FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 9

Heb jij ook tips, hints of verdachte zaken gevonden? Schroom niet en  PM jouw tips!

René van der Kroon

Aflevering 9. Carolien is dus NIET de Mol, dat is nu duidelijk. Er blijven er nog twee over: Paulien en Kees. Is het de fanatieke allemansvriends of de schuchtere maar zeer scherpe taalpurist? Deze aflevering toonde misschien iets meer over de identiteit van de Mol. In de trein zaten vele personen die allemaal hints gaven over de identiteit van de Mol. Natuurlijk weet je nu wie er volgende week vrolijk naar voren stapt op de vraag: wie is... de Mol? . Nee natuurlijk weet je dat niet. De Mol geeft je zelfs in de laatste aflevering nog een hoop twijfel mee. Wat gaan we daar aan doen? We gaan alle hints en aanwijzingen die nog overeind blijven van de afgelopen negen afleveringen op een rijtje zetten. Voor de hints en aanwijzingen van aflevering 9, scroll dan even flink omlaag. Doe er je voordeel mee, want één ding is zeker: 'trust nobody'.

Uitspraak van de week

Alex: "Als er iets gevonden kan worden, kan het ook verloren raken."

Nog even over...

De leader

Naast het feit dat Kees in een MOL-achtige sprong is te zien (zie verderop) horen we in de leader duidelijk iemand 'graven graven graven' roepen. Met dank aan Esther voor het opmerken.

Aflevering 1, opdracht 1: Het Verlossende Woord

  • Wat zei de priester?

Aflevering 1, opdracht 2: Torensprong

 

Aflevering 2, opdracht 1: Gespiegeld laseren

  • Paulien is erg slim bezig door de projector in zijn geheel te blokkeren, maar het is onvermijdelijk dat zij zo zelf nog door kon gaan. Zij offerde zich op voor Daniël, waarom zou je dit doen?
  • Via de PM schreef FOK!user Mishu het volgende: "Paulien wist opeens wonder boven wonder dat er nog een zaklamp klaar lag die ze voor het spel hadden kunnen gebruiken, toevallig. Komt ze ook dan mee."

Aflevering 2: Tussen de opdrachten door

  • Kees schrijft alles op, zo zegt Zarayda. Natuurlijk is het zo dat de Mol niets in zijn mollenboekje hoeft op te schrijven, maar zoals Elise (De Mol uit seizoen 4) zei heeft ze tijdens haar seizoen alleen maar onzin in haar boekje geschreven.

Aflevering 2, opdracht 2: Ek het gedink

  • Voor de liefhebber is het gedicht van Ingrid Jonker hieronder te lezen:

Ek het gedink

Ek het gedink dat ek jou kon vergeet,
en in die sagte nag alleen kon slaap,
maar in my eenvoud het ek nie geweet
dat ek met elke windvlaag sou ontwaak:

Dat ek die ligte trilling van jou hand
weer oor my sluimerende hals sou voel…
Ek het gedink die vuur wat in my brand
het soos die wit boog van die starre afgekoel.

Nou weet ek is ons lewens soos ‘n lied
waarin die smarttoon van ons skeiding klink
en alle vreugde terugvloei in verdriet
en eind’lik in ons eensaamheid versink.

  • De enige positie om te kunnen mollen lijkt in het schrijfteam te zijn. Meer fouten meenemen of juist alles zeer strak verbeteren. Dan blijft het probleem dat ze niet weten wat de andere groep zou zeggen. Paulien is op dit moment de enige overgebleven kandidaat die in het schrijfteam zat.
  • Hoewel Paulien als enige in Zuid-Afrika is geweest blijft ze, zelfs na de verbetering van Joep, stug volhouden dat je 'fan' met een V schrijft.
  • Van WieIsDeMol.com-gebruiker m0ll0m: "Wat die gedichtopdracht betreft: was het niet zo dat als de groep voor een te laag aantal fouten zou kiezen, dat ze dan helemaal niets zouden winnen? In dat geval zou de mol dus nooit voor het maximale aantal fouten moeten kiezen. Dat levert namelijk altijd geld op en misschien zelfs wel dubbel. Kiest de groep voor het minste aantal dan is de kans dat er geen geld in de pot komt veel groter.

