Nintendo 3DS

3DS Header

In maart heeft Nintendo de Nintendo 3DS op papier aangekondigd. Niemand wist hoe het apparaat er uit zou komen te zien, alleen dat het een handheld zou zijn met de mogelijkheid 3D-beelden te tonen. In juni, tijdens de E3-persconferentie van Nintendo, heeft Nintendo de 3DS echt onthuld. En vorige week heeft FOK!games ook kennis mogen maken met het apparaat.

Het apparaat

Eerst een korte samenvatting van wat er al bekend is van de Nintendo 3DS. Het eerste dat opvalt is dat er eigenlijk helemaal niet veel veranderd is aan het uiterlijk van de Nintendo 3DS ten opzichte van zijn voorloper, de DSi. Er zijn nog steeds twee schermen, waarvan het onderste schermpje zoals voorheen functioneert als touchscreen. De magie zit hem vooral in het bovenste schermpje, dat door middel van een speciale techniek 3D-beelden kan tonen.

Nintendo 3DS


Aan de lay-out van de knoppen is ook niet veel veranderd: er zijn vier actieknoppen, twee schouderknoppen, een vierpuntdruktoets en natuurlijk een knop om het apparaat aan te zetten. De start, select en home zijn ondergebracht op een balkje met tiptoetsen, maar dat kan nog veranderen, omdat dit nog een vroeg ontwerp is. De meest opvallende nieuwe knop is de analoge stick boven de vierpuntdruktoets. Deze kan gebruikt worden als een normale joystick om je richting te bepalen, zoals de vierpuntdruktoets. Veel vaker zal het gebruikt worden om aan te kunnen geven hoe diep je in het scherm wilt zijn.

Het schuifje naast het 3D-scherm kan gebruikt worden om de hoeveelheid 3D-effect te regelen. Het is traploos in te stellen, dus als je ogen iets vermoeid raken door het sterkste 3D-effect, dan schuif je deze een stukje naar beneden om het effect wat te dimmen. Je kunt het 3D-effect ook uitzetten.

Om je eigen 3D beelden te maken zitten er nog twee camera's in dit apparaat, zodat je jezelf ook eens in 3D kunt opnemen. Videochat wordt op deze manier wel erg apart.

Super Street Fighter IV

De beelden

De beelden zijn geen hologrammen, wat heel in het begin gedacht werd. Dus geen uit het scherm springende Mario en geen pijlen die uit je scherm geschoten worden. Als je naar het 3D-scherm kijkt, zie je dat er in het scherm alles 3D lijkt. Het mooie hieraan is dat je zelf geen speciale bril nodig hebt, dus je zet het apparaat aan, en het is klaar voor 3D; zonder poespas op je hoofd.

Games, games en nog eens games!

Nintendo heeft dit keer gezorgd voor een sterke line-up van spellen, om zo te zorgen dat de 3DS een succes gaat worden. Mario Kart, Zelda: Ocarina of Time 3D, Paper Mario, Star Fox 64 3D, Nintendogs + Cats, Animal Crossing en Pilotwings Resort is maar een kleine greep uit de collectie van Nintendo zelf. Andere uitgevers komen nog met onder andere DJ Hero 3D, Fifa, The Sims 3, Assassin's Creed: Lost Legacy, Dead or Alive 3D, Ninja Gaiden, Super Street Fighter IV 3D, Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid 3D, Professor Layton and the Mask of Miracle, Sonic the Hedgehog, Final Fantasy, Kingdom Hearts en Dragon Quest.

Kingdom Hearts 3D

Nintendo heeft dus ondersteuning genoeg van de ontwikkelaars om van dit apparaat een succes te maken. En alsof dat nog niet alles is: er komen ook 3D-films uit voor de handheld.

 

Post E3 Event

Nintendo Benelux heeft een event speciaal voor de Benelux georganiseerd om de Nintendo 3DS hier ook met trots te presenteren, het Post E3 Event genoemd. Eindelijk is het dus zover, de pers en dus ook FOK! mogen de Nintendo 3DS zien en ook met het apparaat spelen. Op een industrieterrein wordt de handheld voor het eerst op Nederlandse bodem getoond. We hoeven gelukkig niet al te lang te zoeken, het is vrij duidelijk waar we naar binnen moeten.

Ingang

 

Na een korte persconferentie, waarin het apparaat voorgesteld wordt aan de aanwezige pers, komen er vanuit de deuren links en rechts van het podium een veertigtal leuk uitziende dames met ieder een handheld in de hand, om voor ons de 3DS uit te leggen met behulp van een korte demo. Mario begroet ons in 3D met zijn eigenzinnige begroeting, de Pikmin zwaaien in 3D en het meest gehoorde commentaar is toch: 'Even wennen, zo zonder bril'.

Podium

 

Dan wordt de pers begeleid naar de zaal waar we de 3DS met wat bekende titels mogen uitproberen. Niet alles is speelbaar, maar door een demo wordt vaak duidelijk hoe het effect gebruikt wordt in desbetreffend spel. Hotel 61, een detective met puzzels, Pilotwings Resort en Nintendogs + Cats zijn speelbaar, daarnaast zijn er demo's van Mario Kart, Metal Gear Solid 3D, Kid Icarus en Resident Evil: Revelations. Ook zijn de toepassing van de 3D-camera en het gebruik van de handheld als videospeler te zien door middel van een 3D-film.

Na een uur moeten we verder naar een andere zaal. Nintendo heeft voor de aanwezige pers ook de aankomende Wii en DS(i) spellen op demopods in een grote zaal gezet, we mogen verder met Okamiden, Golden Sun: Dark Dawn, Sonic Colors, Zelda: Skyward Sword, Metroid: Other M, Donkey Kong Country Returns, Kirby's Epic Yarn en nog vele andere spellen. Hiervan komen de komende week nog previews op onze site, kom dus zeker terug om te kijken!

Demopods