FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 9

MrManiak

We zijn nog steeds in Granada. Maar o o o wat een aflevering wat het deze keer. Tijdens het schrijven van dit artikel zit ik nog steeds met een open mond. Ik heb eigenlijk geen idee. Weken lang zat ik op Patrick, maar na vanavond ben ik zeer hard gaan twijfelen. Het ging over en weer, mensen maakten zichzelf extreem verdacht of bleven op de achtergrond. In een dorpje met een moeras, koffieplantages en vulkanen rennen ook nu weer vier kandidaten rond. Was de Mol nog aanwezig? Ja. Waar dan? Lees verder en ontdek de bijzondere / opvallende zaken. Op momenten zoals deze kan ik alleen maar hopen dat ik 'Helderziend' ben...

 Voor/na de aflevering: Roodshow

De hints uit de Roodshow leken eindelijk een oplossing te vormen. Van het AVRO-forum:

Ten eerste
Tien jokers
Aannemen
Rooksignalen
Eerst vragen
En dan
Oh, oh, oh, oh, oh
Half aanbod

THEATERMOL
MOL HEET ART

Dus M&L moeten nog komen.

Helaas, de hint van deze week is 'En dan.'

Proloog

  • Karin begon uiterst extravert te praten over de pot en de Molvraag die aan iedereen is voorgelegd. Apart, acht afleveringen lang was ze juist behoorlijk op de achtergrond.
  • Er is 400 euro verdwenen. Soundos twijfelt of zij het geld heeft, Karin weet te vertellen dat Anna mogelijk nog 400 euro bij zich heeft. In de flashback zegt Anna ook iets in deze geest, dat ze nog wat heeft. Toch heeft Karin niets gedaan.

Opdracht 1: Nationaliteitenjacht

Het is een opdracht die van tevoren helemaal niet zo moeilijk lijkt. Toch wordt er 'maar' 800 euro binnengesleept. Is de Mol hier aan het werk geweest? Jazeker. Kijk en lees.

  • Zoals eerder gezegd, Karin heeft ineens een zeer leidinggevende rol. Soundos doet naast het begeleiden van de groep toeristen eigenlijk niets, omdat Karin zo fanatiek mensen aan het werven is.
  • Een groot verschil is dat Karin en Soundos iedereen laten meelopen, terwijl Art en Patrick hun targets op eigen gelegenheid naar het plein sturen. Het eindresultaat is duidelijk, er zijn maar drie nationaliteiten in de groep van laatstgenoemde.
  • Art en Patrick dringen totaal niet aan bij de mensen. Als er nee wordt gezegd vinden ze dat voldoende. Karin smeekt echter door, waardoor sommigen overstag gaan.
  • De nationaliteiten van Art en Patrick waren natuurlijk ook in de andere groep aanwezig.
  • Ik heb hard zitten denken wat voor ultiem gemol je hier kan doen. Toen schoot het me te binnen: júist fanatiek zijn. Des te meer toeristen je bij elkaar kan sprokkelen, des te meer mensen van het andere team er voor kunnen zorgen dat de buitenlander wordt afgekeurd. Dubbele nationaliteiten mochten namelijk niet. Karin was bloedfanatiek en had uit zowat ieder land wel een nationaliteit. Zo werd de complete groep van Art en Patrick waardeloos.

Aftermath

Het stuk in de kerk is natuurlijk wel erg verdacht. "Je mag niet liegen in de kerk...", aldus Art die ook meteen de vraag der vragen stelt aan Karin. "Ben jij de Mol?" Karin zegt 'nee', maar Art onthoudt zich van een antwoord. Dat ligt wel heel erg voor de hand. Maar zou er nog iets anders te vinden zijn? Ja. 'De Mol neemt contact met je op'. Ken je dat zinnetje nog? Mooi. Het hoeft niet per se alleen met de envelop te maken te hebben. Karin zocht contact met Art, ze wilde even praten.

Opdracht 2: Mollen in het moeras

De Mol heeft contact (met zichzelf?) gemaakt. Patrick was bloedfanatiek om die ene vrijstelling te pakken te krijgen. Op zijn eigen manier )grote bek, niet luisteren naar anderen). Maar was hij de Mol wel, of alleen een pion in een zeer vies spel?

  • Patrick krijgt de opdracht om te Mollen. Hij krijgt de opdracht om de boot ergens anders aan te laten meren, namelijk bij 'zijn' vrijstelling. Lukt hem dit, dan krijgt hij toegang tot de finale... het kost alleen wel 2500 euro. Met andere woorden: Patrick krijgt toestemming om te Mollen.
  • FOK!ker lordteddybeer had ook nog iets interessants:

Wat mij opviel was de uitspraak van Patrick nadat hij de vrijstelling had.

Hij zei:

quote:
"Deze vrijstelling staat nu op mijn naam.
Ik ben de eerste die in de finale zit van 2011
en dan kunnen er toch maar heel weinig zeggen
sterker nog dat kan er maar 1 zeggen dat ben ik."

