Vijf Filmtips voor de maand Augustus

Ook in augustus zal The Dark Knight Rises nog vele bioscoopzalen vullen. Niettemin zijn er een aantal films die het zeker waard zijn om in de gaten te houden. Met name qua blockbusters is er voor elk wat wils deze maand. Zo is er de vampierenfilm Abraham Lincoln: Vampire Hunter, waarbij de titel al voldoende verklapt over het plot. Ook komt de remake van Total Recall uit, hierbij is het aan Colin Farrell om de iconische prestatie van Arnold Schwarzenegger te evenaren. Overigens zal Schwarzenegger, met collega’s Willis, Stallone en Statham, deze maand ook te zien zijn in de bioscoop. Over die film wordt meer informatie gegeven in deze special. Dit geldt ook voor een viertal andere films waarbij met name het filmhuispubliek het druk gaat krijgen.


Filmtip 1: Holy Motors

Releasedatum: 09 augustus 2012
Genre: Drama/Komedie
Regisseur: Leos Carax
Acteurs: Denis Lavant, Kylie Minogue en Eva Mendes

Plot
Van zonsopgang tot zonsondergang volgen we het leven van ene Mijnheer Oscar (Denis Lavant), een obscuur wezen dat zich verplaatst in verschillende levens. Van een huurmoordenaar naar een bedelaar of een zakenman. Langzaam raakt het wezen echter uitgeput van deze gedaanteverwisselingen en bovendien is hij eenzaam, aangezien hij met tegenzin moet houden van mensen die hij niet kent.

Verwachtingspatroon
Het voor een Gouden Palm genomineerde Holy Motors is een film van de relatief onbekende Franse regisseur Leos Carax, die eerder in 1991 naam heeft gemaakt met de romantische film Les Amants du Pont-Neuf. Holy Motors heeft behoorlijk veel indruk gemaakt in Cannes, waarbij de film qua sfeer en vaagheid veelvuldig vergeleken werd met films als Mulholland Dr. en Inland Empire van de grootmeester David Lynch. Naast het ingewikkelde plot, lijkt de film ook op visueel gebied indruk te maken en bevat de cast opvallende namen als Kylie Minogue en Eva Mendes.