    Als die theorie klopt dan is Tim opeens veel minder verdacht - als hij de mol zou zijn dan zou hij niet met Janine mee moeten gaan. En Kees, die Tim naar voren schuift, wordt dan ook minder mol's... De mol als lid van de schrijvers zou toeval zijn: Paulien werd aangewezen en die koos vervolgens Joep en Carolien. Zou Paulien of Carolien de mol zijn dan is het van belang om zo min mogelijk fouten te maken. Als je 25 fouten maakt... ben je daar niet echt in geslaagd. Paulien valt daarmee een beetje af (zij schrijft van terwijl Joep terecht fan zegt)."
  • Als Kees inderdaad wist hoeveel fouten er waren gemaakt door het andere team (wat mij zeer onwaarschijnlijk lijkt), dan is het niet meer dan logisch dat hij Tim voordroeg om antwoord te geven. Tim was door het opzettelijke geklooi van Janine overtuigd van het hogere en dus verkeerde antwoord.
  • Tunnelbouwer van WieIsDeMol.com merkte op dat de fouten die werden gemaakt tijdens het dictee consequent zijn doorgevoerd. "Het ligt voor de hand, maar eigenlijk is dit een ideale opdracht voor de mol. Hij/zij weet de juiste spelling, kan consequente fouten doorvoeren alszijnde "de meesten schrijven het zo", en hier en daar een eigen touch geven. Bovendien kan er met Paulien in de groep ook eenvoudig een te positieve schatting gemaakt worden, waardoor er geen geld in de pot komt. Ze blijft hoog op mijn lijstje staan."

 

Aflevering 2, opdracht 3: Rennen op de prairie

FOK!user XMN8R: "In aflevering 2, opdracht 3, "Minedump" brengen alleen Daniël, Joep, Kees en Tim enveloppen met geld terug naar de basis. Penningmeester Joep legt uit dat er één lege envelop moet zijn ingeleverd.

Inmiddels zijn Daniël, Joep en Tim afgevallen. Alleen Kees kan dus een lege envelop hebben ingeleverd"

 

Aflevering 3, opdracht 1: Bootje, plaatje, bordje

  • Daniël, Janine en Paulien waren het lage team, Zarayda, Kees en Carolien het hoge team. Het lage team kon de boot gedurende 50 minuten achter de bergtop zien. Was het een Mol-actie om het andere team tijdelijk uit te schakelen?
  • Kees wil of kan niet begrijpen wat Tania met '12 uur' duidelijk wil maken.

 

Aflevering 4, opdracht 1: The Big Five

  • Kees jat een koker met de intentie dat het tactiek is.
  • Paulien heeft totaal niet op het geld gelet en ging 'alleen maar voor het bevrijden'. Ze zei zelfs dat ze niet van Art had gehoord dat er geld te verdienen was. Toch zei ze aan het begin van de opdracht wel te weten dat er geld te vinden was, terwijl daar weer niets over andere kandidaten werd gezegd (met dank aan Hanna).
  • Kees presenteert de laatste koker aan Tim en Carolien. Carolien staat er op dat ook deze wordt geopend. Als we de afbeelding in de leader mogen geloven: drie kokers open, -€1500. FOK!user afstandbediening: "Zarayda wou perse de kokers openmaken en nog voor het donker werd. Foto(papier) dat nog ontwikkeld moet worden mag absoluut niet in het licht anders kan je fluiten naar een resultaat. De Mol weet dat."

Aflevering 4, opdracht 2: Schreeuwen boven water

  • In de introductie van Art vertelt hij dat er een groep moet komen van mensen van wie 'taal zeg maar echt hun ding is'. Een zeer overduidelijke knipoog naar Paulien, die met haar boek Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding veel bekendheid kreeg.
  • Paulien heeft relatief makkelijke woorden maar zij hangt er zo'n groot verhaal omheen dat het voor de adrenalinegroep lastig onthouden is.
  • Tot overmaat van ramp roept Kees de meest lange en idiote woorden als laatste naar de groep waardoor hij, zoals Paulien knap heeft berekend, maar voor €75 heeft opgeleverd.
  • Kees roept woorden zoals 'drop' die je met het gekletter van een waterval natuurlijk ontzettend moeilijk kan verstaan.
  • FOK!user StephanL: "Ik lag vanochtend in mij bed en dacht na over dat T-shirt van Paulien. Zoals eerder staat in dit Topic staat er op The Moth. Moth is ook een nachtdier. Als je nu gaat kijken naar de letters T en H in het alfabet dan staan die op de 20ste en 8e positie. Doe dat min elkaar en je komt uit bij de letter L.
  • A =  1

    B =  2
    C =  3
    D =  4
    E =  5
    F =  6
    G =  7
    H =  8
    I =  9
    J =  10
    K =  11
    L =  12
    M =  13
    N =  14
    O =  15
    P =  16
    Q =  17
    R =  18
    S =  19
    T =  20
    enz....

