Vijf gametips voor de maand januari

De Kerstman is weer naar de Noordpool vertrokken, het eten en drinken is op en het vuurwerk is afgestoken. Voor alle gamers die met al hun tien vingers intact door de feestdagen heen zijn gekomen hebben wij weer vijf gametips voor de komende maand verzameld.

Boom Street Boxshot 2

Game: Boom Street

Platform: Nintendo Wii
Developer: Square Enix
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 6 januari
Genre: Puzzel, Platform
Boom Street is simpel gezegd een digitale Monopoly met personages uit de Mario- en Dragon Quest-franchise. Je kiest één van de beschikbare personages en moet er voor zorgen om zoveel mogelijk geld binnen te harken door in vastgoed te handelen.
In Boom Street is het mogelijk om met maximaal vier man tegelijk te spelen, zowel offline als online via Nintendo's online netwerk.
Waarom gaat dit spel slagen:
Party-games zijn vrijwel altijd leuk om te spelen en de combinatie van Mario en Dragon Quest zorgt voor een flink aantal herkenbare personages. 
Waar kan het misgaan:
Boom Street is geen Mario Party: de game is minder toegankelijk en heeft een belachelijke naam. Beide argumenten zijn in het nadeel van deze game.
Boxshot RE Revelations 2

GameResident Evil: Revelations

Platform: Nintendo 3DS
Developer: Capcom
Uitgever: Capcom
Releasedatum: 27 januari
Genre: Survival Horror
Preview: Resident Evil: Revelations
Resident Evil: Revelations vertelt het verhaal tussen Resident Evil 4 en 5, vlak nadat Chris en Jill samen de BSAA opgericht hebben. De game begint met Jill die op onderzoek uitgaat op een groot cruiseschip nadat Chris zoekgeraakt is. 
Het overkoepelende verhaal gaat over een terroristische organisatie, Il Veltro, die biowapens gebruikt om de ecologische stad Terragrigia aan te vallen. Vanaf toen was er chaos en crisis in de zaal, paniek alom. Aan jou om het op te lossen.
Waarom gaat dit spel slagen:
Volgens Capcom wordt Revelations weer ouderswets eng. Geen simpele shooter met zombies en andere monsters, maar pure horror zoals vroeger.
Waar kan het misgaan:
Het is nog maar de vraag of de beklemmende en enge sfeer goed overkomt op een handheld. Daarnaast ondersteunt de game de analoge stick-uitbreiding en weten we nog niet hoe de game bestuurt zonder deze uitbreiding.

Crush3d BoxshotGameCrush3d

Platform: Nintendo 3DS
Developer: SEGA
Uitgever: SEGA
Releasedatum: 13 januari
Genre: Puzzel, Platform
Crush3d brengt een vernieuwing in het puzzel-platformgenre. In het spel ben je Danny, een jongen die tijdens een wetenschappelijk experiment in een wereld van zijn eigen verbeelding gevangen zit. Je beweegt je door die wereld op zoek naar een uitweg. Door middel van een methode die men crushing noemt kun je de wereld veranderen van 2D in 3D en weer terug waardoor je nieuwe mogelijkheden om verder te komen kunt creëren.
Waarom gaat dit spel slagen:
Het vernieuwende concept van wisselen tussen 2D- en 3D-werelden maakt dit een erg interessant spel om te spelen. Het dwingt je om tijdens het spelen een compleet nieuwe manier van denken toe te passen.
Waar kan het misgaan:
Het spel kan veel van hetzelfde gaan worden na verloop van tijd. Er zal voldoende variatie in het puzzelgedeelte van het spel moeten zitten om het interessant te houden. 

GameGotham City Impostors

Platform: Xbox 360, PlayStation 3 en pc
Developer: Warner Bros.
Uitgever: Warner Bros.
Releasedatum: 10 januari
Genre: FPS
Gotham City Impostors is DC Comics' ultieme knipoog naar de Batman-reeks. Dit spel speelt zich af in Gotham City op een moment waarop Batman niet aanwezig is en waar een groep Batman-aanhangers het opneemt tegen een groep Joker-aanhangers. Het spel kent weinig storyline, maar is  in de basis een multiplayer schiet-maar-raak-voor-een-knaakfestijn. Je bent een Batman of een  Joker, past je looks naar eigen smaak aan en schiet met jouw groep in de straten van Gotham City op de tegenstander.
Waarom gaat dit spel slagen:
Het spel is alleen te downloaden en komt niet op disc uit. Hierdoor is de prijs redelijk laag en kun je voor een leuk bedrag een first-person-shooter met een kwinkslag in bezit krijgen. Dit in combinatie met de vele aanpassingsmogelijkheden van je personage maken het een aanwinst voor je gamecollectie.
Waar kan het misgaan:
Het gebrek aan goede verhaallijn kan er voor zorgen dat de verveling redelijk snel toeslaat. Als de nieuwigheid en het leuke ervan af is moet je wel een echte FPS-fan zijn en beschikking hebben over online multiplayer om dit spel te blijven spelen.

Silent Hill HD Collection BoxshotGameSilent Hill HD Collection

Platform: Xbox 360 en PlayStation 3
Developer: Konami
Uitgever: Konami
Releasedatum: 24 januari
Genre: Survival Horror
Silent Hill HD Collection is, de naam zegt het al, een verzameling van een aantal Silent Hill-games die in een nieuw HD-jasje zijn gestoken. In deze collectie zitten Silent Hill 2 en Silent Hill 3 zodat je beide games nog eens kunt gaan spelen op je huidige spelconsoles. Beide games verschenen oorspronkelijk op PlayStation 2, pc en Xbox.
In beide games kom je terecht in het dorpje Silent Hill waar de dingen niet zijn zoals ze lijken. Mist, duisternis en vreemde wezens maken je het leven zuur en de spanning is constant om te snijden.
Waarom gaat dit spel slagen:
Een collectie van een aantal van de beste horror-games aller tijden moet wel goed zijn toch? 
Waar kan het misgaan:
Er zijn tegenwoordig zoveel HD-remakes dat het niet bijzonder meer is. Daarnaast zijn er eigenlijk al te veel Silent Hill-games verschenen in een te korte tijd waardoor men de serie misschien beu is.