[WIN!] Het boek "Stadsverlichting"

 Zo vaak vragen mensen hoe ze kunnen bijdragen aan een betere wereld. Het antwoord is simpel. Ga regelmatig samen met vrienden en bekenden een uurtje mediteren. Hoe meer mensen op deze manier samen in een helder en coherent bewustzijn zijn, hoe groter het krachtveld zal worden. Het effect van gezamenlijke meditaties is onderzocht:

In 1993 kwamen vierduizend mensen die goed konden mediteren bijeen in Washington, D.C.. Hun doel was de criminaliteit in de stad met twintig procent terug te brengen. Gedurende het experiment, dat acht weken duurde, daalde de criminaliteit met maar liefst 23 procent. Ook waren er minder verkeersongevallen, was het minder druk op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen en werden minder mensen ziek. Dergelijke experimenten zijn sindsdien 48 keer succesvol herhaald, onder meer in oorlogsgebieden als Israël en Libanon.

Hoeveel mensen heb je nodig hebt om dit effect ook in je eigen omgeving te bereiken? Dat is ook onderzocht en blijkt ongeveer 1 procent van een samenleving te zijn. Als deze mensen echter geoefend zijn in meditatie, heb je aan de wortel uit 1 procent van een samenleving al genoeg. Voor een stad als Amsterdam, met zo’n achthonderdduizend inwoners, ga je dus effectief worden met negentig mensen. Een heel kleine groep mensen kan dus een groot effect hebben op de samenleving, indien zij coherent zijn - dat betekent: stil, afgestemd, beschikbaar.

‘Verbeter de wereld vanuit je huiskamer, ook jij kunt aan de slag!’

In het nieuwe boek van Kris en Tijn Touber wordt beschreven hoe de kracht van stilte kan worden
ingezet voor sociale en maatschappelijke vernieuwing. Mediteren helpt om chaos en geweld te verminderen! En het mooie is ook dat iedereen kan meedoen, gewoon in je eigen huiskamer.

Winnen!

Lijkt het jou leuk om hier meer over te weten te komen en wil je jouw ervaringen met ons delen? Geef je dan in dit topic op, gewoon door hier te posten met een leuke motivatie en wellicht behoor jij tot de gelukkige winnaars die dit prachtige boek, inclusief meditatie-cd en poster van ons toegestuurd krijgen! We horen dan graag jouw mening en ervaring!
De inzend periode sluit maandag 4 juli 2011 om 23:00 uur, vervolgens kiezen wij in overleg met de TRU moderators de winnaars van de 5 weg te geven boeken. Om die reden kan Crew van FOK! bij deze actie helaas niet meedoen.

Succes!