FOK! op het spoor van de Mol 2012 - Aflevering 10

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdacht: Liesbeth (1x), Tim (6x) en Anne-Marie (2x)
Reactie:  De teleurstelling die anderen nu voelen begrijp ik heel goed. Ik heb er niet zo'n last van, die teleurstelling had ik al na de aflevering waarin Tim niet de Mol bleek. Uiteindelijk kwam ik wel bij Anne-Marie, maar dat was vooral door het wegstrepen van de andere twee kandidaten. Voor mij was afgelopen seizoen zeker niet het beste seizoen ever, ik miste enorm een soort dynamiek in de groep en ook de opdrachten vond ik vaak wat lafjes. Het wilde me maar niet echt pakken. Ook vind ik het jammer dat de Mol eigenlijk zo weining gemold heeft. Het is niet dat ik met tegenzin heb zitten kijken natuurlijk maar het had beter gekund. Ik neem me nu voor om volgend jaar gelijk te gaan voor de minst verdachte persoon maar waarschijnlijk zal ik er dan ook weer intrappen.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdacht: Hadewych (8x) en Tim (1x)
Reactie: Het zit er weer op. Een pak van mijn hart, maar een gebroken hart want mijn mol is de mol niet. Ik dacht het dit jaar echt te weten. Hadewych... Maar het is weer een jaar dat mijn hoofdverdachte wel in de finale zit, maar niet de mol is.
Het seizoen zelf vond ik middelmatig. De groep was niet zo leuk, de weinig intriges en irritatie. Te vriendschappelijk en daardoor vaak wat saai. Qua molacties zijn er in de aflevering niet echt veel langsgekomen. De beste vond ik wel dat Anne-Marie de pijl claimde die Hadewych geschoten had. Riskant, maar best briljant want ze claimde het geld terwijl ze dat helemaal niet in de pot gebracht had. Een goede les in hoe je een slechte situatie (+2.500) omdraait naar een goede (-verdenking). Op naar volgend jaar. Hopelijk wat meer dynamiek in de groep, wat spannendere relaties en betere molacties.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdacht: Hadewych (8x) en Liesbeth (1x)
Reactie: Anne-Marie is dus de Mol. Dat hebben de makers goed verborgen weten te houden dan. In de montage werden anderen te verdacht gemaakt en eigenlijk leken er meer aanwijzingen naar Hadewych en Liesbeth in de afleveringen te zitten dan naar de Mol. Aan de ene kant heeft ze het goed gedaan door onopvallend molgedrag voor de kijkers, maar de molacties vielen op 2 na (het weggooien van een krijtje en onterecht een winnende pijl claimen) toch tegen. Ook deze mol moest het vooral hebben van onkunde en molacties van de andere kandidaten. Voor mij toch een telerustellende ontknoping en dan niet alleen omdat ik de Mol wederom fout had.

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdacht: Liesbeth (7x) en Hadewych (2x)
Reactie: Goed, Anne-Marie is dus de Mol. Dat hebben ze wel heel goed weg weten te monteren. Achteraf bleek dan ook dat ze bijna nergens wat hoefde te doen, maar dat de rest van de groep gewoon te dom bezig was. De enige mooie acties was het weggooien van het krijtje en uiteraard het opeisen van de raakgeschoten pijl. Ondanks dat blijf ik met het gevoel zitten dat Liesbeth en Hadewych de betere mollen waren dan AM. Ze heeft als Mol gewoon te weinig hoeven te doen, zelfs haar invloed bij de onderhandeling was minimaal. Ze had gewoon geluk dat Liesbeth iedereen aan het twijfelen bracht. Nee er zijn betere seizoenen geweest. Maar goed, op naar volgend jaar.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdacht: Liesbeth (8x)
Reactie: Vorig jaar rond deze tijd. Wie zou de Mol zijn? Patrick? Of toch Art? Ik zat op Art en ik zat ook trillend voor de tv de ontknoping af te wachten. Vanavond was dat niet zo. Dat kwam voornamelijk doordat heel Nederland al wist dat Anne-Marie de Mol was, doordat in de preview van vorige week Hadewych overduidelijk de winnares was. Ook de laatste aflevering van dit seizoen vond ik tegenvallen. Opdrachten die niet besproken werden, de Mol die geen leuk commentaar gaf, erg vergezochte verborgen aanwijzingen, et cetera. Telerustellend einde van een sowieso teleurstellend seizoen. Anne-Marie is dus de Mol. Goede Mol? Mwoah. Nee. De groep was gewoon te dom om geld binnen te slepen en de Mol hoefde geen klap te doen met Liesbeth aan haar zijde. De enige momenten waarop ik moest glimlachen was toen ze het krijtje weggooide en toen ze de vuurpijl opeiste. Voor de rest was er echt geen klap aan die hele aflevering. Twee letters op een gokmachine ergens in de achtergrond op een willekeurig moment in een aflevering? Yeah right. Dit kan echt veel beter Avro.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Qua het kiezen van de Mol was het dit jaar dramatisch met de FOK!kers. Anne-Marie stond elke week onderaan in de poll en van de crew had slechts één iemand twee keer goed gegokt. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen Patrick regelmatig in de lijstjes voorkwam.