Filmspecial: Een weekend vol pulp

Eens in de zoveel tijd is het weer zover: een filmmarathon. Maar om nu weer twaalf uur Lord of the Rings te bekijken is misschien wat te veel gevraagd. Daarom werd er besloten voor een fout film-weekend: kies de films met de meest riducule plots of belachelijkste titels, en laat ze maar draaien. Een dergelijk weekend kan natuurlijk niet zonder een portie bier, een lading bitterballen en bakken vol chips. Op een willekeurige vrijdagavond begonnen we dan ook bij gastheer Tet aan onze eerste sessie. Deze special omhelst een verslag van het weekend en een overzicht van de vele films. Voor de liefhebbers van pulp: een aantal films raden we ten zeerste aan. Een aantal ook ten zéérste niet; wees gewaarschuwd!

Mocht je besluiten om zelf één of meerdere van deze films te gaan bekijken, is FOK! niet aansprakelijk voor schade aan de hersenen.

Weekend pulp 1

Vol goede moed begonnen we aan een weekend vol pulp!

We wilden niet direct met de eerste film rock-bottom halen. We begonnen met een ondergewaardeerd meesterwerkje van Joss Whedon(The Avengers).

Dr. Horrible's Sing-Along-Blog

Dr. Horrible promotional image

Wat? Dit is eigenlijk een korte webserie welke in totaal niet meer dan 40 minuten duurt. Tijdens de schrijversstaking van 2008 heeft Joss Whedon dit met familie en vrienden in elkaar gezet, en in de loop der tijd is het een eigen leven gaan leiden. Er wordt zelfs gesproken over een vervolg. De film zelf zit, ondanks zijn korte speelduur, erg knap in elkaar. Whedon krijgt het voor elkaar om de drie hoofdpersonages uitgebreid voor te stellen. Doordat ze gebaseerd zijn op cliché's, is het voor de kijker erg gemakkelijk om in te zien waar het verhaal over gaat. Bovendien zit de film vol met aanstekelijke liedjes.
Pulp? Nog niet echt pulp, maar een erg leuke start van het weekend!
Aanrader? Ja! Maar eigenlijk voor iedereen verplichte kost!

De volgende film lag al dieper verstopt in de krochten van de dvd-bak. De film is puur geselecteerd op de titel.

Girls Gone Dead

Girls Gone Dead poster


Wat? De titel en de poster beloofden ons al veel: vrouwen, gore, vrouwen en pornolegende Ron Jeremy. Klinkt als een ideale mix voor een foute film-avond. Helaas viel dat toch wat tegen. Alle ingrediënten waren aanwezig, maar bij dit soort films ontstaat er vaak een probleem: zichzelf te serieus nemen. En dat gebeurt helaas. De film zit vol met plotholes, vergezochte twists en andere rariteiten. Toch denken de makers zelf dat ze bezig zijn met de nieuwe Scream. Helaas is niets minder waar.
Pulp? Dit komt al meer in de buurt.
Aanrader? Zelfs voor een avondje pulp biedt deze film geen vermaak.

Fout film weekend 2

Het niveau ging langzaam maar zeker achteruit.

De volgende film op de lijst was een titel die al jaren op mijn wish-list stond, van de maker van The Human Centipede.

I Love Dries

I Love Dries poster

WAT?!? Jawel, je leest het goed: een speelfilm met onze eigen volksheld Dries Roelvink in de hoofdrol. De film gaat over een stel dat zelf geen kinderen kan krijgen. Gezien de man wat problemen heeft, besluiten ze de ultieme zaaddonor te vinden. Ze komen hierbij uit op Dries Roelvink. Dries wordt na een optreden ontvoerd en het stel houdt hem gevangen in hun caravan. De film vertelt over de tijd met Dries in deze caravan. In de film zijn duidelijk eigenschappen van regisseur Tom Six terug te zien. Hoewel het verhaal ridicuul is, voelt het op momenten nog 'echt' aan ook. Maar feitelijk is de film hilarisch. Je wordt gek van de papegaaien die constant op de achtergrond aan het fluiten zijn, en dan hebben we het nog niet over de scène waarin Dries besluit te doen wat die moet doen. Gooi er wat cameo's bij van Nederlandse muzikanten als Grad Damen en snor-held Chiel Montagne en je hebt een hilarisch schouwspel.
Pulp? Nederlandse pulp, dat zeker!
Aanrader? Na een paar pilsjes kun je hier zeker om lachen!

Hierna kwam toch een draak van een film...

A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell

A nymphoid barbarian in dinosaur hell poster

Wat? Ja, de film is echt gemaakt. Niemand weet waarom. Ik durf niet eens te zeggen waar de film over gaat en waarom dit zo is. Het heeft iets te maken met een post-apocalyptische aarde en nu wordt deze overheerst door dinosaurussen. En er is een nymphomane barbaar....
Pulp? Absoluut.
Aanrader? Absoluut NIET!

Na al deze films begon men al aardig in te kakken...

Weekend pulp 3

Op de volgende pagina lees je hoe het er op de tweede dag aan toeging.