FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 9

Net als de twee voorgaande seizoenen gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. Net als vorig jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Inleiding
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 2 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 3 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 4 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 5 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 6 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 7 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 8 


Beaudelaire

Natuurlijk kregen we vanavond de Mol niet te weten. Vanaf seizoen 6 moeten we tot de allerlaatste aflevering wachten en dan kunnen we (helaas) stoppen met gissen, paranoïa worden en theoriëen verzinnen. Maar dat we zelfs niet een persoon af konden strepen was wel een verrassing. 

Helaas was het traditiegetrouw weer een vrij lege uitzending. Naast één opdracht is er verder weinig gebeurd, behalve het maken van de test. Bij de eerste en enige opdracht werd Liesbeth ontvoerd naar een dorp kilometers van het hotel waar Hadewych en Anne-Marie zich bevinden. Ze mochten tien keer met Liesbeth bellen, maar zij mocht alleen ja of nee beantwoorden.

Opvallend (of juist niet) was dat Hadewych en Anne-Marie heel snel doorhadden wat de bedoeling was. Binnen no time wisten ze dat ze maar een aantal keren mochten bellen, dat het maar 30 seconden mocht duren en dat Liesbeth maar twee antwoordmogelijkheden had. Buiten het hotel stond een auto klaar, waar de twee dames naar de ontvoerde moesten rijden. Zij bleek uiteindelijk in een brug te zitten in het Spaanse dorp Ronda.

De opdracht was ternauwernood geslaagd en daarmee wonnen ze 2.500 euro voor de post. Dat maakt dat de pot op 12.601 euro staat die de winnaar (belastingvrij?) mee naar huis mag nemen. De kans is groot dat Hadewych dat is. Als allerlaatste shot zagen wij namelijk de drie dames in een omhelzing na de bekendmaking. Hadewych keek erg blij, maar niet opgelucht blij. Ze keek verrast blij, dus ze kreeg iets te horen wat zij nog niet wist. Oftewel, ze kreeg te horen dat ze de pot had gewonnen.

Het grote probleem voor mij is dat Hadewych op Anne-Marie gestemd, terwijl Liesbeth mijn verdachte is. Daarnaast leiden veel hints (vooral de 'jongens'-hint) naar Anne-Marie. Wat mij deze aflevering het meest deed twijfelen was een vraag in de test. Hierin werd gevraagd welke kwartetten de Mol had gelegd, maar er waren slechts twee keuzemogelijkheden. De optie die op Liesbeth slaat staat niet bij de antwoorden. Dat kan een domme fout zijn van de regie/productie, maar als Liesbeth echt de Mol is, dan zou haar optie er wel bij hadden gestaan.

Desondanks ga ik toch gewoon voor Liesbeth door haar acties. Ik laat mij niet leiden door de hints en de lullige testvraag. Haar hoogtepunten waren namelijk de onderhandelingsopdracht, waar ze eerst voor een rode kaart ging en daarna draaide naar een groene kaart. Hierdoor ging de pot naar 0 euro. Vervolgens de doolhofopdracht van vorige week, waar ze heel duidelijk langzaam en de verkeerde kant op ging lopen om afgetikt te worden. Eén ding weet ik zeker: Hadewych is in ieder geval niet de Mol.

Lees op de tweede pagina de hints en theoriëen van MrManiak
Lees op de derde pagina de verdenkingen van de overige crew