Interview met RED!

Deze week is de week van RED!. Na een succesvolle single- en videorelease bestormen Brandi, Steffie en Déon de hitlijsten van zowel televisie- als radiozenders. FOK! kreeg de kans om de kersverse winnaars van Popstars te onderwerpen aan enkele vragen.


“Popstars heeft mij niet veranderd, mijn leven wel.” legt Déon uit. “Zo word ik bijvoorbeeld nagekeken in de supermarkt in Uithoorn.” Er zijn veel positieve dingen te zeggen over het bekend zijn. “Na de finale kwam ik thuis en er lag een cadeaubon van een sieradenwinkel met een briefje erbij: ‘Gefeliciteerd!’. Steffie heeft na de finale gratis kunnen eten in een restaurant. “Ik was heerlijk aan het eten en toen ik wilde betalen, hoefde het niet. ‘Omdat je hebt gewonnen’.”
Natuurlijk zijn er ook nadelen te noemen. “Mijn man ging op wintersport. Hij stond op de piste met een dik skipak, muts en een skibril op. Op de berg werd hij aangesproken door iemand die vroeg of hij echt de man van Brandi is. Het is leuk, maar we zijn allen mensen.” zegt Brandi laconiek. “Je wordt ook anders aangesproken. Mensen praten liever tegen je. Maar toch zijn we gewoon hetzelfde gebleven.”

Tussen de finale in december 2008 en de release in januari 2009 zit een flink aantal weken. Waarom heeft het zolang geduurd? “We vonden het belangrijk om eerst te overleggen. Uiteindelijk hebben we de track stoerder gemaakt.” zegt Steffie trots. Déon haakt hier op in. “We wilden poprock met invloeden van onder andere U2. Meer gitaar en meer drum.”
“Maar een ander probleem was dat er ook veel feestdagen waren en de radiozenders hadden de playlists al bepaald.”


Bij een release van een single hoort natuurlijk ook een videoclip die gelijktijdig de lucht in gaat. Voor de opnames van de clip zijn de drie naar Londen geweest. “We liepen over straat in shirts met korte mouwen, terwijl voorbijgangers in dikke jassen rondliepen. Het was ijskoud!” rilt Déon nog enigszins na. “We hebben ieder soort weer gehad: regen, hagel, maar ook zon.” Brandi springt op en legt al rondlopend en springend door de hotelkamer uit hoe ze door een windvlaag haar paraplu de rivier in zag vliegen. Haar vrouwelijke collegae neemt het stokje over en vertelt hoe de reis naar Londen en hoe het verblijf daar was. “We hebben allerlei toeristische plekken bezocht. En we hebben ook nog alles in één dag gefilmd. We vertrokken op een zaterdag om zes uur ’s ochtends en om elf uur ’s avonds waren we weer terug op Rotterdam Airport.” Hoe de clip precies is geworden, is een raadsel voor de bandleden. Niemand heeft nog de beelden die zijn gefilmd gezien, maar het is onvermijdelijk om een flard op te vangen. “Ik heb wel wat gezien bij RTL Boulevard en Shownieuws, maar de hele clip nog niet.” zegt Déon met een enigszins zenuwachtige glimlach op zijn gezicht.

De eerste hardcore RED!-fans hebben zich ook al gemeld. Steffie zegt dat er al vanaf de allereerste opnames een groepje meiden altijd aanwezig was. Déon gaat er goed voor zitten en praat beeldend over deze groep. “Ze zijn altijd en overal aanwezig. We waren zelfs een keer aan het filmen voor het Nelson Mandela-fonds op een industrieterrein in Zoetermeer. Ik kan je vertellen, zonder een TomTom vind je het echt niet. Maar we kwamen daar aan, deden de deur open en daar stonden ze. En ook weer op de foto, hè.” Steffie vraagt zich maar één ding af: “Hoe weten ze telkens waar we zijn?”

De eerste single 'Step Into The Light' ligt nu in de schappen