De mol zit automatisch al in de finale, dus zijn er eigenlijk 2 mensen die al door zijn, tenzij Patrick de Mol is en er dus maar 1 pas zeker is van de finale. Zoals hij nu zei.

  • Karin deed nauwelijks iets. Tijdens de discussie met Patrick was zij de enige die de groep hun gang liet gaan.
  • De Mol zou loten wie de opdracht zou krijgen. Het ging tussen Karin en Patrick. Alhoewel Patrick wel heel erg enthousiast was over zijn gewonnen vrijstelling, is het natuurlijk de perfecte manier om geoorloofd je gang te kunnen gaan.

Opdracht 3: Koffie en vulkanen

Het klinkt als een kromme combinatie, maar toch was het mogelijk. Ga mee en zoek de mol tussen de giftige planten, koffiebonen en het vulkaanlandschap.

  • Art vraagt heel erg veel bij aan de gids, waardoor Soundos en hij een lading informatie krijgen waar ze eigenlijk niets mee kunnen.
  • Art begint een discussie als informatie moet worden uitgewisseld. Kostbare tijd, Karin grijpt echter in.
  • Patrick en Karin zijn samen zeer verdacht bezig. Het begint bij Patrick, die regelmatig verkeerde antwoorden en informatie geeft. Het enge is dat Karin het beaamt en Patrick niet verbeterd, terwijl zij duidelijk scherper was met de informatievergaring. Voorbeelden zijn: De inhoud van het waterbassin, aantal pond (of kilo) koffie wat uit een plant kan worden gewonnen en hoevele jaar geleden de eilandenformatie is ontstaan (15.000 jaar geledne in plaats van het doorgegeven antwoord 1500 jaar geleden).
  • Art ziekt bij IEDERE vraag. Dit is veel te verdacht, met andere woorden (die van Soundos): Hij probeert op het laatste moment te Mollen.

Conclusie

Ik ben door deze aflevering HEEL erg aan het twijfelen gebracht. Vanaf aflevering 2 zat ik eigenlijk al op Patrick, nu weet ik het echt niet meer. Het open einde was deze keer natuurlijk een grote verrassing, waardoor ik het helemaal niet meer had na die 50 minuten Mol. Ik ga de namen een voor een af. Soundos: Nee. Als iemand de Mol níet is, dan is het Soundos. Ze verbeterde de fouten van Art bij het vragengesprekje van PJ en ze doet echt haar best om geld te verdienen. Art: Als Art de Mol is, dan eet.... nee, ik ga die belofte niet maken. FOK!ker Xebrozius heeft dit al eens eerder gedaan en hij at toen echt een sok op (held). Het kan namelijk erg goed dat Art de Mol is. Mocht dit zo zijn, dan eis ik het ontslag van de gehele montage-redactie van 'Wie is de Mol?' . Alle acties, domme opmerkingen en idiote mislukkingen van Art zijn zo duidelijk naar voren gebracht, dat ik al weiger te geloven dat hij het is. Art molt om te mollen en om verdacht te zijn, hij ís de Mol niet.

Nu komt het. Patrick: Aflevering 2 was mijn keerpunt: het is Patrick. Weken lang zat ik op hem, omdat hij continu hetzelfde zei: Ik kan niet meekomen met de groep, te slechte conditie, opdrachten mislukken op het randje door falen van Patrick en ga zo maar door. Staat wel tegenover: Patrick heeft de hele tijd de pot bij zich gehad. Als Mol kun je zo wel heel erg makkelijk geld verduisteren. Toch heeft hij dit niet gedaan. Karin: Vanaf aflevering 6 ben ik haar meer in de gaten gaan houden. Het is verbazingwekkend dat de van de ene op de andere dag geen hoogtevrees meer hebt, je van introvert naar extravert gaat en ineens verkeerde antwoorden niet meer verbeterd. Het is wonderbaarlijk. Maar... Karin heeft op dit moment het meeste geld in de pot gebracht (counter-spiegel: Als ze in de bus zat die won in aflevering 3 of 4, gaat er 3000 euro uit de pot indien ze de Mol is).

De twee hebben mij ontzettend aan het twijfelen gebracht. Ik ben zeer geneigd om naar Karin te gaan, waardoor ik uit mijn tunnelvisie moet komen... Ik kan maar een ding doen: Een munt opgooien. Kop is Karin, munt is Patrick.

Kop

Er zit dus maar een ding op:

Karin

 

Om nog heel even terug te komen op het Xebrozius-verhaal, Baas-Kopfkaas heeft nu ook een belofte:

 

Bidkleed

(Bron: FOK!forum)

Baas, ik ben bereid om een potje saus voor je te kopen als jij je aan de belofte houdt.

Aight

(Bron: FOK!forum)

We gaan een fantastisch item voor de Frontpage krijgen.