FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Beaudelaire

Helaas, er is niemand afgevallen deze aflevering. Naar mijn mening zijn dat altijd de saaiste afleveringen. Je schiet er helemaal niks mee op. Wellicht is het ook een typische Molfrustratie, naast het eventueel skippen van een aflevering door dingen uit de buitenwereld (naast de Mollenwereld). Zo was er even sprake dat de aflevering niet doorging, omdat Mubarak een speech ging houden. Gelukkig ging de aflevering gewoon door, maar zijn we geen steek verder.

De eerste opdracht was halverwege eigenlijk al gedoemd te mislukken. De groep werd gesplitst en de eerste helft (Patrick, Karin en Anna) moest een woord kiezen uit een lijstje. Ze kozen uiteindelijk voor het moeilijke woord 'executie' en dat woord moesten zij gaan uitbeelden door een bepaalde route te lopen. De tweede groep (Art, Pepijn en Soundos) moesten precies dezelfde route lopen en zij moesten achter dat woord proberen te komen. Met behulp van een telefoon communiceerden zij met elkaar. Beter gezegd, hoorden zij te communiceren met elkaar. Want dat werd weinig gedaan. Karin die erg vaag de route doorgaf, Art die de tips van Karin wijzigde en Soundos, Pepijn en Art die een lange tijd niks van zich lieten horen.

Bij het einde moest dan het woord geraden worden. Er was slechts een E en een plusje zichtbaar. Soundos riep in een opwelling 'executie', maar Pepijn en Art gingen daar al snel niet in mee. Uiteindelijk gingen ze voor het woord 'Mol' (huh?). Zeer verdacht van Art en Pepijn. Ook verdacht was dat Karin en Art allebei de telefoon erg vaak in handen hadden, zodat ze makkelijk konden saboteren.

In de tweede (vage) opdracht moest er een route op het water afgelegd worden. Met behulp van plankjes en plateautjes was de bedoeling om de finish te bereiken, waar het geld lag. Soundos riep al snel dat zij het antwoord wist, maar nam niet echt de leiding en liet zich overschreeuwen door haar medekandidaten. Art liep als een kip zonder kop al snel overal heen met zijn plank. Maar toch, tot ook Pieter-Jans verbazing, werd de finish bereikt met nog drie seconden op de klok.

Toen kwam de test alweer. Dit keer slechts twee opdrachten voor een test, maar toch niet helemaal. Na het maken van het test gingen de kandidaten Mastermind spelen. Des te eerder zij de oplossing hadden, des te minder schermen werd er door Pieter-Jan laten zien. Uiteindelijk hoefden er maar drie mensen voor de leeuwen geworpen te worden. Pepijn bood zich al snel aan. Verdacht aan de ene kant, maar ook weer niet. Een Mol hoeft zich geen zorgen te maken om een rood scherm. Maar een kandidaat wil wel graag weten of hij zijn Mol goed heeft. Karin en Soundos hadden ook een groen scherm, dus in theorie zou Patrick, Anna of Art een rood scherm moeten hebben. 

Ik blijf nog steeds op dezelfde conclusie als de vorige vijf afleveringen. Art is de Mol. Misschien een hele opvallende, maar voor mij een voor de hand liggende keuze. Toch hoop ik nog stiekem dat hij er de volgende keer uit moet, want het is een beetje te voorspelbaar dat hij het is.