[Dakar][Auto] Nederlandse deelnemers in 2011

Ook in 2011 zal de Dakar Rally weer verreden worden in Zuid Amerika en ook dit jaar doen er weer veel Nederlanders mee. In deze special stellen wij onze landgenoten voor die in Zuid Amerika de eindstreep zullen gaan proberen te bereiken.

In sommige gevallen wijken de namen van de deelnemerslijsten van de organisatie af van de echte namen van de coureurs. Hierdoor zullen in sommige gevallen de namen niet overeenkomen.

Auto's

318 TONNIE VAN DEIJNE MARCEL SNIJDERS PAYS-BAS MITSUBISHI TEAM AUTOTRACK.NL
Tonnie van Deijne doet alweer voor de zesde keer mee met de Dakar-rally. Van Deijne rijdt al enkele jaren mee in de subtop bij de auto’s en doet dit jaar waarschijnlijk voor het laatst mee voordat hij de komende jaren deel zal gaan nemen bij de vrachtwagens. Dit jaar rijdt hij de rally samen met Marcel Snijders, welke ook al enkele jaren Dakar-ervaring heeft op de motor.

320 ERIK VAN LOON HARMEN SCHOLTALBERS PAYS-BAS MITSUBISHI XDAKAR
Erik van Loon doet dit jaar voor de derde maal mee. Van Loon debuteerde in 2009 en reed de afgelopen jaren verdienstelijk in de rally. Van Loon is samen met Van Deijne de kanshebber op goede resultaten in deze Dakar. Zijn navigator is Harmen Scholtalbers.

347 TIM CORONEL PAYS-BAS MC RAE PRO DAKAR
Tim Coronel deed in 2007 voor het eerst mee met zijn vriendin Gaby Uljee. Sindsdien heeft hij het Dakar-virus te pakken. In 2008 deed hij nog mee met zijn broer Tom, maar sinds afgelopen editie rijdt hij in zijn eentje in een buggy van McRae.

376 DEES BEFFIE PAYS-BAS MC RAE PRO DAKAR
Ook Dees Beffie rijdt in een McRae-buggy. In 2010 kende hij een moeilijk debuut door de vele problemen met de buggies. Dit jaar probeert hij het opnieuw.

377 KEES KOOLEN PAYS-BAS BUGGY TEAM HONDA EUROPE
Kees Koolen debuteerde in 2009 op de motor, maar stapte in 2010 alweer over op een buggy. Ook dit jaar zal hij weer meedoen met een buggy.

387 PETER MERCEIJ KATRIEN BOUSSIER PAYS-BAS DESERT WARRIOR DAKAR TEAM VAN EIKEREN
Peter Merceij was geruime tijd actief als sponsor van onder andere Henk Knuiman. In 2010 deed hij voor het eerst zelf mee maar hij wist de finish niet te halen. Dit jaar vormt hij voor het eerst een koppel met Katrien Boussier.

391 PIERRE P.H.M. BLOM PAYS-BAS MC RAE PRO DAKAR
Pierre Blom is niet direct een bekende naam bij het Nederlandse publiek, toch doet hij alweer voor de tiende maal mee. Hij haalde de finish al op zowel de motor, auto als met de truck. In 2004 behaalde hij zijn beste finish met een achtste plaats.

393 MICHAEL NICOLAAS VAN EIKEREN BASTIAAN ARIE HERWEIJER PAYS-BAS TOYOTA DAKAR TEAM VAN EIKEREN
Mike van Eikeren doet voor de derde maal mee. Hij debuteerde in 2006 samen met Bas Herweijer.

396 JURGEN VAN DEN GOORBERG PAYS-BAS BUGGY TEAM HONDA EUROPE
Jurgen van den Goorbergh staat bekend als motorcoureur op de weg en rijdt sinds vorig jaar ook de Dakar-rally. Hij nam vorig jaar deel in een McRae en zal dit jaar ook weer in een buggy deelnemen.

406 PETER FRANSISCUS VAN DER KOLK PHILIP PIETER JOHANNES PAUL PAYS-BAS TOYOTA DAKAR TEAM VAN EIKEREN
Peter van der Kolk is een debutant. De coureur heeft veel ervaring op de weg, hij reed onder andere vijfmaal de 24 uur van Daytona. Ook zijn navigator Piet Paul debuteert in de rally. Paul heeft nauwelijks ervaring in het racen, maar wel in het overleven als zijnde ex-commando en Afghanistan-deskundige.