Nieuwe RSS feeds voor de FOK!frontpage

Peter Breuls
RSSDe in april gereleasede RSS feed, die de laatste headlines van het Frontpage nieuws liet zien, heeft een tijdje goed gelopen, en doet dat nog, maar is hard aan vervanging toe.
RSS, een standaardformaat om informatie (zoals bijvoorbeeld nieuwsheadlines) mee uit te wisselen, moet aan een aantal regels voldoen. Die regels zijn afgesproken zodat de software die de RSS-feeds moet lezen, weet wat-ie kan verwachten. De bestaande feed voor het nieuws had in dat opzicht enkele fouten. Daarnaast was de tekst, bestaande uit de eerste 100 woorden van een nieuwsbericht, rommelig en onoverzichtelijk. Aan deze twee zaken wilden we wat doen, en het is nu zover.

Vanaf heden is de bestaande RSS feed niet meer de officiële, ook al blijft-ie voor het gemak nog wel een tijdje werken. De feed wordt vervangen door deze feed, die wederom niet bedoeld is om in je browser te bekijken (foutmeldingen in IE/Mozilla/etc hoef je dus niet te melden). Je doet er verstandig aan om de URL van de feed in je newsreader te wijzigen, aangezien de oude feed ooit zal gaan verdwijnen...

Nieuwe feeds
Naast de vernieuwde nieuwsfeed hebben we gemeend dat sommige FOK!kers het op prijs zouden stellen om ook feeds van de columns en de reviews te hebben. Daarom hebben we die gemaakt. De directe linkjes ernaar vind je op deze pagina. Naast elk linkje staat 'preview'. Hiermee kun je de feed bekijken in een eenvoudige, voor je browser geschikte, reader. Ook de nieuwsfeed vind je daar.

Op die pagina vind je ook een link naar meer uitleg over RSS, en een index van readers. Suggesties voor op die pagina, of voor andere feeds, of voor de huidige feeds, alsmede bugreports, kun je kwijt op het aldaar genoemde adres. Veel plezier ermee!