FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 9

Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol. MrManiak gaat op zoek naar de beste (en opmerkelijkste) theorieën over de Mol en Beaudelaire legt de afgelopen aflevering onder de loep. 

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 8


Beaudelaire

Het was te verwachten, geen Mol bekend na Aflevering 9. Sinds seizoen 1 is het een verrassing tot de laatste aflevering. Maar gisteravond werden we iets tevredener gemaakt met de winnaar, Frits Sissing. Natuurlijk was hij De Mol niet. Zoals ik een aantal keren gezegd heb waren Frits' acties veel te link (vrijstelling in het bos, red.) voor een Mol. Toch is de pot verdiend gewonnen door Frits, die het spel speelde, hoe hard het soms was. 

Even terug naar de aflevering. De eerste opdracht bestond uit alle tien de namen van de deelnemers in het zand. Sanne ('de slimste') moest vragen beantwoorden, met enige hulp van Kim en Frits, en daaruit ontstond dan een woord als Kim en Frits de overige letters uitveegden op het strand. Het woord werd uiteindelijk DEMOLTIEN (die herkennen we natuurlijk als we alle eerste letters uit het Moldagboek op een rij zetten). Waarom Sanne zichzelf de slimste vindt en vervolgens weinig vragen wist is verdacht te noemen.

Bij de tweede opdracht moesten de kandidaten geld verzamelen op een donker eiland. Ze mochten hierbij niet gepakt worden door de ninja's. Ook konden ze elkaar afschieten, maar dan was er juist minder kans op geld in de pot. Nu ga ik mijn tunnelvisiekijker weer even aanzetten. Waarschijnlijk heeft Kim de eerste keer het geld niet in de pot gegooid, maar er buiten laten waaien. Ik heb namelijk niet gezien dat het echt in de pot kwam. Ook heeft Kim, toen Sanne afgeschoten werd, in mijn ogen zich expres laten tikken, zodat Frits wel bij de pot wegmoest en de ninja's het geld konden stelen. 

Eén ding is zeker en dat is dat Kim Pieters De Mol is. Ik weet het bijna zeker. Stiekem hoop ik dat het niet zo is, want dan heb ik het fout en dat is toch eigenlijk het leukst. Helaas ga ik het dit jaar gewoon goed hebben. Tot volgende week en dan weten we het zeker. Tip: er komt een hint met een ketting.