[Reportage] Lancering nieuwe website top40.nl

Afgelopen maandag was het zover. De nieuwe website van de 40.nl werd gelanceerd. Een speciale gelegenheid waarbij een aantal mensen gehuldigd worden. Denk daarbij aan George Baker, 2Unlimited, BZN, Golden Earring en Marco Borsato. FOK!fotograaf Ynske was hier bij en maakte voor ons foto's en een verslagje.

De lancering vond plaats in het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Waarbij iedereen ontvangen werd met een drankje. Rond 3 uur werd iedereen verzocht om plaats te nemen in de zaal waar de lancering en huldiging plaats zou vinden.

De presentatie werd gedaan door de voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 Erik de Zwart en Marco Borsato.
Marco Borsato lanceerde de nieuwe website, waar veel nieuwe functies in verwerkt zitten. Oa de mogelijkheid om de nieuwe en oude hitlijsten te downloaden zijn en het maken van een tijdreis door de muziek van de afgelopen jaren in de hitlijsten.Er werden awards uitgereikt aan een aantal populaire Nederlandse artiesten van de afgelopen decennia.
De meest succesvolle artiest uit de jaren zestig was voor Golden Earring.George Baker Selection kreeg de prijs voor de jaren zeventig.BZN kreeg de award voor de jaren tachtig.
Ray Slijngaard en Anita Doth van 2 Unlimited bleken de meest succesvolle Nederlandse artiesten uit de jaren negentig.Speciaal voor het uitreiken voor de award van Marco Borsato kwam Jeroen Nieuwenhuize.

Met dank aan Ynske van http://www.throughmylens.nl/