LEGO, van blokjes naar polygonen

<\/center>

Al deze twijfel werd echter weggenomen toen begin 2005 LEGO Star Wars uitkwam voor de PC, PlayStation 2, Xbox en Gamecube. De game wist op magische wijze de drie nieuwe films uit het zo geliefde universum te vertalen naar LEGO, met hilariteit tot gevolg. In de game neem je de controle van een van de meer dan 30 karakters, met altijd een maatje die naast je loopt. Dat je eigenlijk met zijn tweeën rondloopt is niet alleen handig omdat ieder karakter weer unieke eigenschappen heeft (zo kan publiekslieveling Jar Jar Binks erg hoog springen) maar vooral omdat dit inhield dat de hele game ontworpen was met co-op in het voorhoofd. De game was ook erg makkelijk om op te pakken, wat niet alleen handig is voor de jongere gamers maar zeker ook handig is als er mensen over de vloer zijn. Naast het rondlopen met lichtzwaarden en het herleven van de grandioze avonturen was de game ook een ware hemel voor de gamers die elke game voor de volle 100% uit willen spelen. In de game waren namelijk niet alleen \\\"LEGO studs\\\" te vinden, maar nog veel meer verborgen LEGOblokjes waarmee allemaal extra content mee vrij viel te spelen.

Na het succes van het eerste deel kon een tweede deel dan ook niet uitblijven, en in de herft van 2006 was LEGO Star Wars II: The Original Trilogy dan ook een feit voor de PC, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, Gamecube, PlayStation Portable en Nintendo DS. Zoals de titel al doet vermoeden speelt deze game zich af ten tijde van de originele drie Star Wars films en bracht nog meer karakters, de mogelijkheid om in voertuigen (zoals een AT-ST) rond te crossen en de mogelijkheid om de karakters te mixen zodat bizarre combinaties als Yoda Kenobi ontstaan. Vorig jaar zijn beide games nogmaals uitgekomen in een combinatiegame die LEGO Star Wars: The Complete Saga heet voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii.

Na het succes van de LEGO Star Wars games was het niet verwonderlijk dat de franchise uitgebreid werd. Toen Steven Spielberg Indiana Jones weer nieuw leven in ging blazen was dat natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid om die andere succesvolle filmserie van Lucasfilm in LEGO om te zetten.

LEGO Indiana Jones laat je niet de avonturen uit de nieuwe film (\\\"Kingdom Of The Crystal Skull\\\"), maar uit de eerste drie films naspelen. De conversie naar de LEGO games-franchise was nog makkelijker dan bij Star Wars, aangezien de films rond Indy al een flinke lading humor bevatten.
De game speelt bovendien net zo lekker als de games die in het Star Wars-universum spelen, dus ook op dat vlak is de conversie vrijwel vlekkeloos gegaan. In onze preview waren we al behoorlijk enthousiast over de jongste telg in de LEGO games-franchise, begin juni zal de game in de schappen liggen.

Behalve Indiana Jones krijgt ook een andere held de LEGO-behandeling, al is deze wel iets heldhaftiger dan zijn inmiddels 60 jaar oude collega. Batman blijft immers altijd 35. De film The Dark Knight (de tweede Batman-film, met Christian Bale als Batman) komt deze zomer in de bioscoop en dat was aanleiding genoeg om ook een LEGO-variant van de Caped Crusader te maken.
Net als in de game rond Indiana Jones speel je niet de nieuwste film na, maar zul je het opnemen tegen een aantal vijanden van Batman zoals The Joker, The Riddler, Mr Freeze, Poison Ivy en natuurlijk Catwoman. Over de uiteindelijke game is nog vrij weinig concreets bekend, maar de vorige LEGO games die op een filmlicentie zijn gebaseerd vielen zeker niet tegen.