Vijf gametips voor de maand juli

Ga er maar aan staan. De E3 is net een maand voorbij en jij moet binnen al dit aankondigingsgeweld als uitgever jouw spel uitbrengen. Dit zal ook de reden zijn dat er in de juli-maand geen hele grote releaselijst met games is. Toch heeft FOK!games ook deze maand weer vijf spellen voor je geselecteerd die minder bekend, maar zeker niet minder de moeite waard zijn.


Game: Theatrhythm Final Fantasy

Platform: Nintendo 3DS
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Releasedatum: 6 juli 2012
Genre: Muziek/Ritme

Square Enix heeft er de laatste tijd een handje van om nieuwe games moeilijke namen te geven. Kijk maar naar Kingdom Hearts 3D [Dream Drop Distance] en Quantum Conundrum. Zo ook de game Theatrhythm Final Fantasy, die deze maand uitkomt.

Theatrhythm is een muziek- en ritmespel gebaseerd op de Final Fantasy-serie. De game bevat muziek uit alle Final Fantasy-games van deel 1 tot en met 13. Ook komen bekende personages en lokaties om de hoek kijken. De game bevat 3 speelmodes. Voor alle drie tik, schuif en zwiep je je 3DS-scherm op de maat van de muziek. In 'Battle Mode' zorgt een goede timing ervoor dat je personages vijanden aanvallen. In 'Field mode' moet je de noten goed raken om een bepaalde afstand af te leggen. En in de 'Evente Mode' wordt je ritme op de proef gesteld onder het genot van de vele filmpjes die de serie rijk is.

Waarom gaat dit spel slagen:
Voor de fans van Final Fantasy is dit spel eigenlijk al een 'must have'. Bekende muziek, bekende personages, bekende filmpjes: alles is een feest van herkenning. Bovendien speelt het lekker weg. Probeer het vast uit, want de demo is al te downloaden via de Nintendo eShop.

Waar kan het misgaan:
Zoals dit spel praktisch een 'must have' is voor fans van de serie, heeft het waarschijnlijk weinig te bieden voor de mensen die niet of weinig bekend zijn met Final Fantasy. De gameplay is vermakelijk, maar de vraag is of het je weet te boeien als de personages, lokaties en filmpjes je niets zeggen.

 

Game: Beat the Beat: Rhythm Paradise

Platform: Nintendo Wii
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 6 juli 2012
Genre: Party/Muziek

Naast Theatrhythm is Beat the Beat de tweede muziek- of ritmegame deze maand. Blijkbaar verwachten developers dat we in de zomer graag muziekspellekes spelen. Beat the Beat is wel iets anders van opzet dan Theatrhythm en richt zich op gekke microgames zoals we deze kennen uit Wario Ware en het eerder verschenen Rhythm Paradise voor Nintendo DS.

Beat the Beat gebruikt microgames die gebaseerd zijn op ritme. Dat wil zeggen dat je niet alleen moet kijken naar je scherm, maar vooral moet luisteren. Als je het goed doet zou je in principe alles met je ogen dicht kunnen uitspelen.

Waarom gaat dit spel slagen:
Nintendo kan als geen ander games maken die gebaseerd zijn op minigames. Het succes van Mario Party en Wario Ware tonen dit wel aan. Aangezien deze game van de makers van Wario Ware komt zit het kwalitatief zeer waarschijnlijk wel goed en wat we tot nu toe gespeeld hebben vonden we al erg vermakelijk!

Waar kan het misgaan:
De game is waarschijnlijk vrij onbekend bij het grote publiek waardoor de verkopen achter zullen blijven. Nintendo heeft er echter wel vertrouwen in aangezien ze de game hebben gelokaliseerd voor Europa. Voor ons gamers is te hopen dat de muzikale microgames lang genoeg interessant blijven zodat we de game blijven spelen en niet snel uitgekeken zijn.

