Foto's: Huishoudbeurs 2013

Van 16 tot en met 24 februari 2013 vond in de Amsterdamse RAI de 68e editie van de Huishoudbeurs plaats. Ook konden aanstaande en kersverse ouders terecht in de Negenmaandenbeurs voor de nieuwste snufjes voor hun jonge spruit. Van sushi tot Hollandse stampot, van een blikje cola tot een scheutje likeur; waar er wat te proeven viel stond het rijen dik met mensen. Een gezellig gekrioel van mensen met en zonder de welbekende boodschappentrolley's.

FOK!fotografen Jimmy Israel en Marco van den Hout waren erbij en maakte voor ons een fotoverslag. (klik op de foto's voor een vergroting)

Het Emma Kinderziekenhuis van het AMC had een speciale plaats bij deze beurs. Van elke verkochte toegangskaart ging vijftig eurocent naar dit goede doel en er was ook een grote muur waar mensen hun wens konden overdragen.

© FOK.nl / Jimmy Israel 

Onmisbaar waren de vele stands met de handigste snufjes op huishoudgebied en vele rekken koopjeskleding. Voor jong en oud waren er bordspellen te koop en ook hier werden noviteiten gepresenteerd zoals o.a. de Frustr8tor: een breinbreker die de bollebozen wel zoet weet te houden. Alhoewel er weinig huisdieren te vinden waren op de Huishoudbeurs, waren ook enkele standhouders die allerlei lekkernijen voor de trouwe viervoeter aan de baasjes probeerden te brengen. 

© FOK.nl / Jimmy Israel

© FOK.nl / Jimmy Israel
Bedenker Albert Eckhardt demonstreert zijn Frustr8tor aan de jongere generatie

© FOK.nl / Jimmy Israel
Voor wat hoort wat: een kusje voor een koekie!

Veel bolle buiken in de hallen van de Negenmaandenbeurs, want wie een nieuwe kinderwagen of leuke speen met eigen naam zoekt kijkt hier zijn/haar ogen uit. Ook waren de wijnbars in de deze hallen goed bezocht. Zwangere vrouwen aan de alcohol? Nee, natuurlijk niet! Wel alcoholvrije wijnen die dicht bij het echte werk in de buurt komen: een beetje flauw is het wel, maar de verstandige moeder denkt natuurlijk eerst aan de kleine.
 

© FOK.nl / Jimmy Israel

© FOK.nl / Jimmy Israel

Anders was dat wel in de proeverijen van de likeurmerken. Wie oud genoeg was, mocht langs de strenge beveiliging en daar achter gloorden de plastieken shot-bekertjes met zoete alcoholische versnaperingen. Een welkome tussenstop om even de tassen op de grond te zetten en onderuit te zakken met een goede neut. Aan de andere kant van de muur was namelijk de Food & Drinks-hal waar men een goede lunch bij elkaar kon proeven. Nieuw was dit jaar de Aziatische supermarktketen Oriental waar de noedelsoepen, sushi en wokgerechten uitgeprobeerd konden worden.
 

© FOK.nl / Jimmy Israel

© FOK.nl / Jimmy Israel

Zoals elk jaar stonden er ook tijdens deze editie van de Huishoudbeurs verschillende bekende Nederlanders op het podium. Het boegbeeld van de Nederlandse glamour in groenvoorzieningen, Rob Verlinden, gaf een workshop viooltjes potten en deelde een halve tuin aan bloemen en planten uit. Zo blauw van het tassen-dragen waren de vingers bij binnenkomst, zo groen waren ze na het zien van Robs demonstratie.
 
Later op de dag trad entertainer Jody Bernal op na een diepte-interview op het SBS6-podium. Vorig jaar trotseerde hij de duikplank en verruilde hij zijn zangtalent voor zijn schoonspringkunsten op tv. Dit jaar is hij te zien in het programma Vliegende Hollanders, waar hij het bij het schansspringen opneemt tegen onder andere Emile Ratelband en Lange Frans. Vandaag staat Jody weer gewoon met zijn beentjes op de grond en bouwt hij een flinke fiësta met zijn Que si, que no.
 

© FOK.nl / Jimmy Israel

© FOK.nl / Jimmy Israel 

Op deze laatste dag vond ook de ModelConvention plaats. Hierbij konden modellen zich laten scouten door bureaus van alle uithoeken van de wereld. Zelfs afgevaardigden van modellenbureaus uit Tokio, New York en London kwamen een kijkje nemen. In spanning wachtten de jonge meiden en jongens af om te horen of zij geselecteerd waren voor een vervolggesprek.

© FOK.nl / Jimmy Israel
Mariana Verkerk en Mauritz Briët maken bekend welke modellen zijn geselecteerd.

© FOK.nl / Jimmy Israel

Kijk voor meer foto's op de volgende pagina