    T is 20
    H is 8
    20 -8 is 12
    12e letter in het alfabet is L

    Dus vervang TH in Moth met de L en je hebt Mol. Geen idee of ik de ver nadenk of het niks is, maar het kan."

Aflevering 4: Tussen de opdrachten door

Kees start een dansje. Enkel enkel dubbel dubbel. In morsecode kan dit worden vertaald naar 'kort kort, lang lang', wat de letters 'I M' zou zijn. Een user van WieIsDeMol.com zag er in combinatie met de Twitter-hint (eerste letter van een WIDM-tweet start met een klinker) het volgende in:

"Ik heb een mogelijke hint gevonden in de tweets!!!! Het heeft te maken met volgende week. Het enkel-enkel-dubbel-dubbel-dansje. Het dansje komt overeen met de beginklinkers van alle tweets. Let op:

De eerste tweet begint met 1 klinker, de tweede ook, de derde en vierde tweet met dubbele klinkers. En dat gaat op voor alle tweets tot nu toe! En dan de laaste WIDM WIDM dubbel dubbel!!!

O,O,OO,OO,E,E,EE,EE,I,A,EE,OO,I,O,EE,WIDM,WIDM!!!!

Enkel enkel dubbel dubbel."

Aflevering 5: Puzzelpark

Lekker puzzelen en rijden door het Kruger-park. Zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn... toch?

  • Waarom staat Paulien tijdens de uitleg van Art zo afgezonderd van de rest?

  • Paulien fluistert in de walkietalkie terwijl zij huivert: er staat een pissige olifant in de berm. De titel van deze aflevering is 'fluister en huiver'.

Aflevering 5, opdracht 2: Weermollen in Zuid-Afrika

  • Paulien: "Ik zou de zenuwen er niet voor hebben [om de Mol te zijn].". Toch speelt ze het 'weermollenspel' zeer scherp en slim.
  • Kees neemt de laatste nacht wel erg opvallend de leiding, maar wordt spijtig genoeg door Zarayda overgenomen en weggestemd.
  • FOK!user emzor1994: "Ik vond bij het weerwolven Kees wel heel verdacht. Het leek of hij de mollen (Daniël en Paulien) aan het helpen was. Hij was namelijk alle rondes heel stil, tot er dus nog 3 over waren. Toen had ik het idee dat hij zichzelf gewoon 'opofferde': hij weersprak de beschuldiging van Zarayda nauwelijks en bleef vrij stil."
  • Kees: "Ineens kijken die kandidaten heel adners naar je." Hij lijkt vaker te praten over 'die' kandidaten.
  • Paulien heeft nog een opvallende uitspraak: ""Ik ben niet strategisch en ik vind het zenuwslopend. Maar ik dacht de beste kans om dit spel te spelen is om die eigenschappen die ik toch al heb van mezelf uit te vergroten."
  • Door de actie van Paulien om Zarayda op Kees te laten stemmen krijgt zij drie jokers en komt er geen geld in de pot. Zowel als kandidaat als Mol een hele sterke actie. "Als ik een goede kandidaat zou zijn, dan zou ik me laten ontmaskeren. Maar als ik een executie heb, heb ik niets aan de pot."
  • FOK!user Jor_Dii schreef: "Paulien: "Ik ben het helemaal met Zarayda eens dat het heel jammer is om de pot weg te spelen. Dus moet je niet mij gaan... dat zou heel jammer zijn." HALLO, dit is een duidelijk aanwijzing dat Paulien hier een spelletje speelt om het geld niet in de pot te laten komen. Door de verdenking van haar af te schuiven weet ze Zarayda te manipuleren op Kees te stemmen. Vervolgens komt er geen geld in de pot en pakt Paulien 3 jokers, die ze alle 3 in zet omdat ze ze toch niet nodig heeft (tevens quote van Daniël)."

