FOK!games User-GOTY 2009


Modern Warfare 2
Opvallend weinig users waren onder de indruk van Modern Warfare 2, vandaar dat deze niet verder is gekomen dan een vijfde plaats. Hoewel er reikhalzend naar de game werd uitgekeken, wist het niet alle beloftes waar te maken. Een te makkelijke en korte single-player-campagne en het gebrek aan originaliteit bleek ook voor jullie reden om de game niet vaak in de top vijf op te nemen.


Dragon Age: Origins
Een game die veel genoemd is in de inzendingen, maar net niet de top drie wist te halen is de Bioware fantasy-RPG Dragon Age: Origins. Deze duistere RPG biedt de speler veel vrijheid in het maken van keuzes. Gecombineerd met de verschillende \'origin-stories\' afhankelijk van het gekozen ras en klasse biedt de game dus vrij veel replay-value. De wijde wereld die Bioware heeft opgetrokken voor deze game was dus niet voor niets goed voor een vierde plek.


Assassin\'s Creed 2
Op de derde plek komen we wederom Ezio Auditore de Firenze tegen. De afstammeling van Altaïr doet het dus erg goed, gezien z\'n plaats in beide GOTY-lijstjes. Met Assassin\'s Creed 2 heeft Ubisoft aangetoond dat een vervolg soms beter kan zijn dan z\'n voorganger. Met eenzelfde besturingstechniek, maar met verbeterde side-quests en een interessant verhaal is deze free-roaming game een mooie game om in de top drie te hebben.


Batman: Arkham Asylum
Superhelden-games doen het over het algemeen niet zo heel erg goed, maar Batman: Arkham Asylum kreeg het voor elkaar om tot twee keer toe erg hoog in de GOTY-list van 2009 te komen. De combinatie van stealth, freeflow-combat en de GODDAMNED BATMAN was blijkbaar een gouden vondst van de relatief onbekende ontwikkelaar Rocksteady Studios. Het tweede deel is inmiddels aangekondigd en wij zijn benieuwd of deze z\'n voorganger kan passeren. Eén ding is zeker: Batman: Arkham Asylum is dé FOK!games GOTY 2009 runner-up.