Tokyo Game Show: weird stuff

TGS 2010

FOK!games was aanwezig op de Tokyo Game Show. Op de beurs waren er naast al aangekondigde games, nieuwe games en nieuwe aankondigingen ook vrij vreemde games of concepten te vinden. De zeven meest vage pareltjes hebben we voor jullie onder elkaar gezet.

 

7. Tokyo Jungle

Dat Tokio een jungle is, kan iedereen zich wel voorstellen. Deze game op de PlayStation 3 gaat wat verder. Ergens in de 21ste eeuw heeft de mensheid de aarde verlaten en zijn de dieren aan hun lot overgelaten. In de eens zo drukke straten van Tokio zijn allerlei wilde dieren, zoals olifanten, tijgers, en kippen. Al deze beesten vechten met elkaar om te overleven in de stad.

Tokyo Jungle heeft twee spelmodi: story en survival. In de story-modus speel je allerlei missies, met onder andere een dwergkeeshond en een renpaard als speelbare beesten. In het verhaal kom je te weten waarom de mensheid eigenlijk de aarde verlaten heeft. In survival-modus moet de speler zo lang mogelijk overleven in Tokio. Er worden online leaderboards bijgehouden, zodat je kan zien hoe goed jouw 'killer rabbit' ten opzichte van andere spelers is. Dieren die in dit spel in ieder geval voorkomen: leeuw, krokodil, tijger, giraffe, chimpansee, nijlpaard, cheeta, gazelle, kip, beagle en vos.

Een beestachtig spel dus.

 

 

6. Plugirl Maker Online

Mensen kunnen kieskeurig zijn. Als het gaat om het uiterlijk van vrouwen al helemaal. De knie van dat supermodel staat scheef, dat moedervlekje had net acht millimeter naar links gemoeten, enfin, je kent het wel. Perfectie bestaat niet.
Tot nu. Met Plugirl Maker Online kun je jouw droomvrouw in elkaar zetten op je PC. Alles is te bepalen, je kunt haar zelfs een manicure geven, zodat jouw supervrouw met de perfecte nagels rond loopt. Waarom? Omdat het kan. Denken wij.

Plugirl Maker Online

5. My Little Sister Can't Be This Cute

Deze PSP-titel doet het ergste vermoeden. Alleen daarom staat het al in deze top 7. Deze game is gebaseerd op een manga, een stripverhaal. Het valt alleszins nog mee, als je het verhaal kent. Het gaat om een zeventienjarige scholier en zijn zusje, die elkaar niet kunnen luchten of zien. Op een dag pakt de broer de post en vindt een DVD-hoes van een onschuldige anime-film. Maar er zit helemaal geen onschuldige anime in, maar een videogame voor volwassenen, met als naam ‘Let's fall in Love with Little Sister!'. Als hij aan de familie vraagt wie deze bestelling heeft gedaan, reageert iedereen met afschuw.

Dezelfde nacht komt zijn kleine zusje in zijn kamer, en neemt hem mee naar haar kamer. Ze laat hem haar collectie games en volwassen anime-films zien. Ze heeft een fetish voor ‘kleine zusjes' en spaart alles wat daarmee te maken heeft. Ze is zelfs model voor de makers van dat soort anime-films. Ze houdt haar werk en haar echte leven wel gescheiden, dus ze doet niets met haar broer. Tot zover het verhaal in een notendop.

De game is een adventure geworden voor de PlayStation Portable. Het spel is grafisch eigenlijk best knap in elkaar gezet, het maakt gebruik van Live 2D om de personages betere expressies te laten tonen op het scherm. En dat is wel te zien. Het spel zal hoogstwaarschijnlijk niet hier uitkomen. 

 

 

4. XYZ Wave

Denk je het gehad te hebben met Kinect, komt er nog een bedrijf met een camera dat je bewegingen registreert. De demo's, die speelbaar waren, waren een eenarmige bandiet en voetbal. De gokkast reageert veel te veel op je armbewegingen, en bij het voetbal is het juist andersom. Je schopt niet eens, maar je scoort al. Dat is makkelijk, dan kan iedereen voetballen. Misschien iets voor het Nederlands elftal, als ze penalty's moeten oefenen.

