Cyber Nations FOK!-alliantie

Diplomatie, zonder vrienden red je het niet.

Als eenzame natie houd je het vaak niet lang uit in Cyber Nations. Juist om die reden zijn mensen zich dan ook vaak gaan organiseren in allianties. Samen beschermen zij elkaar en spelen zij het spel volgens bepaalde regels. Ook tussen allianties vindt veel communicatie plaats en er worden zelfs verdragen gesloten. Omdat dit aspect van het spel vooral door de spelers bedacht is zijn de mogelijkheden eindeloos. Van simpele niet-aanvalsverdragen tot uitgebreide bondgenootschappen, het is allemaal mogelijk. De communicatie vindt vaak op het centrale forum plaats, maar de diplomatieke wereld breidt zich ook uit naar IRC en aparte alliantiefora. Allianties hebben vaak zelfs eigen diplomaten die contact onderhouden en onderhandelingen over nieuwe verdragen voeren.

<\/center>
Soldaten, simpel kannonenvoer of de machtsbasis van je leger?<\/center>

De FOK!-alliantie.

Binnen de Cyber Nations wereld is er een groot aantal allianties, maar een speciale Nederlandse alliantie was nog niet aanwezig.. Daarom besloten een aantal spelers op het FOK!forum een eigen Nederlandse alliantie op te richten; de FOK!-alliantie. Onder leiding van de stichter, Sargon, ontstond al snel een kern van fanatieke spelers. Appelvla speelde de rol van suikeroom en deelde veel geld uit onder de jonge naties. Ook was hij degene die eiste dat de officiële kleur van FOK!oranje werd, iets waar hij tot op de dag van vandaag trots op kan zijn. Shawn was de snelstgroeiende onder de nieuwe FOK!kers en werd naast de machtigste FOK!-natie ook, na de eerste regeerperiode van Appelvla, de tweede president van FOK!.

Zoals het goede Nederlanders betaamt sloeg men meteen aan het handelen en nam de welvaart snel toe. Vooral door het economische talent van de alliantie, mnoire, werd FOK! steeds machtiger. Met die machtsgroei kwamen echter ook al meteen de eerste conflicten, omdat men besloot ook anderen aan te vallen om hun land, geld en technologie te veroveren. De grootste vijand, ironisch genaamd de Peace alliantie, werd in twee opeenvolgende oorlogen compleet vernietigd. Deze militaire successen, in combinatie met de sterke groei en de opmerkelijke verdragen die FOK!-diplomaat El Jammos sloot zorgden ervoor dat de FOK!-alliantie al snel zeer populair werd binnen de Cybernations wereld. Dit leidde ertoe dat veel grote allianties contact opnamen met de belangrijkste FOK!-diplomaat, Sitethief, voor een eventueel bondgenootschap.

Via een dergelijk bondgenootschap raakte FOK! betrokken in de Vierde Wereldoorlog in de Cyber Nations geschiedenis, de Unjust War. Hierin streed de Justice League tegen de allianties van het Unjust Path om de macht in het Cyber Nations universum. FOK! streed mee aan de kant van de Unjust allianties en verkreeg veel bekendheid doordat het de eerste alliantie was die een tegenstander dwong tot overgave. Uiteindelijk werd de oorlog wel verloren maar FOK! kwam er relatief ongeschonden vanaf.

Vandaag de dag is FOK! een echte wereldmacht geworden. Onder de professionele leiding van onze democratisch verkozen president, Freek, nemen we een plek in tussen de grootste allianties van Cybernations. We hebben inmiddels een bondgenootschap met de sterkste alliantie in het spel en we worden met de dag sterker. Wel zijn we continu op zoek naar nieuwe Nederlandse spelers die onze gelederen komen versterken.

<\/center>