Crew GOTY 2010

goty

Titel Assassin's Creed: Brotherhood
Platform(en) PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Uitgever Ubisoft
Releasedate 18 november 2010

In het langverwachte vervolg van Assassin's Creed II stappen we in de huid van Ezio Auditore da Firenze. Het blijft natuurlijk geweldig om als sluipmoordenaar door de straten van Italië te lopen, zoekend naar je doelwit. Veelzijdigheid blijft in dit deel ook niet uit natuurlijk, grootse zwaardgevechten of een snelle sluipactie in het donker, het zit er allemaal in. Als je deel één en twee niet hebt gespeeld zal dit spel toch wel redelijk aan je voorbij zijn gegaan, maar het is een zeer geslaagd spel en heeft het de Assassin's Creed-fans zeker een warm gevoel in de buik bezorgd.

goty

Titel Call of Duty: Black Ops
Platform(en) PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Wii / Nintendo DS
Uitgever Activision
Releasedate 9 november 2010

Elk jaar ligt er een nieuwe Call of Duty in de winkels, een zekerheid in het leven. En elk jaar zien we vele mensen online gaan om te doden en gedood te worden. In Black Ops spelen we voor het eerst in de serie in een nieuw tijdperk, namelijk de koude oorlog. De singleplayer is kort maar bruut, de multiplayer net zo verslavend als zijn voorgangers maar flink verbeterd, en er is de terugkeer van de zombiemode om een strik om het pakketje te doen.

goty

Titel Mass Effect 2
Platform(en) PC / Xbox 360 / (PlayStation 3)
Uitgever Electronic Arts
Releasedate 29 januari 2010 (28 januari 2011)

De mannen van BioWare leveren bijna niets anders dan kwaliteit af. Mass Effect was een pareltje, maar volgens ons is Mass Effect 2 nog beter. Alle overbodige wapens, lege werelden en nietszeggende upgrades zijn verwijderd en er blijft een mooie basis over. De game lijkt hierdoor veel op een actiegame, maar is dit zeker niet. Mass Effect 2 levert een meeslepend verhaal af, waarin jouw keuzes grote gevolgen hebben. De actie is veel intenser dan in het vorige deel en Mass Effect 2 krijgt dan ook een zeer verdiende derde plaats!

goty

Titel Heavy Rain
Platform(en) PlayStation 3
Uitgever Sony
Releasedate 24 februari 2010

Lang is het spannend gebleven tussen Heavy Rain en de uiteindelijke GOTY 2010, maar uiteindelijk heeft Heavy Rain toch het onderspit moeten delven. Eind february kwam Quantic Dream met Heavy Rain op de markt. Deze 'Interactive Drama' (zoals ze het zelf graag noemen) slaat de plank allesbehalve mis, en kan een zeer emotionele ervaring opleveren. In Heavy Rain speel je als vier personages die allemaal het mysterie achter de Origami-killer willen ontrafelen. Dit betekent echter niet dat je ook met vier personages zal eindigen. Het verhaal verandert met wat je beslist te doen. Alles hangt af van jouw beslissingen, en dat is wat dit spel zo bijzonder maakt.

goty

Titel Red Dead Redemption
Platform(en) PlayStation 3 / Xbox 360
Uitgever Rockstar
Releasedate 21 mei 2010

Op 21 mei verscheen Rockstars meesterwerk van 2010, Red Dead Redemption. Red Dead Redemption lijkt op een GTA in het wilde westen, maar biedt genoeg om deze titel verwerpelijk te maken. De sfeer in de game in fenomenaal gedaan: nog steeds krijgen we kippenvel als we voor het eerst Mexico betreden. Op precies het juiste tempo wordt het verhaal opgebouwd en het gevoel van vrijheid heerst in deze game. De dynamiek in deze game laat je geloven dat de wereld echt leeft. Door al deze elementen hebben is er geen twijfel dat Red Dead Redemption alle andere westerngames overtreft. Red Dead Redemtion is dé GOTY 2010!

Deze lijst is puur op basis van de mening van de FOK!gamescrew samengesteld. Natuurlijk hebben ook jullie kunnen stemmen, en welke game volgens jullie de GOTY 2010 is zal dan ook zeer binnenkort bekend worden gemaakt!

Nog wat statistiekjes voor de liefhebbers:
Red Dead Redemption werd door 67% van de crew genoemd, op gemiddeld de derde plaats. Heavy Rain werd door 56% van de crew genoemd op gemiddeld de tweede plaats. Beide games werden door vijf mensen als GOTY 2010 bestempeld. Super Mario Galaxy 2 volgde hen met twee GOTY-nominaties en andere games moesten het doen met hooguit één GOTY-nominatie.

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies, Valkyria Chronicles 2, Borderlands GOTY-editie en Demon Souls werden enkel als nummer één of twee genoemd maar door te weinig mensen om in de uiteindelijke lijst terug te komen. Donkey Kong Returns en NBA2K11 hadden datzelfde probleem want volgens enkele crewleden waren zij een derde plek waardig.