Jonathan Reis, nu al een bewogen carrière. Een overzicht.

Jonathan Reis kwam op zijn zeventiende naar Nederland om mee te trainen met een aantal Nederlandse clubs. Sindsdien is het zelden stil geweest. Nu hij verrassend een contract heeft getekend bij Vitesse is het een mooi moment om eens terug te blikken op alle verwikkelingen in de nog korte loopbaan van de Braziliaan. Daarom zetten we hier op FOK!sport even de ontwikkelingen op een rijtje. Je vindt een overzicht van alle relevante nieuwsberichten met daarbij een korte samenvatting. Voor de gehele berichten kan je doorklikken naar de betreffende berichten.

29 december 2006

PSV hoopt op Reis

PSV hoopt zich in de winterstop te kunnen versterken met Jonathan Reis. De 17-jarige Braziliaanse aanvaller, die afkomstig is van Atlético Mineiro, was eind oktober al eens voor een stage in Eindhoven.

31 december 2006

Reis definitief naar PSV

PSV is er in geslaagd om Jonathan Reis over te nemen van Atlétíco Mineiro. De 17-jarige aanvaller komt in juli naar Nederland. Dan is hij namelijk een jaar ouder en is het mogelijk om voor een Nederlandse club te gaan spelen. De Braziliaan tekent een contract voor vijf seizoenen.

26 maart 2008

Reis wil graag weg bij PSV

Als het aan Jonathan Reis ligt, speelt hij komend seizoen niet meer voor PSV. De 19-jarige aanvaller krijgt nauwelijks een kans om zich te bewijzen in het eerste elftal en denkt dat daarom een vertrek beter voor hem is.

4 september 2008

Reis teruggezet naar Jong PSV

Jonathan Reis maakt niet langer deel uit van de selectie van PSV. Trainer Huub Stevens heeft de 19-jarige speler naar de beloften van de Eindhovense formatie teruggezet.

2 juli 2009

Reis mag vertrekken bij PSV

Aanvaller Jonathan Reis mag op zoek naar een nieuwe club. PSV ziet geen toekomst meer in de Braziliaan, die afgelopen weekeinde nog twee keer scoorde in een oefenduel tegen RKSV Driel (0-10).

13 juli 2009

Reker heeft geen vertrouwen in Reis

PSV scout steeds dichter bij huis. De Eindhovenaren halen liever spelers uit Europa in plaats van talenten uit Brazilië.
Als voorbeeld geeft Reker Jonathan Reis aan. "Ik hoef maar op Jonathan Reis te wijzen. De kans dat Jonathan bij ons nog doorbreekt, schat ik in op 5 procent. Zonde, want die jongen kan goed voetballen. Er komt echter veel meer bij kijken."

19 augustus 2009

Reis mee met PSV naar Israël

Jonathan Reis lijkt hard op weg om weer een volwaardig lid van de PSV-selectie te worden. De Braziliaan is namelijk met de Eindhovense club meegereisd naar Israël om daar donderdag in de vierde voorronde van de Europa League tegen Bnei Yehuda te spelen.

11 september 2009

Reis voelt veel vertrouwen

De Braziliaan Jonathan Reis begint weer met een schone lei bij PSV. De jongeling had geen beste verhouding met de vorige trainer, Huub Stevens. Zijn kansen lijken onder Fred Rutten gekeerd.

4 november 2009

Reis: "Op trainingen deed ik maar wat"

Jonathan Reis heeft na een aantal jaren eindelijk zijn draai gevonden bij PSV. De 20-jarige Braziliaan is van waarde voor de Eindhovenaren en dat was in het verleden wel anders.

Jonathan Reis terug in de basis bij PSV en scoort. (Foto: Pro Shots)

Jonathan Reis terug in de basis bij PSV en scoort. (Foto: Pro Shots)

26 november 2009

Reis definitief overgeheveld naar A-selectie PSV

De Telegraaf meldt dat Fred Rutten, de trainer van PSV, Jonathan Reis definitief heeft overgeheveld naar de A-selectie.

