7: Leukste gamedieren

In de serie De zeven... kiezen zeven FOK!games-redacteuren de game die volgens hen het best bij het onderwerp van deze week past. Aangezien het afgelopen week dierendag was, geven zeven redacteuren van FOK!games aan wat hun leukste gamedier is. D-vide, Notorious_Roy, Pheno, Kn0x, WesleyB, SuperFruitig en Reintji maakten hun keuzes en lichten deze hieronder toe.

D-vide

Dier: Agro
Uit:
Shadow of the Colossus
Redacteur:
 D-vide

In reviews en terugblikken op de game Shadow of the Colossus wordt vaak gekeken naar hoe overweldigend de wereld was en hoe groot en vermakelijk de monsters waren. Een belangrijk deel wordt echter vaak vergeten. De reden dat je namelijk zo makkelijk door de wereld kwam is te danken aan een van de trouwste beesten die je in games tegenkomt: Agro het trouwe zwarte paard van de hoofdpersoon. In deze grote wereld, waar je geliefde is overleden, heb je niet veel ander contact dan dat met je trouwe paard. Dankzij Agro voel jij je ook niet heel eenzaam tegenover de overweldigende monsters.

Agro is voor mijn gevoel ook nog maar de enige keer dat paardrijden in een game zo natuurlijk voelt. Dit gevoel heb ik nog niet gehad bij Oblivion of Zelda: Twilight Princess. Assassin's Creed krabt voor mijn gevoel nog net de bovenlaag van het gevoel dat Shadow of the Colossus je gaf bij het paardrijden. Tel hier ook nog eens bij op dat je sommige monsters echt niet aan had gekunt als Agro er niet was geweest. Agro is echt mijn favoriete gamedier. Gewoon omdat hij op zijn plaats was en hoorde bij Wanda. Ik zoek hem graag nog eens een keertje op, nu daar sinds kort de mogelijkheid weer voor is.

Agro

Reintji

Dier: Penta
Uit:
Antartic Adventure, Penguin Adventure, Dream Penguin Adventure, Parodius MSX en andere.
Redacteur:
Reintji

In 1983 publiceerde Konami Antarctic Adventure voor onder andere de MSX en NES. De hoofdpersoon was een eigenwijze pinguïn genaamd Penta. In Antarctic Adventure, wat qua spelopzet lijkt op Sega's Turbo, moet de speler Penta van checkpoint naar checkpoint loodsen over de gladde ijswegen van Antarctica, onderweg zeeleeuwen en ijsscheuren trotserend.

In 1986 werd een vervolg uitgebracht genaamd Penguin Adventure, de eerste game waar Hideo Kojima (Metal Gear) aan heeft meegewerkt. De gameplay werd onder andere uitgebreid met RPG-elementen, bossfights en verschillende eindes. Al met al wordt Penguin Adventure beschouwt als één van de beste action games die voor de MSX is verschenen.

Penta en zijn zoon Pentarou groeiden in de jaren '80 uit tot een mascotte voor Konami en figureerden in een groot aantal games. De meest bekende hiervan zijn het eerste deel van Parodius(Multi), Pennant Race(NES) en later Konami's Krazy Racers(DS) en New International Track & Field (DS).

Penta

notroy

Dier: Dogmeat
Uit:
Fallout 3
Redacteur:
Notorious_Roy

"A dog is a man's best friend". Dat gezegde is er niet voor niets, door de eeuwen heen zijn honden altijd een trouw huisdier geweest. Ze helpen met jagen, ze trekken je slede vooruit, ze lachen je uit en ze bewaken je huis. Ook in de toekomst, om precies te zijn rond het jaar 2277, kun je op ze rekenen.

In Fallout 3 kom je bij de vuilnisbelt ten zuide van Minefield een hond tegen die het opneemt tegen wat Raiders. Help je de hond, dan is het mogelijk om deze als partner te kiezen. Vanaf dat moment helpt Dogmeat je met je avonturen in de Wastelands.

De hond is ontzettend trouw en gaat voor je door het vuur. Zijn hoge HP en strength helpen je door alle gevechten heen. Daarnaast kun je hem munitie en wapens laten zoeken. Een ideale partner in de woeste post-apocalyptische wereld dus!

Dogmeat

Pheno

Dier: De hond
Uit:
DuckHunt
Redacteur:
Pheno

De meest beroemde hond moet toch wel de goedlachse hond uit Duckhunt zijn. Trouw als hij is blijft hij aan je zijde, zelfs als je enorm faalt in het spel.

In het begin van het level snuffelt hij druk op zoek naar eenden in het hoge gras. Slim als hij is vindt hij ze keer op keer en springt in het gras om ze voor je op te laten vliegen. Wat een hulp, wat een toewijding! Als jij raak schiet haalt hij ze ook nog voor je op en toont hij jou de eend trots.

