Het FOK!games maandoverzicht: april

April was een maand vol grote games, waarbij de grootste game pas helemaal aan het einde gereleast werd, waardoor we nog even moeten wachten op een recensie daarvan. Maar los daarvan zijn er deze maand ook andere grote games uitgekomen, zo noemen we een Gran Turismo 5 Prologue. Dit uitgebreide voorproefje op Sony\'s next-gen race simulator werd door KoosyNL goed ontvangen. De game ziet er niet alleen next-gen uit, maar speelt vooral next-gen. Op ieder vlak is de game beter dan zijn voorganger, precies wat we verwachten van een goed vervolg. Nu maar hopen dat de uiteindelijke versie niet al te lang op zich laat wachten!

Een andere grote game deze maand was Dark Sector, een game waar vier lange jaren op is gewacht. Na al deze jaren wachten is het wel jammer dat er enkele flauwe bugs in het spel zitten en dat het spel niet bijster origineel is, maar Digital Extremes heeft weer bewezen goede games te kunnen maken want de game is niet alleen prachtig maar ook nog eens leuk om te spelen. Een verdiende 83% dus!


Gran Turismo 5: prologue en Dark Sector

De PSP kreeg er deze maand ook weer een echte topper bij, God of War: Chains of Olympus laat de spierballen van de PSP echt rollen met prachtige graphics. Niet alleen de mooie graphics zijn van de thuisconsoles overgezet naar Sony\'s handheld, ook de gameplay is goed overgezet en dat betekent dus veel actie vol bloederige combo\'s. Heb je een PSP in huis, haal dan zeker deze game want het is één van de beste games op de PSP tot nu.

Net zo bruut is Condemned 2, het vervolg op de first-person horror game van Monolith, welke zeer populair was ten tijde van de lancering van de Xbox 360. In dit deel ben je compleet aan lager wal geraakt en kan zelfs een meer dan ongezonde alcoholverslaving je niet helpen met de waanbeelden die je achtervolgen. De nadruk ligt in dit deel nog steeds op hand-to-hand combat, welke dankzij een combo-systeem beter is uitgewerkt dan voorheen. Het is dan ook heel jammer dat het spel soms een beetje in herhaling valt op qua omgevingen en dat de game het verhaal ook niet netjes afsluit anders was het helemaal een topgame geweest. Tijd voor een derde deel dus want deze is zeker geslaagd!

Ook de Wii heeft er weer eens een topper bij, het klassieke Mario Kart komt namelijk voorbij geracet mét een racestuur en een enorm verslavende multiplayer. Eindelijk is de mogelijkheid daar om met je vrienden van over de wereld te spelen, en niet alleen in karts maar ook nog eens op motors! Het zeer bekende Nintendo-gevoel is in grote mate aanwezig en de game is dus zeker aan te raden voor iedereen die een topper zoekt op de Wii.


Rainbow Six: Vegas 2 en Mario Kart

De PC wordt gelukkig ook niet in de steek gelaten, strategie-fans en Kane-liefhebbers kunnen hun lol op met Command & Conquer 3: Kane\'s Wrath. Deze uitbreiding voor de populaire RTS vertelt een boeiend verhaal, bevat voor de rest veel nieuwe content, en brengt zelfs een Risk-achtig speltype met zich mee!

Alsof dit allemaal nog niet genoeg was, was er nog een grote game deze maand, namelijk Rainbow Six: Vegas 2. Dit vervolg op de strategische FPS uit de stal van Ubisoft is nog steeds ijzersterk door de goed uitgewerkte cover-mogelijkheden en een zeer leuke multiplayer-mode. Door niet teveel te veranderen aan de formule komt de game zeer vertrouwd over, soms zelfs iets te vertrouwd... Maar heb je genoten van het eerste deel, dan mag deze ook zeker niet ontbreken in je collectie!

Het was jammergenoeg niet allemaal rozegeur en maneschijn op gamesgebied, vooral de Wii heeft alweer een lading slechte titels gekregen. Zo stelde Worms: A Space Oddity teleur door veel te weinig content, voegt Bomberman Land niets toe aan de langlopende serie, zorgt de besturing van Sonic Riders: Zero Gravity voor een nare ervaring, is House of the Dead 2 & 3 Return weliswaar een goede lightgun game maar is er verder helemaal niets aan de game toegevoegd en bevat Ninja Reflex veel te weinig minigames om zijn geld waard te zijn. Fire Emblem: Radiant Dawn was één van de schaarse uitzonderingen op de Wii-releaselijst. Deze game is voor de liefhebbers van turn-based RPG\'s met een goed verhaal een must have. Laat het na het aanzien van dit lijstje een troost zijn dat Ninja Gaiden II volgende maand wel weer geweldig lijkt te gaan worden, alleen is het de vraag in hoeverre Wii-gamers blij kunnen worden van een goede Xbox 360 game...


House of the Dead 2 & 3 Return en Ninja Gaiden II