FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 9

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook voor het eerst andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een weblogger en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen de Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!  

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Mijn Mol, Art, heeft geld in de pot gebracht met een goed antwoord... wel 100 euro. En toch verdenk ik hem nog steeds. 100 euro is natuurlijk niets, als je kijkt wat hij uit de pot heeft gehaald deze aflevering: 2.500 euro door Patrick mee te laten Mollen. Karin en Patrick wilden contact met de Mol, en Art heeft met beiden even apart van de anderen gezeten. Zij hebben dan dus contact gehad met de Mol, al wacht Karin waarschijnlijk nog steeds. De Mol heeft toen ook een van hen gekozen als hulpmol, wat ook weer paste wel in Art zijn initiatief om met Patrick te bespreken hoe ze beiden naar de finale konden. Ook die doelstelling heeft de Mol, Art dus, bereikt.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Lastige aflevering. Het eerste spel was verwarrend. Wat wil een Mol? zo min mogelijk geld. Er zijn twee manieren waarop dat lukt, namelijk zo weinig mogelijk mensen vinden, of juist zo veel mogelijk. En laat dat nou net het geval zijn. Art en Patrick vonden maar drie mensen, Karin en Soundos een hele kudde. Moeilijk een iemand aan te wijzen als verdachte. Het eilandjesspel was ook een beetje vreemd. geen duidelijke molacties behalve natuurlijk Patrick in opdracht. Ik vond zijn reactie op de vrijstelling best oprecht. Ik weet dat het een acteur is, maar ik dacht nooit echt zo'n goede, dus die is minder verdacht. Het rondleidingspel was ook al zo verwarrend. Art was overduidelijk aan het mollen, vroeg extra vragen, gaf foute informatie door (hulde Soundos voor bij je eigen antwoorden blijven) en gaf hele vreemde antwoorden. Erg opvallend, maar fout nontheless. Art dus. Maar ik ben allerminst zeker van mijn zaak.

Username: dockx
Functie: Weblogger
Verdenkt nu: Karin de Groot
Want: We zullen het deze keer eens op een andere manier beredeneren. Art is mijn inziens niet de Mol omdat hij veel te opzichtig Molt, en hierdoor lijkt het mij stug dat hij de Mol is. Daarnaast vond ik Patrick te blij/opgelucht toen hij de vrijstelling gevonden had. Daarin zag ik persoonlijk dat zijn gedrag oprecht was, daarom is Patrick voor mij niet de Mol. Soundos heeft aardig wat geld verdient deze aflevering, en de Mol dient dit juist te voorkomen. Dus voor mij valt zij ook af. Dan blijft er maar één iemand over en dat is mijn Mol, Karin de Groot! 

Username: koei
Functie: FOK!gamer
Verdenkt nu:  Patrick Stoof
Want: Wat een tegenvaller, wéér niemand eruit. Snappen ze bij de organisatie niet meer dat het juist het idee achter de serie is dat er elke aflevering iemand vertrekt? Dit is de derde keer al... Verder probeerde Art de verdenking weer te duidelijk op zich te krijgen, hoewel zijn doorvraagmol-actie wél slim was. Mocht Patrick de Mol zijn dan is het vreemd dat hij heeft kunnen samenwerken met de Mol omdat Karin dat ook wilde en het dan gewoon niet klopt. En Karin nam ook wel heel snel genoegen met de theorie dat Anna de 400 euro had meegenomen. Mijn verdenking ligt nu 50-50 op Karin en Patrick eigenlijk, maar vanwege het falen bij de nationaliteitenopdracht ga ik toch nog voor Patrick. Patrick is volgens mij de ultieme Mol die op de achtergrond stiekem aan alle touwtjes trekt, zoals we in de allerlaatste aflevering zullen zien!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Karin de Groot
Want: 
Als Art de Mol blijkt te zijn zou mij dit hevig teleurstellen. Zo dik kan het er toch niet bovenop liggen? Soundos gaat er bij mij ook niet in en dan blijven Patrick en Karin over. Patrick wordt voor mij steeds waarschijnlijker, maar ik blijf inzetten op Karin. Ook deze aflevering vond ik haar af en toe weer erg mollen. Tijdens de eerste opdracht met de nationaliteiten zat ik te denken wat een Mol zou doen. De Mol weet dat er nationaliteiten tegen elkaar weg gestreept gaan worden wat geld kost. Als Mol wil je denk ik een gemiddeld aantal nationaliteiten, niet teveel, dat levert geld op, maar ook niet te weinig. Dan levert het door de andere kandidaten veel op. Hier viel dus niet zo veel aan af te lezen, wat ik wel frappant vond was dat Karin opeens vloeiend Engels en een beetje Duits sprak. Ik dacht door aflevering 1 dat ze heel slecht was in talen. Tijdens de opdracht bij de eilandjes hoefde de Mol niets te doen, want de Mol wist dat Patrick de opdracht zou verpesten (als hij niet zelf de Mol is.) Tijdens de vragen over de vulkaan en koffie, gaf Karin naar mijn idee wat domme antwoorden. Ik ben niet meer zeker van mijn zaak, of misschien wel nooit geweest. Niets is wat het lijkt.....

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 9

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Er begint een duidelijke verdachte naar boven te komen bij de FOK!users. Patrick Stoof is nu al voor de vierde keer jullie hoofdverdachte met 40 procent. Art Rooijakkers is helemaal naar de laatste plaats gezakt met slechts 15 procent.

 


FOK! heeft inmiddels al 5x twee exemplaren weg kunnen geven van de eerste twee seizoenen van Wie is de Mol?. In samenwerking met Video/Film Express mogen wij nog één extra setje weggeven. Maar die win je niet zomaar. Degene die het meest aantal keren de Mol goed heeft, wint de twee dvd's. Dat kan in dit geval dus ook een crewlid zijn. Als de users winnen, dan wordt er geloot uit de reacties van de special voor Aflevering 10. Bij gelijkspel wint degene die als eerst de juiste Mol goed had. Moge de beste Molspeurder winnen!