FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 10

Beaudelaire

We zijn er nu zooo dichtbij. Soundos en Karin zijn niet de Mol. Karin viel halverwege de aflevering af met de twijfelachtige eer als laatste afvaller voor de finale. Aan het eind van de episode werd Soundos aangewezen als de verliezer van dit jaar. Dat betekent dus dat Patrick of Art de Mol is. Pieter Jan sloot de aflevering (wederom) af met de dooddoener: "Maar dat ziet u volgende week." Zal ik het dan eindelijk een keer vanaf het begin goed hebben?

Eigenlijk was er in deze aflevering slechts één opdracht. Een opdracht waar je (alweer) geen steek verder komt, omdat iedereen anders reageerde. Iedereen wilde natuurlijk de toekomst naar hun hand zetten. Soundos en Karin gingen door de bomen en Art en Patrick gingen over de grond. De dames moesten een apparaatje naar beneden gooien, dat een opvallend geluid maakte. Bij het apparaat stond dan ergens een vlag en bij die vlag lag dan weer geld. De heren moesten vervolgens het geld proberen te vinden. Art vond uiteindelijk het meeste geld en Patrick was vooral verward waarom hij het geld niet mocht pakken.

Na deze opdracht ging Karin uit het spel en liet een emotionele Soundos achter. Het 'pact' tussen Patrick en Art heeft dus succes gehad. Ze staan samen in de finale, net als gepland. Nu ook bekend is dat Soundos de Mol niet is, krijgt de vriendschap een hele andere lading. Eén van hen heeft dus de hele tijd gelogen tegen de ander. 

Voor mij is het al sinds de eerste aflevering duidelijk, Art is de Mol. Vanaf de opdracht met de hooibalen, booby traps en lasers begon het helemaal helder te worden. Ondanks dat Jan toch nog het geld binnenhield, was Art enorm aan het Mollen. Op het laatst liep hij weg van Jan en liet Art hem alleen in het strijdveld. Blijkbaar heeft Art de tactiek gekozen van de opvallende Mol en de fanatieke kandidaat. Hij was erg fanatiek in de opdrachten, maar door zijn fanatisme laat hij de opdracht op het laatst mislukken. Doordat het misschien iets te opvallend is (ja, ik geef het toe), verdenkt vrijwel niemand hem. Maar juist daarom is hij een goede Mol.

Helaas MrManiak, je hebt alweer verloren. Maar volgend jaar gaan we gewoon weer verder en ga ik voor de derde keer winnen. Of zullen wij ons anders opgeven om mee te doen?