Sabine Uitslag (CDA) op FOK!

In navolging van haar collega-Kamerleden Fred Teeven (VVD) en Marianne Thieme (PvdD) was het vandaag de beurt aan Sabine Uitslag om vragen van FOK!kers te beantwoorden. De CDA-politica was zondagmiddag vanaf twee uur 's middags te gast in het Verkiezingenforum, waar ze gedurende ongeveer anderhalf uur de users te woord stond. 

Studenten hebben volgens Uitslag in elk geval weinig te vrezen van het CDA, zo blijkt uit haar antwoord op de vraag van Guynio wat de christendemocraten voor het onderwijs in petto hebben. "Onderwijs is voor het CDA heel erg belangrijk vandaar ook dat wij als enige partij van de studiefinanciering afblijven. Een sociaal leenstelsel zoals de meeste partijen willen waaronder D66, VVD en PvdA maakt dat jongeren met een lening van min 50.000 euro beginnen op de arbeidsmarkt zonder dat ze baangarantie hebben."

Het idee van legalisering van softdrugs kan echter op weinig genade van Uitslag rekenen. Friek_ legde haar de vraag voor waarom het CDA tegen legalisering is, terwijl iemand als Gerd Leers, eveneens CDA-lid en iemand die jarenlang met de drugsproblematiek te maken had, juist een warm pleitbezorger is van legalisering van softdrugs. "Het voornaamste vind ik nog wel dat we van die lauwe situatie af moeten: het mag niet maar toch wel.. dat snapt helemaal niemand! Het mag niet of het mag wel. En dan kies ik voor 'het mag niet' omdat het praktisch nog meer ellende op zal gaan leveren dan als het wordt gelegaliseerd. Kortom het is en blijft helaas een probleem dat je niet oplost door het te legaliseren."

In eerste instantie lijkt Sabine Uitslag niet echt het nut in te zien van een systeem van Actieve Donor Registratie (ADR), zoals België dat kent, zo blijkt uit haar antwoord op een vraag van Luna3. "Uit onderzoek blijkt dat het Belgische systeem niet beter werkt dan het Nederlandse systeem", zo zegt ze. Als user Fapperdefap haar echter een linkje geeft naar een onderzoek waaruit blijkt dat het Belgische systeem wel degelijk goed functioneert zegt ze toe de ADR in de volgende kabinetsperiode op de fractie-agenda te zetten. 

Uiteraard is dit slechts een greep uit de vragen die aan Uitslag werden voorgelegd. De volledige forumdiscussie tussen Sabine Uitslag en de FOK!-users kan worden nagelezen in dit topic in het subforum Verkiezingen 2010.