24 januari 2010

PSV ontslaat Reis

PSV en Jonathan Reis gaan per direct uit elkaar. Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de Braziliaan gebruik heeft gemaakt van verboden middelen. De speler weigerde elke vorm van hulp, waardoor de Eindhovense formatie zich genoodzaakt zag hem te ontslaan.

21 januari 2010

Zaakwaarnemer Reis aangeslagen: "Een nachtmerrie"

Jonathan Reis werd gisteren op straat gezet door PSV wegens drugsgebruik. Zaakwaarnemer Renato Moura reageerde aangeslagen.

29 maart 2010

'Reis in de toekomst terug bij PSV'

Het zou zomaar kunnen dat Jonathan Reis in de toekomst toch weer bij PSV zal terugkeren. De Eindhovense club heeft de deur voor de spits weer op een kier gezet.

8 mei 2010

Reis en PSV ontmoeten elkaar in Brazilië

PSV en Jonathan Reis waren voor even weer bij elkaar. Tijdens de Braziliaanse trip van de ploeg uit Eindhoven, maakte Reis gebruik van deze mogelijkheid om zijn oud-ploeggenoten de hand te schudden.

19 juni 2010

Reis ondergaat drugstest bij PSV

Jonathan Reis zal maandag door de medische staf van PSV worden onderzocht. Technisch directeur Marcel Brands heeft gisteren gesproken met de Braziliaan, die in februari weggestuurd werd vanwege cocaïnegebruik.

24 juni 2010

Reis traint mee bij PSV

Een opvallende verschijning vandaag bij de eerste training van PSV van het nieuwe seizoen. De eerder dit jaar ontslagen Jonathan Reis keert terug op de Herdgang, het trainingscomplex van de Eindhovenaren, zo meldt het AD.

13 juli 2010

'Reis grijpt tweede kans en nieuw PSV-contract'

PSV lijkt het nog een keer te gaan proberen met Jonathan Reis. De Braziliaanse spits krijgt een nieuw contract aangeboden. PSV neemt Jonathan Reis in genade aan. De aanvaller die in januari nog werd ontslagen wegens cocaïnegebruik, maakt tijdens de voorbereiding een goede en fitte indruk.

16 juli 2010

PSV neemt Reis in genade aan

Jonathan Reis keert definitief terug bij PSV. De 21-jarige Braziliaan werd begin dit jaar ontslagen vanwege cocaïnegebruik, maar tekent morgen een nieuw contract in Eindhoven. De spits zet zijn handtekening onder een contract voor één jaar, met een optie op nog drie seizoenen. Dat maakte PSV vandaag op de website bekend.

20 september 2010

[Upd] Reis miste Roda JC Kerkrade door alcoholcontrole

Jonathan Reis ontbrak gisteren in de selectie bij PSV voor het duel tegen Roda JC Kerkrade (0-0), omdat hij in de nacht ervoor aan een alcoholcontrole moest deelnemen. In de vroege ochtend werd de aanvaller aangehouden.

Reis krijgt boete en betuigt spijt

Jonathan Reis heeft in een persverklaring spijt betuigd naar aanleiding van zijn actie van afgelopen weekend. De spits van PSV werd met zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed aangehouden door de politie. PSV legde de speler inmiddels al een boete op.

19 december 2010

[Video][Upd] Blessure Reis lijkt mee te vallen

PSV moet vrezen dat het zijn spits Jonathan Reis voor lange tijd kwijt is. In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Roda JC kwam Reis ongelukkig in botsing met Roda-doelman Przemyslaw Tyton, waarbij zijn been een zware klap te verduren kreeg en wellicht zelfs is gebroken.

Jonathan Reis verlaat zwaar geblesseerd het veld na een botsing met Przemyslaw Tyton (Foto: Pro Shots)

Jonathan Reis verlaat zwaar geblesseerd het veld na een botsing met Przemyslaw Tyton (Foto: Pro Shots)

20 december 2010

Einde seizoen voor Reis

PSV kan dit seizoen geen beroep meer doen op Jonathan Reis. Dit heeft PSV vandaag op zijn website bekend gemaakt.

