FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 10

Dit jaar deden naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdacht: Kees Tol
Want: 
Het is écht. Het is waar. Kees is de mol. Ik heb hem vanaf het begin gespot. Het was zoals ik elders al schreef meer geluk dan wijsheid gecombineerd met koppigheid en een alles of niets mentaliteit.Wat was hij een goede mol! Eindelijk weer eens zou ik bijna durven zeggen. Wel veel geld inderdaad, daar had ie best wat meer risico mogen nemen nog. Maar verder wel écht molacties, met lef en lol. Die gezichtsuitdrukkingen ook. Ik heb geweldig genoten van dit seizoen. De prachtige beelden, de groep, de opdrachten. Volgend jaar weer een stad, lijkt me leuk. Al ben ik bang dat de mol niet anders kan dan tegen vallen. Goed gedaan, Kees!

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdacht: Paulien Cornelisse
Reactie: De ontknoping, het is Kees. Tot de aflevering van vorige week had ik daar nog totaal niet serieus bij stil gestaan. Gewoon een vrolijke, fanatieke kandidaat die veel geld in de pot bracht.  En opeens zag ik het vorige aflevering opeens, en kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik het niet eerder zag. Kees heeft het leuk gedaan, ik moest bij de terugblikken een aantal keer hard lachen. Toch is de pot best groot geworden en had hij naar mijn idee wel wat vaker meer op het randje kunnen spelen. Net iets teveel bezig met het niet verdacht willen over komen. Al met al een leuk seizoen, ik heb weer genoten ook van de prachtige beelden in het programma. Hopelijk volgend jaar wel weer iets meer opdrachten waarbij interactie met 'vreemde' mensen nodig is, dat was wat karig in vergelijking met de mooie natuurbeelden. Chaos!

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdacht: Paulien Cornelisse
Reactie: En toen was het weer voorbij en blijkt voor het derde jaar op rij de kandidaat die ik verdenk, de uiteindelijke winnaar te zijn. Dat moet ik dus even onthouden voor volgend jaar. Maar Kees is dus de echte mol. Hem heb ik eigenlijk geen moment verdacht. Voor mij was hij een fanatieke kandidaat die te veel goed deed om de mol te kunnen zijn. En na het zien van zijn molacties ben ik van mening dat hij op een aantal momenten toch wat onnodig te veel geld heeft verdiend. Maar toch vind ik hem de beste mol van de afgelopen seizoenen, met een aantal leuke molacties. En toch… die Paulien heeft misschien wel de grootste molactie van allemaal op haar geweten dit seizoen. Ze heeft zelf amper iets bijgedragen aan de opdrachten en aan de pot, maar door te winnen zorgt ze er wel voor dat alle andere kandidaten met lege handen zijn achtergebleven. Nu volgt weer het maandenlange wachten op een nieuw seizoen. Ik ben benieuwd welk land ze dan gaan bezoeken en of ze de mooie beelden van Zuid-Afrika kunnen overtreffen. Maar goed, langzaam kunnen we gaan aftellen en wie weet heb ik de mol volgende keer wel weer eens door. 

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdacht: Paulien Cornelisse
Reactie: En net als vorig jaar en het jaar daarvoor zit ik er weer naast. Wéér zit ik al sinds aflevering 1 op iemand die tot de finale erin blijft en vervolgens gewoon niet de Mol is. Er rust een vloek op me, ik weet het zeker. Nu wist ik al sinds vorige week dit tijdsstip dat Kees de Mol was. De Avro was dit seizoen gul met "verborgen" aanwijzingen, en gaf vooral vorige week erg veel weg. Zonde, want daardoor viel afgelopen uitzending wel enigszins te voorspellen. Desondanks moet ik zeggen dat Kees echt een geweldige Mol was. Vooral bij dat touwtrekken en die kokers, wat een lef en wat goed geregeld met die pot. Petje af. Goed, ik moet ook kritisch zijn en moet dus ook vaststellen dat dit het slechtste Wie is de Mol-seizoen tot nu toe was. De opdrachten waren inspiratieloos en cliché en er werd niet creatief gebruik gemaakt van de omgeving, zoals Paulien terecht opmerkte. Niet een seizoen dat ik zou gaan terugkijken. Nou ja, ik heb wel gewoon weer genoten en ga maar hopen dat volgend jaar wel weer een écht goed seizoen wordt. En alsnog kan ik niet geloven dat Paulien niet de Mol is. Ik heb Kees geen seconde verdacht.

Naam: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdacht: Paulien Cornelisse
Reactie: Kees. Geen moment verdacht. Geen moment gedacht dat het een indrukwekkende kandidaat is, maar ik moet zeggen, hij heeft leuk gemold. Dit hele seizoen vond ik traag op gang komen. De eerste paar weken waren de opdrachten niet zo indrukwekkend. Het zag er natuurlijk als vanouds wel prachtig uit, het blijft een programma dat een genot is voor zowel het brein als het oog en het oor. En nu zit het er weer op, al met al ben ik best voldaan met hoe het is gelopen, ook al zat ik sinds aflevering 1 op de verkeerde finalist (Carolien) en zelfs tot het bittere eind op de verkeerde persoon. Mocht ik ooit bekend worden en gevraagd worden om mee te doen, dan hoop ik ten zeerste dat ik de mol mag zijn, want als speler lig ik er natuurlijk meteen uit met mijn verkeerde verdenkingen. Wat rest er nog? Wachten op volgend jaar. Het blijft mijn favoriete programma op TV. Het programma waar ik echt voor overweeg om thuis te blijven, of in ieder geval zo snel mogelijk terug wil kijken als ik het mis. Het programma waar ik gek van word en waar ik zo van houd. En ooit moet ik het toch goed raden? Volgend jaar wijs ik de mol aan, let op mijn woorden!

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Kees Tol is de Mol, het rijmt niet alleen, maar het is ook nog eens waar. Vorige week stemden jullie massaal met 65 procent op de goede Mol. Chapeau!

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! We verloten de schitterende prijs onder de reacties van deze special!

Lees vanaf vrijdag op pagina drie de hints en theoriëen van René.