Aflevering 5, opdracht 3: Van ijzer naar sleutel

  • Paulien haar zandhoopje is nagenoeg intact. Zarayda leek wel druk bezig met het zoeken, maar vond uiteinelijk maar een enkel ijzeren blokje.

Aflevering 5: Na de aflevering

  • FOK!user Jor_Dii ontdekte het volgende:

 

Aflevering 6: Terugblik

  • Art: "De Mollen hebben zich bekend gemaakt." Het eerstvolgende shot is van Paulien.

Aflevering 6, Opdracht 2: Orgelmol

  • Kandidaten konden hier een vraag stellen aan de Mol die verscholen onder een doek orgel speelt. Alleen bij Kees en Paulien is in geen enkel shot een organist in beeld te zien.
  • Wie zat er in de laatste testvraag op wie? :

    Ewout - Joep
    Joep - Janine
    Janine - Kees
    Tim - Paulien

    Tania:
    Tania FOUT
    Tim FOUT
    Kees GOED
    Tania FOUT

    Paulien:
    Daniël FOUT
    Janine FOUT
    Tania FOUT
    Paulien GOED

    Zarayda:
    Daniël FOUT
    Zarayda FOUT
    Tim FOUT
    Daniël FOUT

    Daniël:
    Daniël FOUT
    Daniël FOUT
    Tim FOUT
    Paulien GOED

    Carolien:
    Daniël FOUT
    Janine GOED
    Kees GOED
    Paulien GOED

    Kees:
    Daniël FOUT
    Daniël FOUT
    Kees GOED
    Carolien FOUT

    Kunnen we iets concluderen? Ja. Zarayda had alle antwoorden fout, dus:

    Vraag 1: Ben je een man? Mol gaf als antwoord: NEE. In theorie is dit dus JA.
    Vraag 2: Ben je in het bezit van jokers geweest? Mol gaf als antwoord NEE. In theorie is dit dus JA.
    Vraag 3: Sliep je gisternacht op een kamer met Carolien? Mol gaf als antwoord JA. In theorie is dit dus NEE.

    De Mol is dus een man, heeft jokers gehad (zowel Kees als Daniel hebben jokers gehad) en sliep niet op de kamer met Carolien.

    Voor het overzicht, hier zijn de andere vragen:

    Tania:
    Ben jij een man? Nee
    Heb jij kinderen? Ja
    Heb je kort haar? Nee

    Paulien:
    Ben jij een man? Nee
    Ben je geboren in Purmerend? Nee
    Hou je van meloen? Nee

    Daniël:
    Ben je blank? Nee
    Ben je cabaretièr? Ja
    Ben je Carolien? Ja

    Carolien:
    Ben je een man? Nee
    Vond 1 klompje goud? Ja
    Hou je van salsa? Ja

    Kees:
    Ben je een man? Nee
    Ben je blank? Nee
    Ben je cabaretière? Ja

    Mocht de Mol de antwoorden hebben omgedraaid (dus NEE = JA), dan zou alles naar Kees wijzen. Maar goed, we schieten er alsnog niets mee op. Als een antwoord fout is mag de Mol 'met eigen inzicht' een antwoord geven op de vragen. Toch is het interessant om over na te denken.

  • Paulien vroeg: Hou je van meloen? Het is erg vergezocht, maar: MELOEN ---> EEN MOL.

Aflevering 6, tussen de opdrachten door...

  • Daniël vond de envelop samen met Kees. Toch heeft Kees eerder iets uit een broekzak van een medekandidaat gejat, het zou dus zomaar kunnen dat er niet alleen geld verloren is gegaan maar dat Kees op deze manier de pot naar zichzelf toe kan trekken als penningmeester zijnde.

Aflevering 7, Opdracht 3: Topito

  • FOK!user Debuurvrouw: "Kees kon bij die topito opdracht best hard werken als hij al wist dat Daniël verkeerd zat. De mol weet denk ik wel wie hem of haar verdenkt of helemaal niet. Dus deze vrijstelling was sowieso verloren. Het feit dat hij onder het mom van "afleiden"zich laat afschieten maakt de kans groter dat er géén 2000 euro in de pot komt."