4 januari 2011

Reis naar VS voor knieoperatie

Jonathan Reis zal in de Verenigde Staten geopereerd gaan worden aan zijn zwaar geblesseerde knie. De PSV'er zal onder het mes gaan in de kliniek van Richard Steadman waar eerder Ruud van Nistelrooij al succesvol behandeld werd, zo laat teammanager Marcel Brands vandaag weten.

29 januari 2011

Steadman twijfelt over carrière Reis

Richard Steadman, de behandelend arts van Jonathan Reis, twijfelt aan het feit of de aanvaller van PSV ooit weer de oude zal worden.

24 maart 2011

Brands over Reis: "Een lastige situatie"

PSV twijfelt nog over een contractverlenging van Jonathan Reis. De clubleiding van PSV neemt goed de tijd om de perspectieven van Reis bij de club te bekijken.

Reis: "Ik wil weer veel goals maken voor PSV"

De langdurig geblesseerde Jonathan Reis is terug in Eindhoven. De Braziliaanse aanvaller van PSV is momenteel bezig met het herstel van een zware knieblessure. Daarvoor was hij de afgelopen maanden niet in Nederland, maar in Brazilië.

25 maart 2011

"Herstel Reis duurt nog wel een jaar"

Jonathan Reis is terug bij PSV, maar moet nog lange tijd revalideren. Chirurg Richard Steadman heeft goede hoop op een terugkeer van de aanvaller.

16 mei 2011

PSV wil verder met Reis

Voetbalclub PSV wil verder met speler Jonathan Reis. De huidige verbintenis met Braziliaan loopt na dit seizoen af, maar de Eindhovenaren willen graag met hem verder. Dit zal niet gebeuren door de driejarige optie in zijn contract te lichten, maar via een nieuw contract waarvan de details nog niet bekend zijn.

2 juli 2011

Zaakwaarnemer Reis niet in gesprek met PSV

De zaakwaarnemer van Jonathan Reis heeft aan PSV laten weten dat de Braziliaan pas over zijn toekomst beslist wanneer hij weer helemaal fit is.

26 september 2011

Reis en zaakwaarnemer onvindbaar

Jonathan Reis is spoorloos verdwenen. Dit meldde Thijs Slegers, PSV-watcher voor Voetbal International, vanavond in het gelijknamige voetbalprogramma. Ook zijn zaakwaarnemer is onvindbaar.

27 september 2011

PSV weer in contact met Reis

PSV is eindelijk in contact gekomen met Jonathan Reis. De Braziliaanse spits maakt het volgens Voetbal International goed.

24 oktober 2011

Reis terug in Eindhoven

Jonathan Reis heeft zich weer gemeld bij PSV. De aanvaller arriveerde maandagochtend op trainingscomplex de Herdgang.

'Brands geeft Reis kleine kans op terugkeer'
Jonathan Reis keert mogelijk toch nog terug bij PSV. De Braziliaanse spits herstelt op dit moment van een zware blessure aan zijn knie en is deze week in Eindhoven om onder meer een medische check-up te ondergaan.

26 oktober 2011

PSV biedt Reis contract aan

PSV heeft Jonathan Reis een contract voor een half jaar aangeboden. Daarin zou een optie zitten voor een langere periode, aldus VI vanochtend. De medici van de Eindhovenaren zijn verbaasd over het herstel van de knieblessure van de Braziliaan.

30 november 2011

PSV wil knie Reis in VS laten inspecteren

De Amerikaanse chirurg Richard Steadman wil de knie van Jonathan Reis zelf zien zodat hij een oordeel kan geven over zijn kansen op een terugkeer in het profvoetbal.

4 december 2011

Oud-PSV'er Reis tekent bij Vitesse

Oud-PSV'er Jonathan Reis heeft een contract getekend bij Vitesse tot het einde van het seizoen, zo meldt de Arnhemse club op de eigen website. De aanvaller, die sinds juli zonder club zat, revalideert nog altijd van de zware knieblessure die hij op 19 december 2010 in de wedstrijd PSV tegen Roda JC opliep.