4 jaar FOK!games, dat moet gevierd worden

FOK!games bestaat vandaag vier jaar, een mooie prestatie en een goed moment om terug te kijken. Niet naar de hele geschiedenis van de site, dat gebeurt al vaak genoeg, net als met een normale verjaardag kijken we gewoon naar het afgelopen jaar. Er is namelijk erg veel gebeurd de afgelopen twaalf maanden.


Een van de meer opvallende dingen aan deze verjaardag is dat we nu in vier jaar al op drie hoofdredacteurs staan. Of er een vloek rust op de functie, of dat niemand het gewoon lang wilt doen, is niet helemaal duidelijk. Wat het ook was, het zorgde dat Fliepke een paar maanden na onze vorige verjaardag zijn taken wilde overdragen en laat ik die taken nu net willen overnemen. Natuurlijk is Fliepke niet de enige die het afgelopen jaar vertrok, we hebben van aardig wat oudgedienden afscheid moeten nemen. Monsterposter Notorious_Roy, PC fanboy Retuobak, Xbot Kepler en columnisten Mr_Belvedere en Strolie75 legden allemaal hun redactionele functie neer, net als afterparty05, Moart, Mordreth, Pitom, Richardfun, BBoelie, Diablos79, donpsp en Steeven en photoshoppers A.Vee, Darkmanta, Patist, Jasperge en Matthendriks.

Ondanks dat we afscheid hebben moeten nemen van zulke FOK!games-iconen is er nog steeds een enorm enthousiaste crew aanwezig die dagelijks in de weer is met nieuws, reviews, previews, specials en IRC volspammen. Clipse, disjfa, TThijs, Synyster84, Gamer_V, Misanthropist, SpankmasterC, Merovingian, Frankii, Koei, Rossdale, Allard88, SocialDisorder, Countach, Serellyn, Bril_Idioot, Nebo, Qu1ck, Shrien, lizardtattoo, Egamer, SummerBreeze en KoosyNL zijn allemaal stuk voor stuk kanjers! Zonder hen geen trip naar Leipzig met foto\'s van schaarsgeklede boothbabes, zonder hen geen kerstprijsvraag, zonder hen geen mooie themaweken, zonder hen geen prijsvragen waarin jullie prachtige games en goodies kunnen winnen. Ik persoonlijk ben iedereen erg dankbaar voor zijn/haar inzet, natuurlijk ook iedereen die in de loop der jaren is vertrokken.

Om maar vast een voorschot te nemen op ons vijfde levensjaar wil ik ook nog wel even met jullie vooruitkijken. Want wat kun je van FOK!games verwachten naast de dagelijkse dosis nieuws, (p)reviews en specials? Natuurlijk kunnen we op dit vlak geen beloftes doen, maar wel kan ik zeggen dat er momenteel hard gewerkt wordt om eindelijk eens onze eigen filmpjes te gaan hosten. Eindelijk zullen we dan niet meer afhankelijk zijn van andere sites om de kwaliteit van het filmmateriaal te bepalen, en kunnen we ook nog eens overal ons eigen mooie logo op plakken. Ook zijn er vaste plannen om op groter developmentvlak dingen te gaan veranderen. Echte details kan ik nog niet geven, maar als de gesprekken komende maand goed verlopen, zou je over een paar maanden wel eens tegen een nieuw FOK!games aan kunnen kijken. Kortom, het gaat een spannende tijd zijn.

Maar genoeg gepraat van mijn kant. Anders dan andere jarigen verwacht FOK!games namelijk geen cadeautjes van haar vriendjes, in samenwerking met Electronic Arts delen wij juist de cadeaus uit! Op de volgende pagina lees je hoe je kans kunt maken op een van de vier gamespakketten die we namens EA mogen weggeven.


Alle vrienden van de redactieleden waren aanwezig op het feestje