Aktie: Win 'Reflections' van Paul van Dyk!

Angel (Angelic1)

Als extraatje mogen we deze week maar liefst 5 exemplaren weggeven van de cd "Reflections" van Paul van Dyk. Om kans te maken op één van deze CD's, geef het goede antwoord op de vraag:
Paul van Dyk speelt momenteel de hoofdrol in een reclamecampagne. Voor welk merk?
Mail je antwoord naar angel@fok.nl en vermeld ook je username en adres. Zonder username of adres geen deelname! Inzenden kan tot en met maandag 27 oktober a.s.

Op FOK! nu tevens je kans om gratis Paul van Dyk's "Buena Ventura" afkomstig van zijn nieuwe album Reflections te downloaden. De download is beveiligd en stopt na 14 dagen met spelen. Het is een vrij lange track (8.30 minuten) daarom hebben we ervoor gekozen om de opnamekwaliteit op 64 kbit te stellen, anders zou het een hele grote file worden. Je kunt de file downloaden door met hun rechtermuisknop op de link te klikken en "opslaan als" te kiezen. Have fun!
klik hier

Biografie PAUL VAN DYK

Paul van Dyk is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde en geliefde artiesten uit de dance scene. Vanaf het prille begin van zijn carrière, toen hij nog aan de andere kant van de Berlijnse Muur woonde, tot aan zijn huidige status van internationaal succesvolle artiest, zijn er drie constante factoren aan te wijzen in zijn werk: zijn liefde voor muziek, zijn talent en zijn verbazingwekkende werktempo. Deze toewijding en passie hebben van hem uiteindelijk een succesvol fenomeen gemaakt, die bekend staat als een van de meest innemende persoonlijkheden uit de dance scene.

Inmiddels lijkt hij ook de US te gaan veroveren. Het blad Rolling Stone noemde hem, als enige elektronische artiest, een talent om in de gaten te houden en sommigen voorspellen hem dan ook net zoveel succes als zijn Amerikaanse labelgenoot Moby. Zowel media als fans lopen met hem weg, maar van Dyk blijft een beetje een mysterieus figuur die de verleidingen van de roem probeert te ontlopen. Hij richt zich liever op zijn muziek, waarmee hij zijn fans probeert te verleiden, en dat lukt aardig, gezien zijn uitverkochte optredens en het feit hij in de media vereerd wordt als een god.

Op Reflections, zijn vierde album, is Paul van Dyk op zijn best. Wederom heeft hij het experiment niet geschuwd, wat resulteert in samenwerkingen met artiesten als St. Etienne, Vega 4, Second Son en Jan Johnston. Naast de kenmerkende Paul van Dyk anthems als Nothing But You, Connected en Spellbound, bevat het album verbluffend mooie songs als Time Of Our Lives (geschreven en opgenomen met het opwindende Britse Vega 4), Home (met Jan Johnston) en Thats Life waarop Paul voor het eerst zelf zingt.

Uit al deze tracks blijkt zijn voorliefde voor uiteenlopende genres The Smiths en New Order behoren tot zijn favorieten en wordt Pauls talent als songwriter benadrukt. Op het nummer Never Forget grijpt hij even terug naar de breakbeats waarmee hij, samen met BT, mid-jaren 90 ooit mee begon; op Knowledge bundelde hij zijn krachten met DJ Tomekk, een van de grootste hiphopsterren in Duitsland; en samen met Second Son maakte hij het mooie electronische epos Crush. Reflections is een opvallend album dat het dance-genre overstijgt, en waarmee Paul van Dyk zijn naam op internationaal niveau definitief zal vestigen.

Paul van Dyk werd in 1971 geboren in Eisenhuettenstadt en groeide op in het toen nog communistische Oost Berlijn. Net als al zijn vrienden nam hij muziek op van westerse radiozenders die hij daarna, bij gebrek aan een uitgaanscultuur, op feestjes draaide. Dit alles veranderde toen in 1989 de muur viel. Er kwamen meer en meer clubs in Berlijn, waar in eerste instantie voornamelijk harde Detroit Techno werd gedraaid. Maar Paul was op zoek naar iets anders en hij begon zijn eigen mixtapes te maken, die hij in 91 voor het eerst draaide in de Berlijnse club Tresor. Ook begon hij zelf muziek te produceren. In 1992 verscheen zijn eerste productie Perfect Day op het underground label MFS. Een jaar later had van Dyk de clubhit van het jaar te pakken met zijn remix van Humates Love Stimulation, en in 1994 verscheen zijn eerste album 45 RPM.

Inmiddels draaide Paul regelmatig in de legendarisch club E-Werk, net zoals Sasha, Nick Warren, John Digweed en Dave Seaman. Paul begon daarnaast remixen te maken van artiesten als Inspiral Carpets, Sven Väth, Curve en New Order, en zijn album Seven Ways nam alle resterende twijfels over zijn talent weg. Hij werd inmiddels ook veelvuldig gevraagd in het buitenland te draaien. In 1998 werd 45 RPM opnieuw uitgebracht en single-remix For An Angel werd een grote internationale clubhit, met nummer 1 noteringen in de engelse en duitse dance charts. In 1999 verliet Paul MFS en startte zijn eigen label Vandit Records op. Dat jaar werd hij in het engelse DJ magazine uitgeroepen tot Best Music Maker, en versloeg daarmee Fatboy Slim en Paul Oakenfold, en het Ministry Of Sound magazine riep hem uit als Best International DJ. Ook in de jaarlijkse lijst The Top 100 DJs Worldwide van DJ magazine klimt hij elk jaar weer een paar plaatsen.

Tegenwoordig is Paul van Dyks agenda overvol met DJ sets in o.a. London, Tel Aviv, Mexico, New York en Singapore. Maar het succes is niet het belangrijkste voor hem, het gaat vooral om de muziek: Het doet me veel als iemand mij vertelt dat zijn of haar leven is veranderd door een van mijn songs. Ik heb nooit muziek gemaakt die trendy is of waar veel mee te verdienen valt. Ik maak muziek voor mezelf, het komt vanuit mijn buik, vanuit een intens gevoel. En aan iedere track zit een verhaal. Zijn doel is om zijn publiek in een andere wereld brengen, waar ze zichzelf kunnen verliezen in de muziek. Daarbij is wat hem betreft de wisselwerking tussen artiest en luisteraar van groot belang. Alleen plaatjes draaien zonder gevoel, zonder communicatie en zonder inspiratie werkt niet voor mij. Mijn muziek wint pas aan zeggingskracht door de reacties van de luisteraars, door de communicatie tussen mij en mijn publiek.

Op Reflections bewijst Paul van Dyk dat hij het ver heeft geschopt sinds hij ooit zijn carrière begon als Techno DJ, en dat hij nog veelzijdiger is dan men ooit had kunnen vermoeden.