Game: Tony Hawk's Pro Skater HD

Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Ontwikkelaar: Robomodo
Uitgever: Activision
Releasedatum: 11 juli 2012
Genre: Sport

Klik hier en je weet hoe laat het. We kunnen weer kickflips, impossibles en hardflips maken zoals we dat vroeger deden. Activision komt met een HD-versie van Tony Hawk Pro Skater 1 en 2, waarvan ze van beide games een aantal levels in het spel stoppen. Eigenlijk is dit spel al verplicht voor iedereen die ook maar enigszins nostalgische waarde aan dit spel heeft. Twee minuten de tijd om alle opdrachten in de Hangar te halen....het voelt bijna verliefd aan.

Die goede oude gameplay waar realisme nog niet een grote rol speelde maar waar het belangrijk was dat je combo uit minimaal honderdduizend punten bestond. Het waren goede tijden en hopelijk zijn ze met deze HD-release er niet minder op geworden. De belofte dat ze ook nog met DLC-levels komen van Tony Hawk's Pro Skater 3 is ook prachtig, want dat was wel duidelijk de beste Tony Hawk-game die er ooit heeft bestaan. Nog een paar nachtjes wachten en ik waan mij weer dertien jaar jonger, een leven zonder zorgen die lekker heel de dag Tony Hawk kon spelen.

Waarom gaat dit spel slagen:
Gameplay is nog steeds zo simpel maar goed. 
Nostaligsche waarde.

Waar kan het misgaan:
Nostalgie verbloemt de fouten van de game misschien?
HD-uitgaven zijn nooit geweldig. 

Game: Double Dragon Neon

Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: Majesco Entertainment
Releasedatum: juli 2012
Genre: Arcade

Retro is hip. Alles wat aansloeg in de tijd dat grote mannen nog kleine jongens waren lijkt een nieuwe kans te krijgen. Zo ook voor de broers Billy en Jimmy Lee, want WayForward en Majesco Entertainment brengen ons het arcadespel Double Dragon terug in de vorm van Double Dragon Neon.

Double Dragon Neon wordt een sidescroller zoals we deze nog kennen uit de jaren 80. De twee broers, of één van de twee afhankelijk van het aantal spelers, lopen door de straten en worden geconfronteerd met boeventuig dat overal vandaan komt. Met behulp van hun vechttechnieken en allerhande attributen die op straat liggen moet je de stad zien te redden van de ergste schurken.

Waarom gaat dit spel slagen:
Jeugdsentiment werkt. Daarnaast is de simpelheid van arcadespellen iets wat voor iedere speler toegangelijk is. 

Waar kan het misgaan:
Het is nog maar de vraag hoe lang een simpel spel als Double Dragon Neon kan blijven boeien. Het is goed mogelijk dat je het na een uur spelen zat bent en er nooit meer naar omkijkt.

Game: Inversion

Platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: Saber Interactive
Uitgever: Namco Bandai
Releasedatum: 13 juli 2012
Genre: Third-person shooter

In de nabije toekomst wordt de Aarde aangevallen door een onbekende vijand, de Lutadore. Deze vijand maakt gebruik van apparaten waarmee zij de zwaartekracht kunnen manipuleren om de verdediging te verslaan. Hierdoor zijn grote delen van de stad en wereld ondersteboven gekeerd en staat de hele wereld soms letterlijk op zijn kop.

Als politieagent Davis Russel of als zijn buurman Leo Delgado ga je op pad door het strijdgewoel om de vermiste dochter van Davis terug te vinden. Hierbij zul je de strijd met zowel de Lutadores als de zwaartekracht aan moeten gaan.

Waarom gaat dit spel slagen:
Inversion is niet heel innovatief qua gameplay, maar rust wel op een heel stevige basis. Het spel doet wat het moet doen en weet spelers hiermee aan de concole gekluisterd te houden.

Waar kan het misgaan:
Het gebrek aan innovatie kan ervoor gaan zorgen dat Inversion snel gaat vervelen. Het is dan ook maar de vraag of het spel boeiend genoeg zal zijn om het einde ervan mee te maken.