7: Beste trailers van de E3

trailerheader

Vele games zijn er ook deze E3 weer getoond. De een met een spectaculaire trailer, de ander met toffe gameplaybeelden. Mocht je de hele E3 gemist hebben, dan zijn dit de zeven trailers die je echt gezien moet hebben!

D-vide  Trailer: Agni's Philosophy
  Redacteur: D-vide

 Ondanks dat Final Fantasy-games de laatste jaren meer tijd nodig hebben om zich te laten zien, liet Square Enix ons toch alvast in een glazen bol kijken. De toekomstige Final Fantasy-games gaan er namelijk zo uitzien. Deze engine is exclusief voor intern gebruik en Square Enix heeft bewezen dat deze beelden niet slechts opgepoetste CGI-beelden zijn, maar dat het spelen van de game er zo uit gaat zien. Het filmpje laat een moderne wereld zien waar kristallen en vliegende draken in zijn verwerkt. Een en al smullen voor de fans, zoals ik.

Maar ondanks deze mooie trailer, ben ik nog niet helemaal overtuigd. Final Fantasy staat al jaren bekend om de prachtige graphics die de games bevatten. Wat de laatste jaren achteruit is gegaan, is de gameplay. In een poging om nieuwe mensen te werven, hebben ze de gameplay sneller en simpeler gemaakt. De nieuwe titels beloven nog meer actievolle gameplay te hebben. De games zouden meer richting Kingdom Hearts of Mass Effect gaan. Jammer. Als ik Mass Effect wil, haal ik Mass Effect. Wil ik Kingdom Hearts, haal ik Kingdom Hearts. Ik haal Final Fantasy om de de battles om tactiek en plannen ging. Ga alstublieft terug naar de kern, Square Enix. De graphics geloof ik wel met deze prachtige trailer.

 

StefanW  Trailer: Beyond: Two Souls
  Redacteur: StefanW


Het was misschien wel de grootste buzz voorafgaand aan de E3. Quantic Dream zou met een nieuwe game komen en op de persconferentie van Sony was de spanning bijna letterlijk te voelen. Gelukkig liet Sony ons niet te lang in spanning want de eerste aankondiging was die van Beyond: Two Souls. Alleen al door de combinatie van David Cage en Quantic Dream werd het publiek enthousiast.

De trailer die er bij werd getoond deed direct perfect zijn werk. Een meisje op het kantoor van de sherrif. Een horde SWAT-agenten die plotseling binnenvallen. De spanning zit vanaf het eerste begin in de trailer. De actie die vervolgens naar voren komt laat direct de bovennatuurlijke krachten zien die in het spel zitten. Wie de video bekijkt weet gelijk één ding zeker, dit spel gaat groot worden. Ik weet in ieder geval nog precies wat ik zei toen de trailer was afgelopen: " Wauw...".

Notorious_Roy

  Trailer: Dishonored
  Redacteur: Notorious_Roy


Op vrijdag voor de E3 wist ik het al: Dishonored wordt de tofste trailer van dit jaar. Een week later blijkt dat ik gelijk had, ondanks dat er veel andere toffe trailers te zien waren. Waarom Dishonored me dan zo gegrepen heeft weet ik niet precies. Het kan zijn dat de setting me aanspreekt omdat deze een Bioshock-sfeer uitstraalt. Ook kan het zijn dat de muziek een gevoelige snaar raakt. Het zou zelfs kunnen zijn dat de gameplay gewoon erg tof is en veel variatie toont.

Uiteindelijk zal het een combinatie van factoren zijn die Dishonored tot nummer één op mijn meest gewilde lijst heeft gezet. Het hele Bioshock meets Fallout-idee lijkt me geweldig en ik kan niet wachten totdat ik de game kan gaan spelen! Bijkomend voordeel is dat deze game dit jaar nog uit gaat komen en niet in het propvolle eerste kwartaal van 2013.

 

Nezhi

  Trailer: Watch Dogs
  Redacteur: Nezhi


De afgelopen week kwam er een ware tsunami van trailers en aankondigingen langs. Eén daarvan was een grote verrassing voor mij: Watch Dogs van Ubisoft. De game kwam uit het niets maar de trailer heeft er bij mij al voor gezorgd dat deze op de eerste dag binnenkomt. Iets wat eigenlijk zelden voorkomt.

De sfeer in de trailer is perfect. De ietwat melancholische muziek die tijdens de wandeling in de regen speelt, gecombineerd met geluiden uit de stad, zet de toon. Nadat we zien wie HIV heeft en wie rijk is, komt er ineens actie. En hoe! Een schietpartij, een exploderend tankstation en een one-liner voordat je een kogel in iemands voorhoofd knalt. Voor mij is dit de tofste trailer van E3 2012 en de enige trailer die mij echt een 'wow'-gevoel gaf.

ROFLOL

  Trailer: Zombi U
  Redacteur: ROFLOL


Twee dingen bevat Zombi U die mij helemaal niks doen, zombies in games en Wii U. Toch was de trailer van Zombi U het beste van de E3. Het is dat Watch Dogs eigenlijk alleen maar gameplay is, dus dat tel ik niet mee. Veel gamers herinneren vast nog wel de trailer van Dead Island wat qua beelden en sfeer echt een heerlijke trailer was. De game heb ik uiteindelijk niet eens gespeeld, maar de trailer staat hoog in mijn lijstje van favoriete trailers.

Zombi U doet eigenlijk precies hetzelfde, langzame beelden, prachtige CGI en daarnaast heerlijke muziek. Zombies afmaken terwijl 'God Save The Queen' door je speakers blaast, classic. De game ooit spelen? Dat denk ik niet, ondanks dat zal ik altijd aan de geweldige trailer denken.

  knoxTrailer: Assassin's Creed III
  Redacteur: Kn0x


Dat Assassin's Creed III op de E3 zou zijn, was geen verrassing. Dat er een trailer zou komen, was geen verrassing. Maar dat deze trailer zo ontzettend mooi was, had ik niet zien aankomen. Er zijn veel goede trailers uitgekomen deze E3, maar ook een handvol oninteressante, inspiratieloze trailers. Om dan onderstaande voorbij te zien komen, maakt dat weer goed. Alles zit erin, goede muziek, rustige opbouw, een heldendaad, één persoon die een heel leger weer doet opleven en gewoonweg schitterende animaties. Ik heb alleen de eerste twee delen gespeeld uit de Assassin´s Creed-reeks maar ik denk dat dit 'derde' deel mijn lust voor assassijnen weer zal laten opbloeien.

koei  Trailer: SimCity
  Redacteur: koei

Deze E3 werden er twee SimCity's gepresenteerd. Voor de casualgamers die veel op Facebook rondhangen komt er SimCity Social maar de echte gamers kunnen ook in hun handjes wrijven met een nieuwe echte SimCity waarin je niet alleen je eigen stad beheert, maar ook kunt samenwerken met steden van anderen die in de buurt liggen, waardoor je SimCity nu dus in multiplayer kunt gaan spelen. De trailer ziet er erg mooi uit met gedetailleerde gebouwen en losse auto's en bussen die door je stad rijden. Een flinke stap vooruit vergeleken met de allereerste SimCity-game die toch een plekje in mijn hart heeft veroverd. Deze SimCity lijkt me erg tof, maar het is alleen zo jammer dat nu al overduidelijk is dat mijn laptop dit allemaal niet gaat trekken helaas.