Post-serverupgrade updates

Peter Breuls
Server NieuwsZondag 13 maart zijn vijf nieuwe servers in het rack bij de andere FOK!servers geplaatst. Deze servers gaan geleidelijk in gebruik worden genomen, met als doel FOK! weer een stuk sneller te maken.

In dit topic lees je de voortgang van de werkzaamheden na de plaatsing.

zondag 20 maart, 00:57 uur
De afgelopen dagen is de performance op een prima acceptabel niveau gekomen en gebleven. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee, maar we willen het graag nog wat sneller, plus zekerheid dat het zo blijft. Daarom zijn we nog steeds bezig de nieuwe database-server op te bouwen en een setup voor webserver-loadbalancing te maken. Deze zaken zullen het serverpark in de nabije toekomst van een hogere uptime-zekerheid en meer capaciteit voor loadpieken gaan voorzien. Aangezien we allemaal graag 24/7 doorFOK!ken, is dat alleen maar positief natuurlijk.

donderdag 17 maart, 07:11 uur - Midweek roundup
Okee, het gaat al beter. Misschien niet op alle punten merkbaar, maar er wordt momenteel aan alle kanten gesleuteld en gestudeerd hoe dingen beter kunnen. Op dit moment is het zo dat de serveradmins van Tweakers.net, die ons jaren onder hun hoede hebben gehad, een helpende hand hebben uitgestoken, en naar diverse aspecten van de traagheid en instabiliteit aan het kijken zijn. Daarnaast wordt er aan de kernel van één van de webservers gesleuteld, om te kijken welk effect dit heeft op de performance.

Wat dit concreet betekent voor jou als user is dat het nu nog niet perfect is, maar dat we daar zeker wel naar op weg zijn, en dat het door de hulp die we gisteren aangeboden kregen een stuk sneller zal gaan.

dinsdag 15 maart, 9:17 uur
Het forum is zojuist ruim een kwartier offline geweest. Het resetten van de netwerkinstellingen van Aphrodite verhielp de problemen.

dinsdag 15 maart, 7:49 uur
Gisteren is Aphrodite, de webserver die nu het forum serveert, van dichtbij bekeken door iteejer. De verbinding met de buitenwereld is hersteld, zodat het forum weer bereikbaar is. Daarnaast is er op Aphrodite en Anárion (de huidige frontpage-webserver) gesleuteld aan de tuning van Apache. Dit heeft for the time being enig effect gehad, maar het zal de komende tijd ongetwijfeld nodig blijven hiermee bezig te zijn.

maandag 14 maart, 14:21 uur - Downtime FOK!forum
Op dit moment is het FOK!forum niet bereikbaar, zoals je zelf wellicht al hebt gemerkt. De oorzaak hiervan is ons op dit moment onbekend, maar die wordt wel onderzocht.

Serveradmin iteejer is bezig informatie over de oorzaak de achterhalen en een oplossing te construeren. Het doel is het forum zo snel mogelijk weer up te hebben, maar op dit moment is onduidelijk hoe lang we het zonder forum zullen moeten doen.