FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 9

 

Net als vorig jaar gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. MrManiak belicht de theorieën en hints en Beaudelaire neemt de aflevering onder de loep. Dit jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Inleiding 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 8 


Beaudelaire

Wat een heerlijke ontknoping van deze aflevering! Dit is hoe het programma bedoeld is. Na een tegenvallende vorige aflevering maakte deze negende aflevering het helemaal goed. Klein minpuntje was dat er niemand afviel, maar deze Lost-achtige climax mag zeker bij de Molhoogtepunten van de afgelopen jaren. 

Bij de eerste opdracht moest het kwartet zich splitsen en kregen ze de opdracht om zoveel mogelijk personen met verschillende nationaliteiten te verzamelen. Art en Patrick hadden een goed idee om een gebouw te bezoeken waarin Spaanse les werd gegeven in het Engels. Veel mensen gaven toe om op de verzamelplek te komen, maar uiteindelijk kwam er niemand. Soundos en Karin deden het een stuk beter en verzamelden een grote groep mensen. Aan het eind van de opdracht werden dezelfde nationaliteiten tegen elkaar weggestreept, waardoor er 700 euro werd verdiend. Verdacht is dat Art en Patrick met weinig mensen op de proppen kwamen, terwijl het Soundos en Karin wel gelukt was.

In de tweede opdracht kreeg één kandidaat eindelijk contact met de Mol. Alleen Karin en Patrick leverden een joker in aan het eind van de vorige aflevering. Uiteindelijk kreeg Patrick de kans om een vrijstelling te winnen, maar daarvoor moest hij de opdracht saboteren. Alle kandidaten zaten elk in een bootje met een doorzichtige kaart en een portofoon. Als ze bij elkaar waren, dan konden ze de kaarten over elkaar worden. Het meest opvallende was wel dat er niemand zat te kloten met de portofoon. Verder was er weinig verdachts aan. Uiteraard wilde Patrick een vrijstelling hebben, dat zou iedereen doen, dus dat het ten koste van het geld gaat is niet zo verdacht.

In de laatste opdracht moest de groep zich weer splitsen. Art en Soundos gingen naar een koffieplantage en Patrick en Karin gingen naar de Mombachovulkaan. Daar kregen ze een gids mee, die alles vertelde over de locatie. Aan het eind kregen ze tien minuten de tijd om zoveel mogelijk informatie te vertellen aan het andere duo. Pieter Jan stelde vervolgens vijf vragen over deze informatie. Art zat, zoals vanouds, weer gigantisch te Mollen door alles van Soundos in twijfel te trekken. Hij herstelde zich wel bij één vraag en deze goed te beantwoorden (was hij bang ontmaskerd te worden?). Ook was Art tijdens de rondleiding van de gids een beetje te moeilijk bezig door erg veel nutteloze vragen te gaan stellen. Hierdoor werd de omvang van de informatie veel groter.

Bij de test kregen de kandidaten nog ineens een paar andere vragen voorbij, waarvan de gebeurtenissen nog niet zijn geweest. De kandidaten kunnen dus de toekomst naar eigen hand zetten. De promo voor volgende week liet weinig zien, maar was zeer spannend. Wellicht gaan we nu naar één van de betere climaxen van de laatste seizoenen, ik ben benieuwd. Het heeft weinig zin om nog te wisselen van Mol, aangezien ik vanaf het begin al Art verdenk. Dus ook deze keer weer: Art, jij bent de Mol.