German All Stars

Een samenwerking tussen zes verschillende studio's om één game te maken, dat is wat German All Stars wil bereiken. Enkele Duitse lieden, allen werkzaam bij andere studio's, wilden eens samenwerken om een compleet andere game te creëren. Een game die los staat van winst maken, die niet gestuurd wordt door een publisher en waar alle ideeën van de makers zelf komt. De koppen van deze zes lui werden bij elkaar gestoken en uiteindelijk kwam daar RED BLACK FATE uit.

German All Stars

RED BLACK FATE is een game die momenteel nog niet in ontwikkeling is. De zes studio's gaan ieder een episode maken die ze los van de ander maken. Het enige dat consequent terug moet komen is de verhaallijn. Het wordt uiteindelijk één verhaal, één game maar dan op zes verschillende manieren. De studio's zelf hebben momenteel nog geen idee wat ze willen maken. We kunnen van alles verwachten: episodes als shooter, als side scroller, focus op graphics, focus op content.

De naam van de game is ook een wederkerend thema: RED staat voor de protagonist, BLACK staat voor de vijanden die verslagen moeten worden en FATE staat voor het doel van die episode. In het artwork dat we tijdens de presenatie te zien kregen, was FATE meestal een wit object. Hierdoor kreeg je steeds dezelfde kleurenstelling te zien in een variërend jasje. Helaas is het artwork nog niet publiekelijk beschikbaar gesteld.

German All Stars

Het enige nadeel op dit moment is het feit dat de studio's weinig resources hebben om te spenderen aan dit project. Ze willen een deel van de inkomsten geven aan het goede doel en winst maken is voor hen niet het hoofddoel. Dat betekent dat het vinden van financiers wat lastiger is. En dus komen ze uit bij ons: de media en de gamers. Eind oktober gaan de German All Stars een Kickstarter starten waarmee ze hopen genoeg geld binnen te kunnen halen om de game te kunnen maken. Het project klinkt hoopvol dus wij hopen dat het bedrijf genoeg resources kan verzamelen. En anders moeten enkele Nederlandse bedrijven maar opstaan om de Dutch All Stars op te zetten.