[Dakar][Motor] Nederlandse deelnemers in 2011

Ook in 2011 zal de Dakar Rally weer verreden worden in Zuid Amerika en ook dit jaar doen er weer veel Nederlanders mee. In deze special stellen wij onze landgenoten voor die in Zuid Amerika de eindstreep zullen gaan proberen te bereiken.

In sommige gevallen wijken de namen van de deelnemerslijsten van de organisatie af van de echte namen van de coureurs. Hierdoor zullen in sommige gevallen de namen niet overeenkomen.

 

Motoren


16 FRANS VERHOEVEN PAYS-BAS BMW "BMW MOTORRAD BY SPEEDBRAIN"
Frans Verhoeven is een bekende naam bij de motorcoureurs. De Tilburger zal samen met topfavoriet David Fretigne een team vormen. Naar verwachting zal de Brabander een goede klassering kunnen rijden mocht alles dit jaar wel mee zitten.

28 HENK KNUIMAN PAYS-BAS KTM
Net als Frans Verhoeven is ook Knuiman een bekende naam bij de motoren. De coureur reed in de 2010-editie naar een verdienstelijke zeventiende plaats in de eindklassering en hoopt ook dit jaar weer goed te presteren. Samen met Verhoeven vormt hij de Nederlandse top bij de motoren.

37 TEUS VISSER PAYS-BAS KTM PRO DAKAR
Teus Visser rijdt dit jaar zijn derde Dakar Rally en is sindsdien een hele stabiele en ervaren Dakar-coureur geworden. In 2009 kwam hij tot zijn beste prestatie met een vijftiende plaats in het algemeen klassement.

48 HANS-JOS LIEFHEBBER PAYS-BAS KTM
Liefhebber gaat net als Visser aan zijn derde Dakar beginnen in 2011. Tot op heden reed de coureur altijd naar de eindstreep en wist hij telkens een top vijftig-notering te halen. Als hij dit jaar geen pech tegenkomt, zal dit naar verwachting ook dit jaar weer gebeuren.

54 RICHARD DE GROOT PAYS-BAS YAMAHA
Richard de Groot is misschien niet de beste Nederlandse motorcoureur die in de Dakar aan de start zal staan, maar heeft tot op heden alle Dakar Rally's (red. Vier deelnames) uitgereden waaraan hij heeft meegedaan. Zijn beste prestatie was de 41ste plaats die hij afgelopen jaar behaalde.

58 MIRJAM GESINA MARIA POL PAYS-BAS HONDA TEAM HONDA EUROPE
Mirjam Pol is de enige dame in het Nederlandse startveld. Pol rijdt zeer verdienstelijk in het damesklassement van de Dakar; ze won het klassement in 2009 en in 2006 en 2007 werd ze tweede. Afgelopen jaar viel ze helaas uit.

94 THOMAS DE BOIS PAYS-BAS HUSABERG PRO DAKAR
Thomas de Bois zal in 2011 voor de zesde keer deelnemen aan de Dakar en mag daardoor tot de ervaren Dakar-deelnemers gerekend worden. Hij deed niet alleen mee op de motoren; in 2006 deed hij bij de auto’s mee. In 2010 kwam hij hard ten val en brak hij zijn sleutelbeen op twee plaatsen.

110 JACOB VANDER KOOY PAYS-BAS KTM MEMO TOURS
Jaap van der Kooy gaat in 2011 alweer zijn zeventiende Dakar-rally rijden. Hij kende veel pech in al zijn deelnames en zal dit jaar hopen op een mooie finish.

120 WOUTER VAN DER BEEK PAYS-BAS APRILIA FLEVODAKARTEAM
Wouter van der Beek rijdt deze editie voor het eerst mee op de motor nadat hij eerder met een auto meedeed. Hij debuteerde in 2009.

129 ERIK KOFMAN PAYS-BAS APRILIA
Erik Kofman is een debutant. Hij heeft echter wel al enige ervaring met het rijden van rally’s. De afgelopen jaar heeft hij onder andere meegedaan aan de rally Dresden-Breslau en Tuareg.

137 EVERT KROON PAYS-BAS KTM PRO DAKAR
Evert Kroon heeft al meerdere malen meegedaan met de Dakar-rally, waarvan de meeste in een auto. Hij is vooral bekend van zijn ongeluk tijdens de Dakar-rally met Peter R. de Vries in 2005 waarbij zij een ravijn inreden.

182 ORLANDO ELLENS PAYS-BAS HONDA MEMO TOURS
Onno Engels is misschien wel de grootste onbekende van de Nederlandse deelnemers op de motoren. Hij heeft echter wel rally-ervaring en deze wil hij dan ook gaan toepassen in Zuid-Amerika.