Foto's van onze users

FOK! kent een bezige community, zo ook in de fotografie. Kijk je rond op het FOT-subforum, dan vind je soms ware pareltjes van foto's. In de rubriek Foto's van onze users buigt de beeldredactie zich over foto's die door jullie zijn ingezonden.

Ellke 14 dagen zullen hier sommige van deze pareltjes zichtbaar zijn. Zo zijn hier de eerste foto's van Maart te zien.

(Klik op de foto's voor een grotere weergave)

Odd-bin-Noel

© FOK.nl / Diversen

Een nieuwe user die nog niet eerder op de frontpage heeft gestaan, maar die wel een mooi verhaaltje achterlaat over de foto:

Vroeger was hij een rebel. Vandaag de dag is hij een documentairemaker, een rockster look-a-like. Een vriendelijke man die een sigaret aan de wachtende student aanbiedt. 

Habtesilasie Teklemicael (48) werd geboren in Asmara - destijds nog Ethiopisch grondgebied - en besloot zich aan te sluiten bij het Eritrean People's Liberation Front (EPLF) om te vechten voor de vrijheid van Eritrea.

In 1988 had hij er genoeg van en kapte met het EPLF. Hij vroeg asiel aan in Soedan, kreeg het, en leefde daar zes jaar als politiek vluchteling. Eritrea werd bevrijd, maar Habtu, zoals zijn vrienden hem noemen, besloot te gaan wonen in de hoofdstad van het land waar tegen hij vocht: Addis Ababa, waar hij werkt aan zijn bestaan als filmmaker. 

Bigbass - Oude lichtfabriek 

© FOK.nl / Diversen

Vroeger een productieve fabriek tegenwoordig niks meer dan een leegstaan en vervallen pand. Toch een zeer mooie plek om foto's te maken. Deze mening deelde Bigbass die in Haarlem de oude Lichtfabriek op de foto vastlegde.

Sjiep - Dusty

© FOK.nl / Diversen

Op de foto zie je Dusty, een poes die in tegendeel tot veel andere poezen wel op de foto wil. Sjiep vond dit een mooie kans om eens zijn flitsset te testen. Het resultaat mag er wezen hoor! 

Vind je het leuk om er op uit te gaan of heb je iets gefotografeerd wat je je mede FOK!kers móeten zien? Laat je foto dan in dit topic achter en misschien sta jij wel op de Frontpage met jouw plaat!