Eerste laptop 'FOK! voor FOK' in gebruik

Ferry (Veerboot)
FOK! voor FOKDe actie 'FOK! voor FOK', die zo'n zes weken geleden begon, is een groot succes gebleken. De teller staat op ruim 15.000 euro en dat zal waarschijnlijk nog iets oplopen. De opbrengst is bestemd voor Stichting FOK (Fibrosekinderen Op Kamp), dat zich inzet voor kinderen met Cystic Fibrosis; een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, waarbij patiënten te taai slijm in hun lichaam aanmaken. De aandoening komt bij één op de 3600 baby's voor.

De stichting wil onder andere patiënten internettoegang verschaffen (primair in kinder- en ziekenhuizen) om daarmee onderlinge contacten mogelijk te maken (denk aan PC's en webcams, software en internetverbindingen). Gisteren zijn zes laptops (dankzij Computerland Rotterdam met korting aangeschaft) en geld overhandigd aan Fred Rill en Hans van Roon van de stichting. Vandaag is de eerste laptop in gebruik genomen door Eline van Haaren; zij heeft Cystic Fibrosis.

Met de ingebruikname is de eerste van een lange reeks 'FOK-pc's' in werking. "De komende maanden gaan we verder inventariseren waar de nood het hoogst is en met jullie PC's zullen we 'onze kids', onze kanjers van het broodnodige internet voorzien!!", aldus Fred Rill op het FOK!forum.

Vanmiddag reageerde Eline van Haaren met de laptop vanuit haar ziekenhuis: "Hier een berichtje vanaf de laptop in het ziekenhuis!!! (...) Jullie allemaal SUPER bedankt.. ik kan het niet genoeg zeggen... Jullie moeten allemaal weten dat ik het bijzonder vind dat jullie zoveel geld opgehaald hebben om ons een wat aangenamer verblijf in het ziekenhuis te geven!"

Het geld voor de actie kwam binnen via 'gewone' stortingen, maar ook vond er onder andere een sponsorloop plaats en veilden een aantal moderators zich voor het goede doel. Een overzicht vind je hier. Meer over de overhandiging van de laptops lees je hier.

Eline van Haaren met de 'FOK 001'
Eline van Haaren met de 'FOK 001'