De makers gaan er prat op dat ze de concurrentie met Kinect niet willen aangaan. Ze willen het systeem gebruiken in bijvoorbeeld de arcadehallen. Heel soms zijn we blij dat er niet veel hallen meer in Nederland zijn. Dit is zo'n momentje.

 

3. Love simulators

We konden niet kiezen tussen het ruime aanbod, dus we pakken het hele genre maar. Love simulators zijn in het Westen een vrij onbekend genre. In Japan is het een grote markt, vooral bestaand uit single mannen. In dit soort games gaat het er om dat je meiden versiert, virtueel dan. Wij adviseren deze mensen eens uit te gaan. Twee voorbeelden van zulke love simulators:

Vitamin X Evolution Plus - Super Supplement Boys Come back to you

Je zou verwachten dat het spel gaat om vitaminepillen, maar schijn bedriegt. Dit is een love simulator voor vrouwen. Ja ja, ook de vrouwen mogen mannen gaan versieren. Dit spel speelt zich af op school, waarin de lerares iets meer interesse toont in de mannelijke leerlingen dan gewoonlijk. Er zit ook een educatief tintje aan. Ze krijgt een klas met ongemotiveerde leerlingen, die ze moet proberen te laten slagen voor hun examen. De leerlingen moeten dus huiswerk en examens afleggen in allerlei vakken, en jij moet het werk nakijken. Tja, als je een PlayStation Portable hebt en een goede kennis van de Japanse taal, wiskunde, natuurkunde en meer van dat soort vakken, dan kun je het proberen.

Vitamin X Evolution Plus

Dream Club: Zero

Een typisch mannenspel op de Xbox 360. Je komt een club binnen met verschillende gastvrouwen. De een is wat makkelijker te versieren dan de ander, en natuurlijk is er voor elke type vrouw wel een digitaal evenbeeld. Hoe versier je een digitale vrouw? Met drinkspelletjes, bananen voeren en andere spelletjes, duh! Wij raden het wel af de bananentip in het echt uit te proberen, over het algemeen wordt dit als ongewenst ervaren.

Wie is jouw favoriete babe?

 2. GalGun

Een shooter op de Xbox 360 waarin je meiden neerknalt? Nee, zover willen ze niet gaan. Zelfs niet in Japan. In dit spel beschiet je het vrouwelijke geslacht met, uh, jouw liefde. Ja, echte liefde. Voordat ze dicht genoeg bij je zijn om je aan te vallen. Dit moeten we proberen! Helaas valt het nogal tegen: het spel zelf bestuurt voor geen meter en na vijf minuten ben je het helemaal zat. Het is gewoonweg niet speelbaar. Pluspunten voor het concept, maar de uitwerking is te slecht. 

 

1. Love Press++: Massage For Your True love

De vreemdste eend in de bijt is absoluut dit spel voor de Wii. Het werd door de jury van Sense of Wonder gekozen als een van de meest innovatieve games van de beurs. En je moet het de makers toegeven, de besturing is uniek te noemen.

De Wii Balance board wordt gebruikt als massageplank. In het spel moet je eerst een van de drie vrouwen kiezen die je wilt masseren. Elke vrouw heeft haar eigen wensen, die ze aangeeft. Als je gekozen hebt, zul je via de balance board moeten masseren. Het spel merkt hoe hard of gevoelig je masseert en vertaalt dat in het spel. De vrouw begint ernstig te kreunen wat in een love simulator niet zou misstaan. Of ze begint te klagen dat je een kluns bent, te lomp gemasseerd hebt of andere verwijten naar je hoofd te gooien.

Het demonstratiefilmpje hieronder geeft je een idee waarom FOK!games deze nomineert als meest vreemde game.