Aflevering 8, Opdracht 1: Fotohokje

  • Kees vond de geldkoker die uiteindelijk de enige was die nog ontwikkeld kon worden.
  • Paulien sjokt rond in de winkel en lijkt geen hol te doen om materiaal te zoeken of mee met Kees naar kokers te jagen. Zarayda doet gezellig mee met haar.
  • Paulien loopt naar buiten en vindt een enorme ladder. Pats, de kamer kan nu donker worden gemaakt. Toevallig...
  • In totaal is er €5500 verloren gegaan. Twee kokers zijn door Zarayda en Tania in het hotel geopend om even kort in te kijken, maar is hierdoor alles verloren gegaan? FOK!user El.Wulfo: "Namelijk, op 14:33 heeft Kees nog een bekertje voor zich bij de bak staan, eventjes later wanneer hij het 2e papiertje er in doet niet meer, op 14:55."

Aflevering 8, Opdracht 2: Touwtje trekken

  • Art: "De Mol trekt aan het langste eind." Dat was in dit geval Carolien. FOK!user Smeich: "Wat Art precies zei was "De Mol trekt aan het langste eind" dus niet aan het "langste touw". Als jullie er toch iets in willen zien, het was Kees die aan het einde van het langste touw zat."
  • Na enige tijd verlaat iedereen zijn of haar post om naar de geldruimte te gaan. In plaats van een goed afgesproken plan blijft er een discussie plaatsvinden over wie wel of niet met trekken, in plaats van dat er echt iets gebeurt.
  • Paulien vindt pas na drie kwartier de porto's op haar post.
  • Paulien geeft in de laatste minuten aan dat iedereen aan de touwen moet trekken. Het is pure natuurkunde, als je logisch nadenkt weet je dat dit geen goed idee is.

Aflevering 8, Opdracht 3: Drive-in met de Mol

  • Wat zei de Mol precies?

 

1. Volgens mij zat Ewout niet op wie iedereen denkt dat 'ie zat. (Met andere woorden: Iedereen had een antwoord fout in de kerk. Kees maakte de groep eerder duidelijk dat Ewout op Daniel zat en niet op Joep.)

2. Ah Joep. Die Joep heeft niet één keer gelijk gehad. (Dat klopt, aflevering 1 is onbekend op wie hij zat, aflevering 2 op Janine.)

3. Jammer dat Janine er niet meer bij is. Ze werd een goede vriendin van me. Tim zag trouwens wel een rood scherm in aflevering 3. (Tim en Carolien hadden en verbond. Carolien zou de enige zijn die dit logischerwijs zou kunnen weten.)

4. Weet je wie er in aflevering 4 er eigenlijk naar huis had gemoeten, als niet bijna iedereen een groene kaart had getrokken? Tania. (Aflevering 4: Tania: "Het kan niet zo zijn dat Tim niet de Mol is...".)

5. Het Wie is de Mol-spel in het Krugerpark was vooral aan het begin en aan het eind spannend. Voor mij dan. (Paulien heeft het als Mol van begin tot eind volgehouden, maar Kees was de laatste persoon die als kandidaat het tot de 'finale' heeft gered. Paulien heeft vrijwel direct Carolien afgemaakt.)

6. 'Ontmoet de mol' was zo spannend. Heeft niemand mij gezien? Of herkende, bedoel ik. Echt niet? (Weinig bijzonders kunnen opmerken uit dit.)

7. 7 kokers, beste medekandidaten. 7. Ik heb er 3 opengemaakt. (Kokers. Zarayda en Tania hadden er twee geopend. Kees had een koker van Tim gejat in aflevering 4, die hij later die dag onder toeziend oog van Carolien en Tim opentrekt. Na opdracht 1 van aflevering 4 gaan de eerste kokers open: Zarayda maakt er twee open. Opvallend: Paulien is de eerste die zegt dat het thermisch papier is.)

8. Mol in het Zulu is dus Infusai, grappig he? Ik spreek dus heel goed Zulu. (Paulien is de enige in de klas die zulu kan. Let wel op: het woordje 'mol' stond op beide formulieren, dus Carolien en Kees kunnen ook het woord kennen. Deze kans is echter een heel stuk kleiner omdat zij in het Engels communiceerden met het kind.)

