Crew Wishlist 2012 - 5: Paper Mario 3DS

Mario-games heb je in alle soorten en maten. Platformers, racegames, sportgames en games vol mini-games. Eén aparte serie binnen de Mario games die er qua kwaliteit én humor bovenuit steekt is de Paper Mario-serie. Het eerste deel verscheen in oktober 2001 voor Nintendo 64. Daarna volgde nog versies voor GameCube en Wii. Een handheld-versie van de game is echter nog nooit verschenen, daar kon je enkel met Mario & Luigi spelen. Maar met de komst van Paper Mario 3DS gaat daar verandering in komen.

PM2 PM1

Paper Mario is een mix tussen een RPG en een platformer. Je moet in verschillende delen van een grote wereld een voorwerp vinden dat meestal in het bezit van een eindbaas is. Om bij deze eindbaas te komen moet je over platformen springen en je komt blokken tegen waar je muntjes in kunt vinden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Super Marioland. De vijanden versla je echter op een heel andere manier. Door erop te springen of er tegenaan te lopen start je een turn-based gevecht waarbij je eerst de vijand moet verslaan voor je verder kan. In eerste instantie zullen dit redelijk simpele goomba's zijn, maar hoe verder je komt, des te sterker de tegenstanders en sterkere tegenstanders hebben ook vaak speciale moves. Gelukkig verdien je na elk gewonnen evecht XP waardoor je zelf ook steeds sterker wordt en het uiteindelijk op kan nemen tegen de eindbaas. Daarnaast heb je de beschikking over items die je in kunt zetten voor een (tijdelijke) bonus die bijvoorbeeld extra veel schade toedoet.

PM3 PM4

Wat Paper Mario bijzonder maakt is dat het een papieren Mario is. Dat Mario van papier is, is niet alleen te zien aan hoe het spel eruit ziet, maar heeft ook daadwerkelijk invloed op de gameplay. Zo kan Mario zich een kwartslag draaien en daardoor door smalle spleten glippen en kan een stapel papier opeens veranderen in een lading Toads. Ook tijdens gevechten is het papier merkbaar. Eén van de wapens die Mario in kan zetten is bijvoorbeeld een schaar, en het gebruiken van een ventilator zorgt ervoor dat alle vijanden in het rond geblazen worden. Daarnaast kun je stickers verzamelen om de wereld te verbeteren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een sticker van een brug die je over een rivier heen kunt plakken.

PM5 PM6

Over Paper Mario 3DS zelf is helaas nog vrij weinig bekend. Het spel is aangekondigd voor 2012 en gezien de beperkte informatie die is vrijgegeven is te verwachten dat het spel pas eind dit jaar in de winkels zal komen te liggen. Voorlopig moet je dus nog even geduld hebben voordat je weer kunt genieten van de vreemde dingen die Nintendo nu weer heeft bedacht.