Foto's van de week 48

FOK! kent een bezige community, zo ook in de fotografie. Kijk je rond op het FOT-subforum, dan vind je soms ware pareltjes van foto's. In de rubriek foto's van de week buigt de beeldredactie zich over foto's die door jullie zijn ingezonden.

Hieronder vind je de top 3 van de allereerste sessie:

1. 'Slow ice cold moon' door Aschkael

© FOK.nl / FOK!user Aschkael
Slow ice cold moon door Aschkael

Deze sfeervolle plaat laat een spookachtige indruk achter door de verschillende elementen als mist, de vage daken op de achtergrond en de oplichtende bollen die door het beeld lijken te zweven. Niet alleen een mooi moment, maar een gebalanceerde belichting en een goedgekozen koele tint maken het een kloppend plaatje.

2. 'Schiphol by night 3' door Laurent van der Spek

© FOK.nl / Laurent van der Spek
Schiphol by night 3 door Laurent van der Spek

Vroeg uit de veren, of lang wachten op het vliegveld tijdens een transfer. Vermoeidheid hoort bij het maken van een verre trip en deze plaat roept dit gevoel onmiddelijk op. Statisch staat op de voorgrond een vliegtuig te wachten bij de gate, terwijl er op de landingsbaan een andere lichtsporen achterlaat. Een leuk samenspel van statisch en dynamisch.

3. 'Stairway to ???' door kanovinnie

© FOK.nl / FOK!user kanovinnie
Stairway to ??? door kanovinnie

Alledaagse omgevingen bevatten soms interessante elementen. Een simpel object als een brandtrap kan spannend worden door een uitgekiend standpunt in te nemen. Het contrast tussen het felgele ijzerwerk en het donkere plafond maakt het een explosief beeld.

Vind je het leuk om er op uit te gaan of heb je iets gefotografeerd wat je je mede FOK!kers móeten zien? Laat je foto dan in dit topic achter en wie weet sta jij volgende week wel op de Frontpage met jouw plaat!