[fotoreportage] Zand 2009

Zand 2009, het popfestival op Almere Strand, beloofde het publiek een mooie dag. En dat kregen ze. Met prachtig weer, een gemoedelijke sfeer en strak licht en geluid bleef de rest aan de artiesten.
Van de 35.000 man die aanwezig was kwam het grootste deel voor de hoofdact, Jan Smit. Ruim 17.500 mensen aten mee aan de grootste barbecue van Nederland.

Gepresenteerd door Eddy Zoey en Jeroen van Koningsbrugge die bij vlagen grappig waren en af toe wat flauw bleek het festival de mensen goed te entertainen.

De openingsband JeWelste verraste aangenaam door de kwaliteit van de charismatische zanger en band. Hun vertolking van Britney Spears' "Hit me baby, one more time" zorgde bij veel mensen voor een grote grijns.

Jan Smit, de afsluiter en hoofdact, was duidelijk een van de toppers van de avond. Met een entree vanaf het water kreeg hij het publiek, dat zeer goed was opgewarmd door Van Velzen die duidelijk op dreef was, wat het publiek ook op zweepte, direct mee.
Deze twee waren duidelijk de toppers van het festival.
Naar bovengenoemde traden ook Acda en de Munnik, met een ietwat gewaagde setlist voor zo'n festival, en de 3J's op.

Deze mooie dag had ťťn minpunt, vanaf 7 uur raakte de gekoelde dranken schaarser tot dat het zelfs helemaal op was. Een slordig punt, want de hitte maakte mensen dorstig.

FOK!Fotograaf Gary White (www.photogary.nl) was aanwezig en maakte de onderstaande foto's.