  • De Mol zegt zeer duidelijk 'Taaniejaaa' in plaats van gewoon 'Tania'. Wie kan deze naam zo hebben uitgesproken? FOK!user SecretStoryWous maakte de volgende vergelijking:

  • Om de Volendamse tongval nog beter te horen kan je naar dit filmpje luisteren, waar de audio lijkt te zijn opgepoetst:
  • Paulien zit alleen maar te klooien en te wachten met het stellen van vragen.
  • Paulien vindt in eerste instantie niet dat Carolien haar informatie over de Mol moet delen.
  • FOK!userMolFan zag het volgende in het Molsilhouet tijdens opdracht 3 van aflevering 8:


Aflevering 9: Voor de uitzending:

  • Het tweede scherm is even in de war. Met dank aan RensAjacied:

  • Kees: "Elke aflevering moet er een kandidaat naar huis." Kees spreekt altijd over 'de kandidaten', alsof hij er niet een is.

Aflevering 9, opdracht 1: Naar de bieb

  • Carolien zei tegen Kees dat ze zijn boekje op de hoek van de kast vond. Hier stond in een later shot het boek The Life Of The Mole.
  • Paulien had de boekvoerkeuren van Janine en Joep, wat het daverende bedrag van €200 + €300 = €500 opleverde. Waarom niet gaan voor een hoger bedrag?

Aflevering 9: tussen de opdrachten door

  • Zoals Kees zelf ook al zegt: zonder Mollenboekje kan je de finale niet spelen. Maar heeft de Mol wel een boekje nodig?
  • Paulien laat pagina's van haar boekje zien, waar vele tekeningen in staan. Dit was een van de mogelijke aanwijzingen in de testvraag op het einde: Wat was een hint van de Mol? (Tekeningen in Mollenboekje (Paulien) / enkel enkel dubbel dubbel (Kees))

Aflevering 9, opdracht 2: De Hinttrein

  • Waar stonden de cijfers voor die Paulien kreeg? Hoewel de aflbeelding van WIDMhints komt gaan alle credits naar FOK!user Smeich (of eigenlijk zijn broer die de code heeft gekraakt):

  • FOK!user Renesite: "Kees antwoorde aan de bar.

    Antwoord 1: de mol
    Antwoord 2: als enige
    Antwoord 3: op de berg "
  • FOK!user Slobeend met een hint van een ander forum: "Die hint van 'the only one' leek mij te slaan op het groene scherm. De kaart die hij te zien krijg met de uitleg: This is 'the only one', had niet betrekking op de kaart, maar op de kleur groen (op die kaart). Alledrie de kaarten waren groen, de kans dat hij die kleur te zien zou krijgen was dus 100%. (Groen was dus 'the only one' color) En zo ook voor al zijn executieschermen. Dat is namelijk de enige kleur die de mol op zijn executiescherm te zien kan krijgen."
  • Wie had de goede versie van het gedicht geschreven? De Mol had 'ik' als 'ek' geschreven, iets dat Paulien opvallend vond. Later antwoord zij echter op de vraag 'Wie schreef de perfecte versie van het gedicht' met 'ik'.

Doorlopende hints, aanwijzingen en theorieën

Spel- en schrijffouten, met veel dank aan tomhaze van WieIsDeMol.com voor aflevering 1 t/m 5. FOK!user Plakvoet vond nummer 6.

Letters tot nu toe: 
Aflevering 1: I
Aflevering 2: I (en/of A/O?) 
Aflevering 3: N
Aflevering 4: A of O
Aflevering 5: E of I

Aflevering 6: A en/of O

Aflevering 7: K of C

Aflevering 1: 

  • De 'i' ontbreekt in de achternaam van Daniël Boissevain.

Aflevering 2: 

  • De 'i' ontbreekt nog steeds in de achternaam van Daniël.
  • De 'a' of 'o' Moroca als Maroca gespeld. Geen ontbrekende letter, wél fout gespeld.

Aflevering 3:

  • De 'n' ontbreekt. Bij de springopdracht staat er 'kadidaten' ipv 'kandidaten'

Aflevering 4: 

  • De 'a' of 'o'. Kakofonie wordt gespeld als Kakafonie.

Aflevering 5: 

  • De 'e' of 'i'. Pilgrims Rest wordt gespeld als Pelgrims Rest.

 

Aflevering 6:

  • Mambazo staat de tweede keer geschreven als Mbazu.

Aflevering 7:

  • De 'c' of een 'k', helikopter wordt geschreven met een K.

  • Jor_Dii zag ook de volgende fout: Paulien --- Pauline.

