[Update] TwistDock Endurance Gaming Event

Header

De Dixons op de lijnbaan in Rotterdam is niet zo'n hele grote winkel maar toch gaan zes gamers hier hopelijk de komende vijftig uur proberen een nieuw Guinness World Record te plaatsen en daarbij twee oude records te verbreken, dit gaan ze doen door continu Red Dead Redemption te spelen in het TwistDock Endurance Gaming Event. De winnaar die tot het einde kan volhouden wint een TwistDock en een beloning van duizend euro.

De gamers zijn bij aankomst rustig en ontspannen aanwezig, eentje is helaas niet komen opdagen maar ook daar is snel een vervanger voor. Echte voorbereidingen hebben ze niet getroffen, ze zien wel waar het schip strandt. De bedoeling is dat ze twee records gaan verbreken, het eerste record is twintig uur action-adventure gamen, het tweede record is veertig uur gamen.
De gamers krijgen per uur tien minuten pauze, laten ze die tien minuten vallen dan mogen ze die de eerstvolgende pauze bijschrijven. Dit houdt in dat ze na drie uur non-stop gamen dertig minuten pauze mogen houden. In de pauzes is het naast het eten/drinken/roken ook mogelijk om eventjes een dutje te doen, daar is boven de winkel netjes een ruimte voor ingericht.

ThumbThumb

De gamers mogen niet langer dan twintig seconden niets doen, filmpjes uit de game zijn daarbij niet inbegrepen, maar als het spel geladen is moeten ze binnen 20 seconden weer wat gaan doen. Dit alles wordt goed in de gaten gehouden door een aantal mensen en natuurlijk wordt ook alles opgenomen via de livestream.
Er wordt goed gezorgd voor de gamers, er wordt drinken voor ze gehaald als ze dit willen en met het nieuwe TwistDock systeem zijn ze voorzien van een altijd goed opgeladen controller. Er is zelfs continu iemand van de EHBO aanwezig, die te allen tijde kan beslissen aan de hand van een gesprek met een gamer of die nog mag verder spelen of niet. Gezondheid blijft voorop staan.

ThumbThumb

Het enthousiasme straalt van de gamers af en ze geven aan dat dit iets is wat ze niet hadden willen missen. Het feit dat ze alleen maar Red Dead Redemption kunnen spelen nemen ze op de koop toe, afwisseling met andere games was ook wel fijn geweest maar aangezien RDR zo'n grote singleplayer-campaign heeft, verwachten ze geen problemen en mocht toch iedereen voor de 48 uur klaar zijn met de singleplayer kunnen ze altijd nog aan de multiplayer beginnen, want een LAN is ook een mogelijkheid.
Sowieso wordt het misschien wel even wennen, want één van de gamers heeft niet eens een PS3 en twee andere gamers hebben Red Dead Redemption nog nooit gespeeld. Misschien is dit juist ook een voordeel voor die personen want als het verhaal nieuw is kan je misschien ook wel wat beter bij de les blijven en val je niet zo snel in slaap.

ThumbThumb

Het gehele evenement wordt georganiseerd door Dixons en Vogel's. Dixons kennen we allemaal als de bekende winkelketen maar Vogel's is nog wat onbekend voor gamers. Vogel's is een bedrijf dat tv-steunen en muur-steunen maakt om een flatscreen tv netjes op te hangen. Hun nieuwe gadget, de TwistDock, is hun eerste product op de gamesmarkt en ze verwachten een hele hoop.
De keuze om een eerste TwistDock te maken voor de PS3 was snel gemaakt. De PS3 schijnt een loyale achterban te hebben waar de markt voor de TwistDock precies op aansluit. In combinatie met de PS3 zorgt de TwistDock ervoor dat de rommel rondom de console minimaal blijft en de kabels netjes weggewerkt zijn. Xbox 360 en Wii gamers hoeven zich geen zorgen te maken, voor die consoles zijn er ook al ideeën geopperd en we kunnen zelfs nog mogelijke uitbreidingen voor de TwistDock PS3-versie verwachten.

ThumbThumb

Het evenement duurt in principe tot zondag 15.00 uur, tenzij de gamers eerder afgevallen zijn of als ze doorgaan. Als de vijftig uur erop zit, en de gamers willen door, dan is dit geen probleem. Mocht je zelf een kijkje willen nemen loop dan even langs de Dixons op de Lijnbaan in Rotterdam. Morgenmiddag om 17:00 zal ik zelf weer even een kijkje nemen bij de gamers en dit bericht updaten met het laatste nieuws. Mocht je niet langs kunnen komen bij het evenement, bekijk dan hier de livestream van het evenement. En mocht je geïnteresseerd zijn in een TwistDock systeem, kijk dan hier en maak kans om er één te winnen.

[Update] Zaterdag 17-07-2010

Opgeschrikt kijk ik naar de schermen achterin de winkel, niemand speelt RDR en de gamers (ik tel er vijf) kijken wat suf rond. Als ik dichterbij kom en vraag of het al voorbij is schieten ze in de lach, nee... stroomstoring...

De stroom is vlak voordat ik kwam uitgevallen waardoor alle consoles weer opnieuw aan het opstarten zijn, terwijl ik rondkijk en maar vijf gamers tel word ik gerustgesteld dat ze er alle zes nog zijn. Al kijken een aantal nogal duf uit hun ogen dus ik vraag me af voor hoelang.

De sfeer die er hangt is nog erg goed en ontspannen maar de competitiedrang stijgt als er gevraagd wordt of ze er alle zes morgen nog zitten. De prijs kan gedeeld worden maar al snel wordt die opmerking weggelachen, helaas duurt dat niet voor lange duur want weer valt de stroom uit... Benen worden gestrekt en de apparatuur wordt opnieuw ingeschakeld. Ik wens de zes jongens succes en verlaat de winkel. Op het moment dat ik dit stukje afrond en de livestream op de achtergrond aan heb staan hoor ik een alarm afgaan in de Dixons-winkel... Stroomuitval... De jongens hebben nog een lange nacht te gaan voordat morgen de eindsprint aanbreekt.

Disclaimer: Foto's zijn ivm geen camera hebben, gemaakt met behulp van de mobiele telefoon.