Verliefd op Ibiza

Filmregisseur en -producent Johan Nijenhuis zal de komende zomermaanden op het zonovergoten Ibiza zijn nieuwste film Verliefd op Ibiza gaan opnemen. Op dinsdag 24 april werd een vliegtuig vol pers naar het Spaanse eiland gevlogen om hen daar, in de stijlvolle strandclub Blue Marlin, voor te stellen aan de hoofdrolspelers van deze romantische komedie.

Verliefd op Ibiza kent vier verhalenlijnen die op het eiland onvermijdelijk met elkaar verweven raken. Vier verhaallijnen vraagt om een grote cast en Nijenhuis is erin geslaagd om een cast neer te zetten met hoofdzakelijk bekende Nederlanders / acteurs.

Voorafgaand aan de presentatie op het eiland was reeds bekend dat Jan Kooijman (GTST, So You Think You Can Dance) en Simone Kleinsma (Kees & Co, Mamma Mia!) beiden hun filmdebuut zouden maken. Een stralende Nijenhuis presenteerde zichtbaar trots de rest van zijn cast. Onder meer Jim Bakkum, Kim Feenstra, Rick Engelkes en Gigi Ravelli zullen ook in de film te zien zijn.

© FOK.nl / Bram Muller

De verhaallijnen
Kooijman speelt topvoetballer Kevin, die na een miljoenentransfer naar Barcelona in een grote villa aan de westkust van het eiland geniet van alle luxe die het eiland hem te bieden heeft. Zijn vriendin Elza, gespeeld door Kim Feenstra, is een echte voetbalvrouw en weet met zijn geld wel raad. Willeke van Ammelrooy speelt Kevins oma, geeft helemaal niets om luxe en ziet dit alles met lede ogen aan.

Rick Engelkes duikt in de huid van oude rockster Lex, een losbandige vader van drie dochters bij drie verschillende vrouwen. Als hij samen met zijn dochters op Ibiza zijn 55e verjaardag viert beseft hij dat hij geen goede vader voor hen is geweest en probeert zijn vaderrol alsnog serieus te nemen.

Zijn dochters, de drie halfzussen Zara (35), Lizzy (26) en Bibi (19) zullen gespeeld worden door respectievelijk Gigi Ravelli, Sanne Vogel en Marly van der Velden. Lizzy en Bibi zijn uitgelaten en feesten wat af op het eiland. Zara, de oudste van de drie, is een echte carrièretijger en stoort zich enorm aan haar losgeslagen jongere halfzusjes. Zara is getrouwd met Pim, een rol die zal worden neergezet door David Lucieer, en samen hebben zij twee zoons.

© FOK.nl / Bram Muller
Marly van der Velden, Sanne Vogel & Gigi Ravelli

De film kent veel debutanten. De ervaren actrices Lone van Roosendaal en Simone Kleinsma waren nog niet eerder op het witte doek te bewonderen, en zullen de rollen van buurvrouwen Jacky en Irma vertolken. Jacky wil zichzelf bewijzen door zich met diverse jongere heren te amuseren en naar eigen zeggen veel frustraties van zich af te neuken. Irma ligt daarentegen liever rustig in het zonnetje te genieten van de rust.

Armin van Buuren zal naast het maken van de soundtrack als DJ ook een belangrijke rol in de film op zich nemen.

De broers Boyd en Dylan, neergezet door Marius en Jasper Gottlieb (SpangaS), willen niets liever dan DJ worden en zijn naar Ibiza gekomen om hun werk aan Armin te laten horen. Zij proberen om samen met hun vriend en manager Lars, gespeeld door Jim Bakkum, in contact te komen met hun grote voorbeeld.

Verliefd op Ibiza zal medio februari/maart 2013 in de bioscoop te zien zijn.

© FOK.nl / Serena Cloodt
Jim Bakkum

Zie pagina 2 voor meer foto's en interviews met enkele hoofdrolspelers.

Tekst en foto's: Serena Cloodt & Bram Muller.

Submitter: Serena Cloodt & Bram Muller