Kort samengevat, met dank aan AVRO-forummer mmhmjanssen :

Afl. 1. Daniel Bossevain moet zijn Daniel Boissevain: I

Afl. 1. Diverse keren Moroka police station met de foute ondertiteling Maroka: A (te vaak, onduideljk, reserve)

Afl. 2. Daniel Bossevain moet zijn Daniel Boissevain: I

Afl. 2. Testvraag: Heeft de Mol geld binnen gebracht bij Minedumps-opdracht. Moet zijn Minedump, dus S te veel: S

Afl. 3. Kadidaat moet zijn Kandidaat: N

Afl. 3. Boottocht: Blyderivier(s)poort: S

Afl. 4. Kakafonie moet zijn Kakofonie: A

Afl 4. Zandzeepsodeblabla moet zijn Zandzeepsodablabla: E

Afl. 5. Pelgrims Rest moet zijn Pilgrims Rest: E

Afl. 6. Kaartje Kees in vliegtuig Mbazu moet zijn Mambazo: U = zeker, AM = onduidelijk

Afl. 7. Testvraag "De Mol zat in de helicopter" moet zijn helikopter: C

Afl. 7. Pauline moet zijn Paulien: NE

Hiermee heb ik de volgende letters: ?AU?IEN C??NE?ISSE  (reserve: AM).

Aanwijstheorie:

Volgens de theorie valt de kandidaat af die de volgende afvaller is:

In aflevering 1 zat Ewout vol op Joep, die er in aflevering 2 uitvloog.

Joep stemde op Janine, die in aflevering 3 uitviel.

In aflevering drie is het lastig om te bepalen: Janine zat volgens uitspraken van haar op Kees, terwijl Kees vol op haar zat. Tim, uitgaande dat hij wel is afgevallen, heeft niet verteld op welke kandidaat hij zit, maar wel dat hij in een verbond met Carolien zit. Eerder deze aflevering vertelde hij dat hij Carolien verdacht. Zij denkt weer op haar beurt dat Tim de Mol is, gezien haar reactie op de uitslag van de executie.

In aflevering vier is er geen afvaller geweest, dus de theorie kan niet worden uitgebouwd. In aflevering vijf verdenkt Tim Tania. Tim gaat eruit.

Aflevering zes was het einde voor Tania, die op Daniël zat.

Aflevering zeven is het einde verhaal voor Daniël, die bij de laatste vraag Zarayda aanklikte.

Om het iets overzichtelijker in beeld te brengen, FOK!user DaMart maakte dit:

Aflevering 1 -> het lijkt alsof Ewout Joep verdenkt
Aflevering 2 -> Joep verdenkt Janine
Aflevering 3 -> Geen test van Janine
Aflevering 5 -> Tim verdenkt Tania
Aflevering 6 -> Tania verdenkt Daniel
Aflevering 7 -> Daniel verdenkt Zarayda
Aflevering 8 -> Zarayda verdenkt Carolien

Aflevering 9 -> Carolien verdenkt Kees. Omdat er nu geen afvallers meer kunnen zijn is alleen maar te zeggen dat de theorie van aflevering 1 t/m aflevering 9 klopte.

De Mol van René:

NEE! NEE! Hoe... He? Zou het dan toch? Ik denk dat er weinig anders op zit dan op het allerlaatste moment te switchen van Mol. Ontzettend naar, want ook Martijn doet dit. We hebben dit jaar dus een gelijke stand.

Paulien, gefeliciteerd met het geld dat nog over is gebleven. Hoeveel dat is kan ik helaas niet zeggen, omdat ik niet weet hoeveel de penningmeester / Mol heeft weggegooid of vernietigd. Ik heb weken op jou gezeten als Mol en ik vertrouw het nog steeds niet helemaal, maar ik moet nu toch de aanwijzingen afgaan die hierboven staan. Het bijna onomstotelijk bewijs dat er maar een enkele Mol is. Een kandidaat waar ik geen enkele aflevering op heb gezeten, behalve nu dan. Kees, ik kijk erg uit naar jouw stunts. Voor nu zeg ik: goed gedaan, Mol... Goed gedaan. Maar toch zou het prachtig zijn als Paulien de Mol is. Zou het dan toch...?

 

Heb jij ook tips, hints of verdachte zaken gevonden? Schroom niet en PM jouw tips!