Mopperen doet hij in iedere geval nooit, hij lacht je alleen op een vreselijke manier uit als je weer eens een schot hebt gemist op een eend. Velen haten hem daarom, maar zeg nou zelf, dan moet je maar beter mikken. Welke hond wil nu een baasje dat een traagvliegende eend niet eens kan raken?

kn0x

Dier: Red
Uit:
Angry Birds
Redacteur:
Kn0x

Een special over bijzondere dieren kan niet zonder Angry Birds natuurlijk. Er is bijna geen enkele game die zo populair is op mobiele telefoons dat dit spel. In de game zitten verscheidene vogels die ieder hun eigen special power hebben. Behalve de meest bekende vogel: Red. Het icoon van Angry Birds. Maar eigenlijk is deze vogel een beetje een zielepiet. Waar anderen kunnen vermenigvuldigen, ontploffen of zelfs versnellen, kan deze niks anders dan hopen dat het stuk beton waar hij naartoe vliegt breekt voordat zijn kleine schedel breekt. Helaas gebeurt dat niet altijd en gaan andere vogels er met de eer vandoor. Ik vraag me altijd af wat er met de vogels na hun avontuur gebeurt... Hebben ze nog last van hun verwondingen? Kunnen ze healen? Kennen ze gewoon geen pijn? Stiekem hoop ik dat Red kan healen als Wolverine. Dan heeft hij in ieder geval nog een beetje een special power.

Red

 

WesleyB

Dier: Bisharp
Uit:
Pokémon Black en White
Redacteur:
WesleyB

Ook Pokémon zijn een soort dieren. De twee meest wrede types in het Pokémon-universum zijn Steel en Dark. Beide met vaak behoorlijk uiteenlopende stats; vaak zitten de meeste punten onderverdeeld onder één noemer. Afzonderlijk hebben beide types behoorlijk stoere Pokémon, zoals Umbreon (Dark) en Scizor (Steel). Een combinatie van deze twee typen Pokémon was er tot de vijfde generatie nog niet, totdat Pawniard en Bisharp ontdekt werden. Deze kleine evolutieketen zou eigenlijk één van de bruutste zakmonsters ooit moeten zijn, maar dat valt enorm tegen.

Wanneer je kijkt naar hun stats, dan valt op dat Bisharps fysieke aanvalskracht bovengemiddeld is en hetzelfde is over zijn verdediging te zeggen. De Special Attack en Special Defense, evenals Bisharps Speed, zijn dan tenenkrommend laag. Ook de aanvallen in zijn standaard move pool vallen enorm tegen. En dat terwijl hij niet echt overpowered is of iets dergelijks, want met een gigantische zwakte tegen Fight-types, evenals Fire-Pokémon, is Bisharp toch zo om te krijgen. Wel geldt voor deze Pokémon dat hij verder door weinig aanvallen gedeerd kan worden en met de juiste strategie tegen de Pokémon waar hij in het voordeel is, is het een geduchte tegenstander. Verder ziet Bisharp er enorm vet uit én heeft hij de twee coolste types die er zijn!

 

SuperFruitig

Dier: Chocobo
Uit:
Final Fantasy
Redacteur:
SuperFruitig

Als trouwe Final Fantasy-hond ben ik er natuurlijk als de kippen bij als het gaat om het uitzoeken van een favoriete gamedier. Veel delen binnen de Final Fantasy-reeks beslaan hun eigen wereld in geur en kleur. Toch hebben veel van deze wondere werelden verscheidene overeenkomsten waaronder personages, locaties, monsters en easter-eggs. Eén van deze overeenkomsten vindt men terug in een vrolijk en opgewekt dier. Een dier zo populair, dat het zijn eigen theme-song heeft! En aangezien mooi geel niet lelijk is, presenteer ik u met gepaste trots: Chocobo!

De geel gevederde vogel maakt zijn entree in vrijwel elke Final Fantasy-game en zorgt altijd voor een flink aantal uur aan side-questing en vertier middels mini-games. En waar je in het ene deel je Chocobo kan gebruiken om voor keiharde cash tegen anderen te racen, gebruik je in het andere deel je trouwe tweevoeter om te graven naar loot en andere schatten. Een divers scala aan mogelijkheden verpakt in een vederlicht en zacht karakter.

En dat maakt het meteen een geliefd dier binnen de reeks. Elke Final Fantasy-game weer zoek ik zo snel mogelijk naar deze uit de kluiten gewassen kippen omdat ik zeker weet dat er iets speciaals is te doen. En mocht er een bepaald deel onverhoopt minder aandacht besteed zijn aan de vriendelijke snavel, krijg ik altijd goede zin van een enkele "Kweh"! Die goede zin is overigens de aanleiding geweest om mijn eigen Chocobo te adopteren. Net zo geel en lief, maar hij heeft tot nu toe helaas nog geen schatten opgegraven. Ik oefen nog even door.

Chocobo