Het FOK!games maandoverzicht: februari

Net als januari was februari ook nog een vrij rustige maand op games gebied. Toch was het al wat spannender de afgelopen maand en kwamen de eerste grote titels van dit jaar aanbod.

Zo verscheen in het begin van de maand Zack en Wiki - Quest for Barbaros Treasure voor de Wii. Ondanks het magere verhaal beloonde Lizardtattoo het spel met 86% door zijn inventieve puzzels en grappige personages. Ook The Club bleek een alleraardigst spel te zijn. Onze koei gaf het 74% en vond het spel origineel door de nadruk te leggen op punten scoren in plaats van alleen maar de bad guys af te knallen.




Een spel waar toch redelijk wat mensen op zaten te wachten was Devil May Cry 4 voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De newbie Clipse nam deze game onder de loep voor zijn eerste review. Hij vond het een geweldige game en een waardige aanvulling van de serie. Hij bestempelde het spel dan ook met de mooie score van 89%. Tevens bekeek Clipse de nieuwe RPG van Mistwalker voor de XBox 360, Lost Odyssey. In de preview van januari was Notorious_Roy al behoorlijk enthousiast en Clipse deelde deze mening, hij vond het spel dan ook een score van 86% waard.



Nieuweling Gamer_V kreeg ook een spel onder ogen, namelijk Audiosurf, deze kreeg eveneens een score van 89% en was volgens hem de tofste en meest inventieve muziekgame op de pc sinds jaren. Een ander spel voor de PC, Sins of a Solar Empire, kreeg ook een hoge beloning, SpankmasterC vond een score van 90% op zijn plaats door de geslaagde combinatie van RTS en 4X (eXplore, eXpand, eXploit en eXterminate).



Maar de grote klapper van februari was dan toch wel Burnout Paradise. SocialDisorder vond het een echt pareltje die het meest straalt in de online modus. De online chaos, onderlinge strijd en samenwerking wisten hem zo te bekoren dat een score van 95% het resultaat was.

In februari mocht Morthill alvast een voorproefje genieten van Spore op zowel de PC als DS. Hij had zo zijn twijfels over het spel, maar een speelsessie deed hem anders denken. Vooral de enorme creatieve vrijheid en de goed uitgewerkte spel elementen wisten hem te overtuigen dat Spore toch echt gaat worden wat Will Wright ons beloofde.

Koei had het genoegen om Condemned 2: Bloodshot uit te proberen. Volgens haar is de story modus eng dus de bangerikken onder ons kunnen beter weg blijven bij dit spel. Naast de story modus wist het spel genoeg vernieuwing te bieden in de vorm van de Fight Club-modus en de multiplayer. Dit alles liet een goede indruk op haar achter en zij bestempelde het spel dan ook als hot. Ook van SEGA is de game Samba de Amigo. In deze muzikale game draait alles om het schudden van je Wii controllers op de maat van de muziek. Of het spel ook na een paar keer spelen nog leuk blijft is de vraag, maar wij hebben ons er die middag in iedergeval prima mee vermaakt.

Niet alle spellen van de afgelopen maand wisten echter de redactie te bekoren. Neem nu Donkey Kong Jet Race, volgens afterparty05 was de besturing verre van goed en was het spel verder te langzaam, te frustrerend en bovenal simpelweg niet leuk om te spelen. Deze niets ontziende kritiek had dan ook als gevolg dat het spel niet hoger kwam dan 39%.

Een score van 39% is nog best prima in vergelijking met de score die een andere Wii-game kreeg, Balls of Fury. Deze pingpong-game bevat een onberekenbaar slechte AI, slechte muziek en de besturing is ook helemaal bagger. Hoger dan 28% kwam deze game dan ook niet. Of het aan het platform ligt, of dat de Wii deze maand gewoon een slechte maand heeft is onduidelijk, maar helaas is de Wii in februari gezegend met vele slechte games. Artic Tale kunnen we ook nog aan dit rijtje toevoegen. Deze game was eigenlijk geen echte game, en door de Engelse taal ook niet geschikt voor kinderen. Jammer, maar ook deze game bleef steken onder de veertig procent en kwam uit op 38%.

De Wii is niet het enige platform dat een matige maand achter de rug had. Ook Nintendo\'s handheld had het zwaar. Allereerst was er de nieuwe telg in de training-familie, Professor Kageyama\'s Rekentraining. Deze game was erg eentonig, saai en vooral erg makkelijk. Iedereen die het niveau van de PABO-rekentoets dus wel haalt moet deze game niet halen wordt duidelijk door de score van 32%.