossing-spelers. Een aantal spelers hebben wel heel erg hun best gedaan om van hun dorpje een ware bezienswaardigheid te maken. Er zijn dorpen met allerlei verschillende thema's te vinden. Speciaal voor Halloween zet FOK!games een aantal echte horrordorpen voor jullie op een rijtje. Er zitten een aantal erg griezelige dorpen bij, je bent gewaarschuwd!

Een gruwelijk familieverhaal
Een op internet heel bekend dorp is Aikamura. Wat er zich precies in het dorp heeft afgespeeld is niet helemaal duidelijk, maar dat er iets gruwelijks gebeurd is in Aikamura is een ding dat zeker is. Door elementen die we veelvuldig in het horrorgenre tegenkomen (denk hierbij bijvoorbeeld aan poppen die met hun gezicht naar de muur zitten of een televisie die enkel sneeuw toont) te gebruiken, vertelt de maker op een symbolische manier het verhaal van het meisje Aika. Baan je een weg door het doolhof en kom erachter wat er gebeurd is: 2600-0218-7298.

BoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOh!
Zodra je wakker wordt in het dorp Shachipanda (killer panda) begrijp je dat er ook in dit dorp iets goed mis is. Op het plein ben je omringd door afbeeldingen van een meisje, het lijkt verdacht veel op een gedenkplaats. Kamers zijn afgezet met politielint en er is zelfs een heuse drugskwekerij te vinden. De maker heeft flink wat zelfontworpen designs gebruikt om het verhaal te vertellen.

Shachipanda is, net als Aikamura, een Japans dorp. Een nadeel van het bezoeken van zo'n dorp is dat de gebruikte teksten veelal in het Japans zijn. Op internet zijn van een aantal dorpjes wel vertalingen te vinden, maar in de meeste gevallen spreekt de gebruikte symboliek gelukkig ook wel voor zich. Ik ga verder niet te veel verklappen, dus om een idee te krijgen van het verhaal achter Shachipanda zul je het dorpje toch echt zelf moeten bezoeken: 2100-0784-7385

CSI: New Leaf
In Hitokui Village kun je je verkleden als politieagent of als bruid, om zo het dorp eens aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Een restaurant en een kerk, compleet met kamer die aan de kots-scène uit The Exorcist doet denken. De huizen zijn met ontzettend veel detail ingericht en dat is echt heel tof om te zien. Ga zelf op onderzoek uit en vind het gruwelijke geheim dat in Hitokui Village verborgen is: 2600-1856-4772.

Happy Halloween!

Ook in Aniville ligt een outfit voor je klaar: een schooluniform en een mondkapje. Dat belooft wat... Al snel blijkt dat het nogal een bloederige bedoening is in Aniville. Wie of wat heeft dit veroorzaakt? Er is maar één manier om erachter te komen: 4800-2398-3734.

De vloek van de farao
Covah is een dorp met een oud-Egyptisch thema. Kleed je aan als een echte onderzoeker en ga op onderzoek uit in de tombe. Welke schatten en geheimen liggen hier begraven? Covah is geen verschrikkelijk eng dorp, maar wel erg leuk omdat het hele dorp wel een grote woestijn lijkt, compleet met sfinx en piramiden: 6700-2770-9418.

Nintendo zelf doet ook mee. In Nintendo Town kun je nu een landhuis bezoeken, geïnspireerd op Luigi's Mansion 2. Niet erg griezelig, maar wel heel leuk. Het Dream Suite-adres van Nintendo Town is 7900-2106-3477.

Er zijn natuurlijk nog veel meer griezelige Animal Crossing-dorpen te vinden. Heb jij er één gevonden? Laat dan het Dream Suite-adres hieronder achter.