De FOK! Games top 100! (uitslag!)

Monique Verlind (DJMO)

De uitslag van de FOK! Games Top 100 van dit jaar is bekend! Er zijn in totaal 90 lijsten ingeleverd, verdeeld over twee topics, die 1356 unieke games hebben opgeleverd. T.o.v. 2015 zijn er 58 stijgers, 38 dalers, 2 ongewijzigde posities en 2 nieuwe entries. De totaalscores komen zuiver overeen met de opgetelde scores van de ingeleverde lijsten.

Hieronder vind je de top 10, met op de eerste plaats Super Mario World, die maar liefst 41 plaatsen steeg ten opzicht van vorig jaar. De nummer twee, vorig jaar op één, komt eveneens uit de Super Mario reeks. Voor de volledige uitslag kun je in het topic op het forum kijken!

Pokémon spellen zijn gecombineerd op aangeven van de spelers en ook zijn pure remakes of remixes van oude spellen gecombineerd met de originelen, dit betreft spellen die grafisch wat opgepoetst zijn en b.v. verbeterde controls kregen. Er is verzocht complete series per titel in de gebruikerslijst onder te brengen, wat ook in bijna alle gevallen gebeurde.

Als er toch een serie gepost werd, werden de punten onderverdeeld onder de aanwezige losse spellen in de lijst op dat moment. Sommige bijdragen bevatten geen positie-nummering. Hiervan zijn alle punten opgeteld en is er een gelijk aantal punten naar de genoemde spellen gegaan.

De FOK! Games top 100! (uitslag!)
De FOK! Games top 100! (uitslag!)

Legenda
De lijst bestaat uit de huidige positie, de positie in 2015 en een indicator die aangeeft of het spel gestegen, gedaald of gelijk gebleven is t.o.v. 2015. Daarna volgen het aantal punten, de speltitel, de ontwikkelaar, het jaar dat het spel voor het eerst op de wereldmarkt verscheen, en de in de lijsten 'genoemde' systemen.